Alman Hacim Çalışması

benim anlamadığım bir nokta var mesela göğüs programın da ayrıca üst ve alt göğüs kısmıda var sıf dumbell pres yada bench press yaparsak o kısımları nasıl çalıştırırız ? omuzda var ayrıca ön omuzumu çalıştırıcaz yoksa arkamı program güzel geldi denemek lazım

çalıştım %60 oranını hesaplayıpta yaptım 20 dk bile sürmedi antrenman çok azcık ağrı vardı ama çabucak ileşti salondan çıkana kadar ağrı kalmadı 2 dk ya çok sıkıcı bir antrenman oldu bir daha yapmam güzelim göğüs antrenmanım gitti :( birdaha aynı hatayı yapmam

Ec0 belkide hafif bir ağırlıkla yapmış olabilirsin. Ben mesela 10x10 squattan sonra 5-6 gün doğru düzgün yürüyemiyorum.

o kadar hafif değil ilk 3 set zorlanmadım fazla ama diğer setler zorlanmaya başladım 6 .7 tekrarı yaparken vaya zorlanıyordum her sette aynı bench press 10set 10 tekrar yaptım giyinmeye gittim giyinirken ağrı filan kalmadı eve dönerken protein tozu glutamine ve amino asitlerimide içtim salondan çıkar çıkmaz

Dün başladım 40 kg ile 10 set yaptım antreman esnasında pek zorlamadı 9 ve 10 da biraz zorlandım hatta yanlışlıkla 12 set yapmışım haberim bile yok :D ama antreman sonrasında yani şimdi , gögüslerimde acı var gelişiyolar hissediyorum :D ama sırt cable row hareketi aklımda yanlış kalmış yanlış hareket yapmışım boşa gitti :D yanlış yaptıgım hareketin yapılışıda yanlış ondan boşa gitti :D

Arkadaşlar bu programı 6 hafta deneyen varmı yada herhangi bir uzun dönem (3-4-5-6) sonuçaları belirtebilirmi bizlere?

hiçbir sıkıntı olmaz.

Arkadaşlar bu programı 6 hafta deneyen varmı yada herhangi bir uzun dönem (3-4-5-6) sonuçaları belirtebilirmi bizlere?

programı anlasam söylicem bişiler sanırım ben de bunu yapıyorum.

benim programım(1.gün)

buradaki göğüs programını yaparken acı çektiğim tek yer benchin son setinde 9 ve 10nu yaparken,incline yaparken son 2 set tamamen ve bench dumbell fly yaparken
antrenman bittiğinde hiçbir acı çekmiyorum.

Eklentiler

• Antranman Programı.jpg
    Antranman Programı.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 563
Son düzenleme:
arkadaşlar ben bu programı uyguladım. bu hafta son haftam ama bu hafta eski programıma geri dönücem. bu süre içerisinde beslenmem şu şekildeydi:
sabah bir doz protein(suyla karıştırılmış)
bir tas sütle mısır gevreği ve bir adet muz

öğleleri genelde yemek yemeye fırsatım olmuyodu ama bir tost ya da yine odada bir tas mısır gevreği(antremandan 2 saat önce carb almak için)

antreman öncesi bsn no xplode
antreman sonrası bir doz protein suyla
akşam bildiğimiz tabldot yemeği (bir tabak sulu yemek bir tabak makarna ve bir çorba ekmek bir dilim)

gece yatarken de sütle protein..

ilk 4 hafta tempolara da dikkat ederek programı yaptım. gerçi barfiks çok zorladı beni onda tempoyu uygulayamadm 5. hafta salona sadece 1 kez gidebildim çünkü 5 günlük part time bi işte çalıştım. bu da son haftam.

sonuçlara gelirsek:
10 set yapmak volume ü gercekten artırıyo ama ilk sayfada yazdığı gibi 6 haftada 10 pound gibi bir artış olmadı. ama normal programıma göre biraz daha fazla geliştiğimi söyleyebilirim.

bir de sanki program az gibi geldi. 4 hareket 45 dk da bitiyo. ilk hafta 1 saat 15 dk sürmüştü 6. haftanın ilk antremanını bügün yaptm ve 45 dk sürdü.

arkadaşlar merhaba

benim konu hakkında şöyle bir sorum olacak;

etraftan duyduğum kadarıyla hacim kazanmak isteyenlerin az setlerle ağır kilolarla çalışmaları gerekiyormuş.Çok set az kilo kas küçülmesine neden oluyormuş.Bu sistemde az çok söylenenlere ters düşüyor gibi? Yani gelişmek için yapmak isterken aksi bir duruma düşmeyelim :)

peki bu programdaki her bölge hareketi bir başka ana hareket alternatifiyle haftadan haftaya değiştirsek uygun olur mu? örnek olarak bir hafta tek bench press 10 a 10 diger hafta incline bench veya üst gögüs 10 a 10 gibi

ben salona başlayalı 3 hafta olacak bu alman hacim çalışmasına geçsem doğru olur mu ?

İşe yarıyorsa bile sıkılır insan yav :D aynı bölgeyi çalışmak bile sıkıyor beni. Sporda 1.ayımı doldurmama az kaldı 2.aya geçen biri için Alman Hacim çalışması nasıl olacaktır sizce?

İşe yarıyorsa bile sıkılır insan yav :D aynı bölgeyi çalışmak bile sıkıyor beni. Sporda 1.ayımı doldurmama az kaldı 2.aya geçen biri için Alman Hacim çalışması nasıl olacaktır sizce?

deathlifter daha faydalı bir cevap verecektir ama sporda bu kadar yeni olan için birisi için önerilecek bir sistem değil.

Yeni baslayanlar icin fanteziye gerek yok. En azindan hatiri sayilir bir kutleye ulasmadan, hareketlerin formlarini oturtmadan, en azindan ortalama bp, squat, dl kilolarina erismeden gvt benzeri programlara girismek faydali olmaz.

Yeni baslayanlarin yapmasi gereken temel/bilesik hareketlere gereken onemi vererek kisa surede saglam bir beslenmeyle guc ve hacim artisi saglayabilmek.

Back
Yukarı