amrt
Üye

Herkese Merhaba!
Görüşlerinizi merak ediyorum, paylaştığım bilgiye ve eleştiriye saygı çerçevesinde açığım.
Bazı soru soran arkadaşlara elimden geldiğince [orta seviye] beslenme ve definasyona ilişkin bilgiler vereceğim. Umarım yararı olur.
1 günlük beslenme planımı detaylı bir şekilde paylaşıcam.yazmadan önce şunu belirteyim; Unutmayın, herkesin vücut yapısı,anatomisi farklıdır!I Kişinin kendini iyi bir şekilde tanınması gerekir gerekir.
Sabah kahvaltım : 7 Yumurta akı tozu, 1 muz, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, 1-2 ceviz, 2 su bardağı lifalif yulaf, Çeyrek ölçek bsn noxplode. Bunları mikserleyip içiyorum. Doyurucu bir kahvaltı oluyor.
Öğlen: Hindi ya da tavuk eti tercih ediyorum 250 gr. yanında 50-100gr beyaz pirinç yağsız pilav
(2 saat sonra),
Workout öncesi : 1 ölçek noxplode, 4 amino asit(bcaa,glutamin,lcarnitin içerikli), 1 adet suya atılan multivitamin(eczanelerde var) bazı zamanlar yanında yeşil elma. Antremandan 30 ila 45 dakika evvel alıyorum bunları.
Akşam yemeği: Saat 7.00 'dan itibaren Karbonhidrat alınmaması gerekiyor. Dolayısıyla, 250 gr hindi eti - tavuk ya da yağsız ton balığı tercih ediyorum. Sebze yemeğide yiyebilirsiniz. Günde 1 kaşık zeytinyağı sindirim için öneriliyor.
İlaveten; parçalı ve sağlam vücut istiyorsanız formül : %80 beslenme+ %15 antreman+%5 uykudur.Bolca su tüketin. Su; Vücudun termolojik ısısını arttırır ve yan etkisi aşırı mutluluktur.Tuz tüketmeyin, vucutta su tutar.Fakat tuzu keserseniz, bir süre sonra vücutta potasyum eksikliği olur, buda adele kramplara yol açar. Bu sorunu günde 1 muz veya domates ile çözebilirsiniz. Şekerli besinler tüketirseniz, vücut yağsız şeylerden kaçınır ve yağlı şeylere yönelir. Beslenmenize dikkat etmeye başladığınız zamandan itibaren 1 ay kadar zorluk çekersiniz. Daha sonra önünüze baklava koysalar canınız istemez. Şunu unutmayın, sınırı beyin koyar. Ben 40 kg'ye yakın verdim. Asıl gelişim, bi beklenti içerisine kapılmayıp aynalardan kaçınıp emek vermeniz. Fazla kilolara sahipseniz, spor salonu sizin 2. eviniz gibi olmalı. Bir süre sonra zaten kapılıyorsunuz. Spor yapmak insana mutluluk hormonu verir, zinde hissettirir. ve son olarak söylemek istediğim birşey var bu spora yeni başladıysanız, spor salonunda gördüğünüz insanlara saygı duyun kaç gündür spor yapıyorsunuz gibi sorular sormayın! Elimden geldiğince kendi sahip olduğum bilgiler ile sizlere yardımcı olmaya çalıştım. Saygılar,sevgiler.[DOUBLEPOST=1410460519][/DOUBLEPOST]

Son düzenleme: