1 - naturel olarak epeydir düzenli yapıyorum o yüzden senede yarım kilo kas eklesem iyidir. fakat gücün limiti yok. her zaman squatta 5 kilo daha basıyım ki milletle basketbol oynarken kafalarından daha sert smaç basayım derdindeyim. çok daha hızlı koşayım derdindeyim. yani güç benim için hobi o yüzden öyle bir denge yaptım. kazandığım kasın %80 ini güç idmanlarıyla kazandım zaten. 4 ay güç 2 ay hipertrofi bence ideal . eğer başlangıç seviyesindeyse biri full güç de gidebilir. vücudunun 1.5 katı squat, 1.2 katı bench ve 2 katı deadlift yapmadan iyi bir vücut çkaramazsın ortaya. belli bir stat yakaladıktan sonra ideal bir hipertrofi antremanı yapılabilir. tabi bunlar naturellere yönelik tavsiyeler. kürü vuran zaten lineer olarak günden güne güçleniyor.
2 - o biraz seviyeye bağlı. mesela 180 kg squat yapan bir adam haftada 3 gün squat yapamaz. ama ben inanıyorum ki bir insan kilosunun 1.5-1.6 katı squat yapana kadar hergün squat yapabilir. kilosunun 1.5 katı bench kaldırana kadar haftada 3 bench çalışabilir. Sonra dinlenme süreli tabi arttırılmalıdır. Deadlift haftada 1 gün fix.
hipertrofi çalıştığında o biraz sana kalmış. yarışma programı önerdiğim arkadaşlar var. kimine omuz çalışma diyorum dinliyor, ya da sadece üst sırt çalış arayı kapa diyorum. yani hipertrofi bence açıklarımıza göre dizayn edilmeli. BB.com'dan phil heathin programını yapınca sonu hüsran oluyor