ulaire
Üye
Önce yazılanı okumayı, sonra okuduğunu anlamayı öğren gerisi kolay. Ben 5x5 muhteşem kas geliştirir gibi bir ifade kullanmadım hatta tekrar sayısına dahi değinmedim. Savunduğum şey açık. Gerekli kuvvet altyapısını oluşturursan, kas gelişimini kolaylaştırmış olursun. Bunun en güzel örneğini de kendin verdin. Arnold bb kariyeri öncesi yıllarca powerlifting yaptı hatta dereceleri var sanırım. Önce gerekli gücü kazandı sonra o muhteşem vücudu için çalıştı. Eski bb cilerin tamamı bu şekilde geliştirdi vücutlarını. Tabi genetik ve tıbbi kaynaklardan da faydalandılar o ayrı. Bunu anlamak istemiyorsan yapacak bir şey yok. Kolay gelsin...niye kardeş bu lafımın bir çok örneği var.ama çok nadirler.ben idaa etmiyrum boş barla çalışanın kolu 50 cm olur diye bende bir taraflarımı yırtıyorum gelişmek için.son cümlemi yanlış kurmuş olabilirim.bak eskiden split yapardım fullb daha iyi dediler bilimsel kaynaklar istedim öyle 2 3 kişinin araştırması vy konuşması değil.arkadaşım bana pubmedde bir yazı gösterdi.full b ye geçtim.madem ki siz 5x5 6-12 tekrarlı çalışmadan daha iyi diyorsunuz o halde kaynak gösterin.ege fitnesı izledim adam 4 set 6-12 tekrarlı çalışmanın kas gelişimi için en iyi nokta olduğunu söyledi eskiden 3 set yaparken bu bilimsel şey yüzünden 4 sete çıkardım.ama burada herkes 5x5 diyor.ve 5x5in 4x10 tekrardan daha iyi olduğunu kimse kanıtlayamıyor.üstelik sizlerin en büyük hatası ilk başlayan adama 5x5 önermeniz.memlekttekilerin yarısı daha nasıl ısınılır onu bile bilmiyor.bir anda ani kg artışı yaşanırsa üstelik deri çatlağı riski var.sakatlık riski daha fazla.2 sene bb yapıp 5x5 yapan ısınmayı iyi bilen arkadaşım sakatlandı.bu arkadaşım 5x5 squatta benden 30 kg daha ağır basıyordu.bir gün beraber çalıştık ilk harekette squattı benim kaldırdığım ağırlığı kaldırdık.adam 3. sette bayıldı.şeker vs verdik ayıldı.bana 5x5 in daha iyi olduğunu kanıtla söz 5x5 e geçicem yalnız kas gelişimi bakımından.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi