Akşam atıştırma önerileriniz?

Yağ yakımı diyeti yapan bir kişi akşam yatmadan önceki 4-5 saat içerisinde atıştırmalık neler yiyebilir.

Aklıma sadece protein kaynakları geliyor lor peyniri süt yogurt vs. karbonhidratı düşük gıdalar. Sebze ve proteinli gıdalardan başka neler olabilir.

Benim de aklımdan bu soru geciyordu. Lor'dan nefret eder oldum.

Gorusleri merakla bekliyorum...

Fındık. Arjinin içeriyor. Uyku öncesi için ideal. Çok fazla yenmedikçe yağ yakımına da mani değil. Tabi ki yatmadan hemen önce değil. Son öğünden yarım saat sonra gibi.

atıştırmalık diyince insanın aklına böyle kuru kayısı, ceviz, çikolata, cips falan geliyor hani öyle bir öneri gelir ki hakkaten sıkıntımızı alır. Ben akşamları artık peynirden yumurtadan tavuktan o kadar sıkıldım ki. Bazen kriz geliyor 50-100 gram haribo, cips, magnum vs. gibi herşeyi yediğim oluyor. Yani monotonluk çok bozuyor delirtiyor insanı. Böyle zamanlar için ne önerebilirsiniz.

bir yeşil elma da 25-30 gr karbonhidrat var diye okudum yatarken yenmemeli bence ben yemiyorum ara öğün olrak alıyorum

Hidya, dikkat... Yatarken dememiş, yatmaya 4 ile 5 saat kala demiş.

Jimraynor, senin için ufak bir püf geliyor: Yağsız yoğurta sütlaç yiyormuşcasına üstüne tarçın serpip afiyetle ye... Diyet dönemindeki senin en güzel tatlın olacak.

Bu arada Doğadan'ın Tarçın & Karanfil çayını herkese öneririm. Kan şekerini dengelemek açısından da çok faydalı...

Aslında olay şöyle ben bulk dönemdeyim kuzenim diyet yapıyor kilo vermeye çalışıyor vg geçmişi yok 1-2 ay falan. Akşam yoğurt süt içip duruyorum gaz da yaptı atıştırmalık ne yiyeyim dedi hakkaten low carb diyeti için fikir çıkmadı insan kalıyor :)

50 gram yagsız tuzsuz patlamıs mısır
180 kalorı yapıo sanırm
50 gram patlamamıs halı tabı
proteı tozu olcegıyle olcebılrısın

Yağ yakımı diyeti yapan bir kişi akşam yatmadan önceki 4-5 saat içerisinde atıştırmalık neler yiyebilir.

Aklıma sadece protein kaynakları geliyor lor peyniri süt yogurt vs. karbonhidratı düşük gıdalar. Sebze ve proteinli gıdalardan başka neler olabilir.

Değişik soslarla hazırlanmış tavuk yumurta vs olabilir. Eğer diyete çok direnebilen biri değilseniz araya çok fazla olmayacak şekilde meyve tadımın antepfıstıklı barı gibi şeyler serpiştirebilirsiniz. Antepfıstıklı bar sürekli olmamalı tabi ama meyve her gün olabilir bence.
Tamamı ile proteinden oluşan ana bir öğün artı meyve kombinasyonu da olabilir.
Diyet çok sert olursa biryerden sonra patlak veriyor ve mahvolabiliyor ama küçük kaçamaklar sayesinde direnç devam edebiliyor ve diyetin süresini uzatabiliyoruz.

50 gram yagsız tuzsuz patlamıs mısır
180 kalorı yapıo sanırm
50 gram patlamamıs halı tabı
proteı tozu olcegıyle olcebılrısın

toz olcegıyle nasıl olccez kı aynı madde degılkı bırı buyuk tanelı mısır dıgerı toz . olculmesı ımkansız o yolla

--------------------------------------

fındık ve badem olabılır ama az yaglı tarcınlı yogurt kan sekerı acısından cok daha mantıklı ve ıyı bır secım . hatta meyvelı tarcınlı yogurtta olabılır :)

Yatmadan yaklaşık 1 saat önce yağsız yoğurda kazein içeren çilekli protein tozu ve biraz ahududu karıştırıp yiyorum. Gerçekten güzel oluyor ;)

arasıra -özellikle maç akşamlarında- yaptığım şeydir.
tadımın tuzlu fıstığından alırım, kabuğunu ayırırım yanina da alkolsüz bira(lar) açarım...
peah :D

Ben fındık ezmesini önerebilirim. Tabi her akşam olmayacak haftada 1-2 kere olabilir. Ama bu illet öyle bir tatlı ki haftada 700 gramlık kutuyu bitiverdim. Sabah öğünü içinde ideal, tam tahıllı ekmeğe sürüp paketliyorum işte yiyorum. Protein & karb kaynağı. :)

yatmadan önce süt ürünleri hakkında tartışma vardı forumda ama eskilerde kaldı.

loru geçtim onu yiyoruz da yoğurt kefir veya süt konusunda kararsızım. bizim hoca yatmadan önce kesinlikle süt ürünleri gh i bloke eder diyor son araştırmalar bilgiler ne durumda?

bir de başka bir başlıkta açacaktım buradan sorayım konuyla alakalı sayılır bu kıvanc tatlitug (biliyorum cok uzerinde duruldu gereksiz sekilde bu isimden gına geldi) ama antrenoru demisti ki 3-4 ay sut urunlerini tamamen yaskaladık. bunun sebebi nedir?

Laktoz yağın azalmasına engel oluyor. Bu yüzden diyet yoğurtlar tercih etmek ve diyetin sonlarına doğru onları da listeden çıkartmak lazım...

bir de başka bir başlıkta açacaktım buradan sorayım konuyla alakalı sayılır bu kıvanc tatlitug (biliyorum cok uzerinde duruldu gereksiz sekilde bu isimden gına geldi) ama antrenoru demisti ki 3-4 ay sut urunlerini tamamen yaskaladık. bunun sebebi nedir?

Back
Yukarı