Ağırlık Öncesi Cardio?

Arkadaşlar ağırlık antremanlarım çok ağır geçiyo ve ağırlıktan sonra cardio'yu zar zor yapıyorum.
Önce cardio yapsam sonra ağırlık yapsam olmaz mı?

örnek 1.gün anteman;

10dk ip
15dk koşu
15dk bisiklet

dumbell bench press = 12-10-8 (27,5kg - 30kg - 32,5kg)
dumbell fly = 3x10 (22.5kg dambıllar ile)
incline dumbell bench press = 12-10-8 (20kg - 22,5kg - 25kg)
dips = 3x20

Antrenmandan sonra ki Cardio daha fazla yag yakimi saglamakta yine bu sitede bilimsel bi yazida okumustum. O yuzden antrenman sonrasi iyidir

Valla maşşallah ne diyim dumbell flyda 22.5'er kg ile 3x10 yapan çevremde görmedim forumdada 1-2 kişide gördüm. Başarılarının devamını dilerim.

Ağırlık antrenmanı öncesinde 20 dklık bir koşu yapıyorum kardiyo programına uygun şekilde bir koşu, bu koşu kas kaybına neden olur mu herkes farklı birşey söylüyor kimisi yağ yakar diyor kimisi kas kütleni kaybedersin diyor net bir cevap alabilir miyim acaba

Ağırlık antrenmanı öncesinde 20 dklık bir koşu yapıyorum kardiyo programına uygun şekilde bir koşu, bu koşu kas kaybına neden olur mu herkes farklı birşey söylüyor kimisi yağ yakar diyor kimisi kas kütleni kaybedersin diyor net bir cevap alabilir miyim acaba

Antreman öncesi kardio seni yorar. Ağirlik idmaninda performansini düsurur. Ağirlik idmani kardiodan daha önemlidir daha fazla kalori yakar. Idmandan önce 5 dk ısınmak icin yürümeni öneririm. Aşırı kilolu obez değilsen idman öncesi kardio gereksizdir 5 dk yürü yeter. Idman sonunda 30 dk kardio yaapabilirsin ama en iyi kardio off günlerinde yapmaktir bence. Off gunlerinde 45 dk idman sonunda 30 dk orta derece kardio yeterli[DOUBLEPOST=1397844159][/DOUBLEPOST]Ben definasyondayim kardio bile yapmiyorum çokta önemli birşey değil önemli olan beslenme. Kardio sadece kalori açıgı yaratmani sağlar. İşin %80 i diyettir

Her kardio kataboliktir. Low carb besleniyorsan az yapmani öneririm yoksa kas kaybedersin her halukarda kaybedeceksin zaten ama en aza indirmeye calis beslenmeyle alakali hersey. Ama 30 dk geçme yinede

Kardeşim az araştır ama herşeyi bizden bekleme açıklasam 30 dk sürer yazmam :) bileklerim ağriyor yazamiyorum. Low carb diye arat youtubede kenzo karagöz low carb diyeti aciklamiş onu da izle

Kardio ile protein alımını doğru oranda yaparsanız kas kaybını minumuma düşürüp yağ yakımı yapabilirsiniz tabii ki de diyet eşliğinde.

Ama yok ben yağlı değilim kas kütlesi kazanmak istiyorum derseniz kardio gereksizdir. Vucudu ısındırmak için o gün olan antremanınızın bölgesini az kilo çok tekrar ile ısındırmanız daha iyi. (bknz: bench press de 10kg ile 50tekrar)

50 tekrarda çok fazla bence. 5 dk yuruyüs 4.5 hizinda ardindan 2 ser kg ile lateral raise 20 tekrar sonrasinda gogus caliscaksa 20 tekrar bos halterde yapmak en iyisi birde 2 tane gogus esnetme hareketi

Back
Yukarı