Aşırı çalışma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JJJJJ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

JJJJJ

Üye
Öncelikle spora başlama yaşım 15 ti 1 yıl kadar yaptım ve bıraktım sonra 1 yıl önce tekrar başladım Allah kaza bela vermezse devam etmeyi de düşünüyorum.Kafama takılan şu oldu zamanında (15 yaşında iken ) cahildim şimdi de ahil olduğum söylenemez ne beslenme ne uyku ne antreman hakkında hiç bir şey bilmiyordum sürekli çalışıyordum beslenme yok antremanlar yalap şalap.Kollarımı takıntı haline getirmiştim ölçü falan bilmiyorum ama bayağı bir zayıftı yani 32 falandır.O 1 yıl içerisinde her gün kol çalıştım ve kolum 38 e çıktı gerek lat olsun gerek omuz göğüs olsun ciddi ilerleme kaydettim fakat şimdi o zamana göre kat kat bilgi sahibiyim fakat o gelişimi yakalayamıyorum.Acaba overtraining yalan mı ? Her gün aynı bölge çalışılabilir mi ? Bunları düşünmeye başladım

Zaten vucüt belli bir seviyeye rahat gelir. Daha sonra milimetrik gelişmeler olur. Bu gayet doğal. İlk zamanlarda ki ölçüyü alamaman. alabiliyo olsan abes olurdu 2 yıla arnold olurdun :)

Bahsetmek istediğim o değil tabii ki gelişme belli bir yerden sonra yavaşlıyor ama vücut milim oynamıyor namussuz :)

Hocam valla ben teorik olarak baya fikir sahibiyim ama spor geçmişim çok değil. Sen o noktayı atlatmış tecrube sahiplerinden al yardımı :)

kilo aldıgın sürece,compound egzersizlere yönelip/ilk planda tutup her idmanda ağırlık/set artırmaya çalıştığın sürece gelişim olmaması söz konusu değil.

ilk başlarda en saçma vg antremanı bile kötü beslenme olsa bile sonuç verir yani bendede kol ve omuzda artış olmuştu tabiki kas olarak hacim almanında bir sınırı var yinede mümkün olduğunca kilo alıp temel hareketlerle ağırlık artırıp spor yapmalıyız tabi vücut artık yağ depolamaya başladığı zamana kadar

Back
Yukarı