Acı ve tekrar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xbress70
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xbress70

Üye
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir yer oldu ve forumda araştırdım tam istediğim cevabı bulamadım .
antremanlar da tekrar sayısına pek takılmiyorum genelde 12 yi geçiyor
mesela hareketi yapmaya başlıyorum kas 12 13 tekrar a gelince yanıyor ve yanmaya başladığında burak miyorum 5 tekrar daha yapıyorum setlerimi sürekli böyle yapıyorum yağ yakimi yapıyorum bir zararı olur mu .

Tekra isini degil agirligi artirman gerekiyor.
agır gırıyorum 10 tekrarda tanıyor agırda fakat zorluyorum fazladan 5-6 kere daha arnold um bır sozu vardı kas acıdıktan sonrakı tekrarla yapılır nır ınsanı ayıran en buyuk nokta budur dıyordu ...

arnold şampiyon olmak isteyenler için söylemiştir proların işi bu tekrar saymazlar özel doktorlar steroidler iyi beslenmeler derken tabiki fazladan tekrarlar yapabilir 6 günde çalışırlar amatörler için ağır girmek tabi hareketi doğru yapmak şartıyla idealdir kaldıki arnold zamanında çok ağır çalışmış daha çok temel hareketleri tercih etmiş bir spordur

8 tekrar araliginda yapabilecegin bir agirlik secersin eger son set son tekrarda halen kaldirabilicek gücün kalirsa 1-2 tekrar daha yapar 10-12 tekrarla son buldurursun eger halen 12 tekrardan fazla yapabiliyorsan bilki VG degil fitnes yapiyorsun,agirligi artirman gerekmekte.
senin dedigin gibi oldu Arnold öyle diyor diye hafif agirliklar secerek 8-12 tekrar yapacagimiza 20 tekrar yapalim,neden arnold öyle dedi ??yok böyle bisiy,arnoldun söyledignin sen biraz yanlis algilamissin.

8 tekrar araliginda yapabilecegin bir agirlik secersin eger son set son tekrarda halen kaldirabilicek gücün kalirsa 1-2 tekrar daha yapar 10-12 tekrarla son buldurursun eger halen 12 tekrardan fazla yapabiliyorsan bilki VG degil fitnes yapiyorsun,agirligi artirman gerekmekte.
senin dedigin gibi oldu Arnold öyle diyor diye hafif agirliklar secerek 8-12 tekrar yapacagimiza 20 tekrar yapalim,neden arnold öyle dedi ??yok böyle bisiy,arnoldun söyledignin sen biraz yanlis algilamissin.[/quote
senin dedigin gibi oldu Arnold öyle diyor diye hafif agirliklar secerek 8-12 tekrar yapacagimiza 20 tekrar yapalim,neden arnold öyle dedi ??yok böyle bisiy,arnoldun söyledignin sen biraz yanlis algilamissin.
Yorum icin Teşekkürler yorumunuzu dikkate alıcam yağ yakimi yapıyorum aklımda sorular kalmıştı az kilo çok tekrar vs. Gibi şimdi netleşti .

Hipertrofi için 8-12 arası ideal araştırılmış bir şey 15 yapacagına ağırlıgı iyi seçip 10-11 yapsan daha iyidir

Back
Yukarı