7. Aydayım Her şeyi doğru yapmama rağmen GELİŞEMİYORUM

Abur cubur yiyorsun, ne yediğini tam olarak bilmiyorsun, saymıyorsun ama "herşeyi doğru yaptığım halde" diye başlık açıyorsun.

Sence neden gelişemiyorsun? İp uçlarını birleştir bakalım.

İyi beslenmek sadece yüksek proteinli beslenmek demek değil. Temiz yemelisin. Doğru kaynakları kullanmalısın. Vücuduna aldığın makro ve mikro besinlerin fakında olup, mümkün olduğunca planlamalısın.

başka söze gerek yok bence de...

bodynın büyük çoğunlugunu beslenme içerir &70 lık bır kısmını kapsıyor dıyebılırız beslenme için antremanların doğruysa beslenmende yanlıslık vardır.Supplement te alabilirsiniz.Ancak beslenme olmadıgı sürece hiçbir şey olmaz

Cinsel yaşamından kaynaklı olabilir

moderatörleri bilgilendirmiştim ama ilgilenmemişler. modlara forum kurallarını hatırlatarak tekrar bilgilendiriyim.

Forum kuralı yazan DİEZ linki https://www.bodyforumtr.com/vbforum...tismalarla-ilgili-yonetimin-karari-53528.html

Özellikle ağır sporlar yapan sporcular üzerinde yapılmamış bilimsel araştırmalar bir vücut geliştirme forumu olan bodyforumtr.com'da paylaşılması özellikle yeni başlayan vg.cileri ikilemde bırakmakta ve forumun genelinde de bilim dünyasının bile hala tartıştığı konular çözülmeye çalışılarak kaos yaşanmaktadır.

Yönetimin aldığı kesin karar nedeni ile özellikle v.g.ciler için yapılmamış araştırmaların forumun geneline genel geçer bilgi şeklinde sunulması ve bunda da ısrar edilmesi yasaktır.

kurallara aykırı konu https://www.bodyforumtr.com/vbforum/656482-mesaj2.htm

Hocalarımın yanında bana belki söz düşmez ama ben yinede fikirlerimi yazayım dedim.
Bu spor gerçekten sabır işi dostum. İlk 3-4 ayda vücudunda gözlemlediğin gelişimleri sonraki aylarda görmen zor. Senin vücudun normalde çalışıyor gelişiyor ancak hızı düşük birazdaha sabır edersen çok güzel yerlere geleceğini düşünüyorum. Birde birşey sormak istiyorum bir bölgeyi haftada kaç kere ve kaç hareketle çalıştırıyorsunuz ?

öncelikle herkese iyi günler dilerim yaklasık 1 yıldır bu sporu yapmaktayım bu foruma ıse bugun katıldım oncelerı 116 kıloydum ve dıyetle 91 kılo ındım ardından fıtness a basladım ve dıyetle bırlıkte sporumu yatım 75 kıloya kadar ındır ve son 3-4 aydır vucut gelıstırmeye odaklandım ıyı beslenıyorum ve aksatmadan programımı yapıyorum omuzlarım gogusum adonısler belırgınlestı fakat kolda ıstedıgım sonucu alamıyorum sizce nedenı nedır kolun daha cabuk gelıstıgını sanıyorum?

yanlış anlamayın bilmediğim için söylüyorum. kendimi kıyasladığım arkadaşımdan kat be kat temiz besleniyorum. kendisinin öğünü burger king, KFC iken ben kasaptan aldığım tavuk göğsünü haşlayarak yiyorum. şimdi hesapladığımda günlük aldığım karbonhidrat miktarının abur cuburu hesaba katmadan dahi kiloma göre yeterli olduğunu buldum.(internetten araştırdım kiloma göre karbonhidratı) yine de sakıncalı mıdır?

her yerde yenilebilecek her türlü besinin protein karbonhidrat miktarının günlük gereken miktara dahil edilebileceğini okuduğum için öyle yazmıştım örneğin çikolatayı katmayacak mıyız?

Açıkçası burger king,kfc nin besin değerlerine bakılınca abur cubura oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle kfc nin. Arkadaşınızda ektomorf tur ve alması gereken fazla kaloriyi kfc,bk dan karşılıyordur. Misal 1 kutu pringless 800 kalori, 3-4 dilim çikolatalı kek 600-700 kalori civarıdır. Ve içlerinde yok denecek kadar az PROTEİN bulunur. Aburcubura oranla Kfc,Bk gibi ürünler çok daha fazla protein içerir. Fakat sağlıklı bir birey asla kfc,bk aburcubur tüketmez. Bakın bulk döneminde çok yiyin hep yiyin fakat ne yediğnizi bilin. Bu ürünlerin hiç biri işlenmiş olmamalı. Ayrıca karbonhidrat miktariniz bulk dönemde minumum kilonuzun 5-6 katı olmalı. Buda bolca makarna,yulaf,bulgur pilavından geliyor. Eğer bu sporu yapmayan bir insan olsaydınız aldığınız karbonhidrat miktarı evet size yeterli olacaktı. Bu sporu yapıyorsanız normal bir insandan 3-4 kat daha fazla karbonhidrat alacaksınız. Daha çok tavuk,peynir süt tüketeceksiniz. Daha çok yiyeceksiniz. Daha çok efor sarfedeceksiniz ve herkesten daha çok sabırlı olacaksınız. Ve asla abur cubur,işlenmiş ürün tüketmeyeceksiniz..Bulk döneminde yağlanmaktan korkmayın. Eğer daha çok araştırsaydınız 7 ayda çokta güzel bir vücuda kavuşabilirdiniz

Açıkçası burger king,kfc nin besin değerlerine bakılınca abur cubura oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle kfc nin. Arkadaşınızda ektomorf tur ve alması gereken fazla kaloriyi kfc,bk dan karşılıyordur. Misal 1 kutu pringless 800 kalori, 3-4 dilim çikolatalı kek 600-700 kalori civarıdır. Ve içlerinde yok denecek kadar az PROTEİN bulunur. Aburcubura oranla Kfc,Bk gibi ürünler çok daha fazla protein içerir. Fakat sağlıklı bir birey asla kfc,bk aburcubur tüketmez. Bakın bulk döneminde çok yiyin hep yiyin fakat ne yediğnizi bilin. Bu ürünlerin hiç biri işlenmiş olmamalı. Ayrıca karbonhidrat miktariniz bulk dönemde minumum kilonuzun 5-6 katı olmalı. Buda bolca makarna,yulaf,bulgur pilavından geliyor. Eğer bu sporu yapmayan bir insan olsaydınız aldığınız karbonhidrat miktarı evet size yeterli olacaktı. Bu sporu yapıyorsanız normal bir insandan 3-4 kat daha fazla karbonhidrat alacaksınız. Daha çok tavuk,peynir süt tüketeceksiniz. Daha çok yiyeceksiniz. Daha çok efor sarfedeceksiniz ve herkesten daha çok sabırlı olacaksınız. Ve asla abur cubur,işlenmiş ürün tüketmeyeceksiniz..Bulk döneminde yağlanmaktan korkmayın. Eğer daha çok araştırsaydınız 7 ayda çokta güzel bir vücuda kavuşabilirdiniz

arkadaşım mezomorf eklemeyi unutmuşum. evet işlenmiş gıdalardaki protein miktarını katmıyorum fakat bolca makarna pilav yediğimi de düşünüyorum. konu biraz aklımda fikir oluşmasını sağladı bakalım bundan sonra gelişim gösterebilecek miyim

Dostum antremandan sonra kaslarında yanma ve ağrı hissi ne kadar kalıcı oluyor söylermisin ?

Dostum antremandan sonra kaslarında yanma ve ağrı hissi ne kadar kalıcı oluyor söylermisin ?

antrenmandan 1 saat sonra sadece omuz başlarımda çok çok hafif yanma oluyor fakat omuzlarım 2 cm gelişti. antrenmanın ertesi günü ise göğüslerimde ağrı oluyor bastırdığımda göğüslerimde biraz gelişme var

Genetiğinle de çok alakalı ama ölçüm yaptırmadın mı hiç mi gelişme yok

kolum 28 den 31'e geldi, omzum 2 santim büyümüş. diğer yerlerde değişiklik yok

günlük karbonhidrat alımın kilox3-4 gr olmalı. bunları da glisemik indeksi düşük gıdalardan almalısın. ayrıca antremandan sonra kilox1.5 gr kadar karbonhidrat tüketmelisin.

Neticede bir gelişme olmuş lakin karbonhidrat günlük yaşamdada antreman öncesinde de çok önemli ayrıca yaptığın antremanlarda antreman sonrasında da antremanda da gerilme ,acıma ,ağrı duymalısın kendini zorlamıyorda olabilirsin,buna birde iyi beslenme gelmediğini düşünürsek her şey gayet normal..

Neticede bir gelişme olmuş lakin karbonhidrat günlük yaşamdada antreman öncesinde de çok önemli ayrıca yaptığın antremanlarda antreman sonrasında da antremanda da gerilme ,acıma ,ağrı duymalısın kendini zorlamıyorda olabilirsin,buna birde iyi beslenme gelmediğini düşünürsek her şey gayet normal..

günlük minimüm kg başına 1.5 gr protein alıyorum. bundan sonra karbonhidrata da dikkat ediyorum bakalım düzelecek mi

Günlük azami alacağın miktarı gözönüne almak lazım 60 kilo isen günde 150 gram karbonhidrat tüketmen gerek ,Vücut ağırlık başına 2,5gram kaliteli karbonhidrat almalısın,Ben sana yulafı öneririm bu gram hesaplamaları senin eforuna ve yüklenmene göre değişir kg başına 4 gramdan tut 6-7 gram'a çıkanlar bile var..

Son düzenleme:
iyi forumlar, vücut geliştirmede 7. ayın içindeyim. arkadaşımla beraber başlamıştık ben ilk 5 ay haftada 3 gün, son 2 aydır haftada 4 gün aksatmadan sporumu yapıyorum. arkadaşım ise bazen bir hafta boyunca gelmediği oluyor. bu süre içinde kendimi onunla kıyasladığımda beni geçmiş durumda. antrenmanlarda azmim ve hırsım ilk günkü gibi fakat gittikçe umudum kırılıyor. kolum 28cm'den 31cm'e geldi 7 ayda. günde 1-2 saat bb ile ilgili makale vs okuyorum çok araştırıyorum. yaptıklarımı yazayım belki hatam vardır sebebini bulabiliriz belki.

1) 2 ayda bir antrenman programımı değiştirip hocadan yeni program alıyorum.

2) Her gün vücut kilomun 1.5GR katı protein alıyorum (her gün tavuk,yumurta vs)

3) Antrenmandan önce ve sonra whey içiyorum.

4) Yatmadan yoğurt, peynir gibi şeyler yiyorum.

5) Her gün düzenli olarak 8-9 saat uyuyorum.

6) Haftada 4 gün antrenman yapıyorum.

7) Hareketleri internetten bakarak doğru şekilde yapıyorum.

8) Antrenman kaçırmıyorum

kafayı yemek üzereyim bir yardım eder misiniz :(

Peki yetirince karbonhidrat aliomusun ?? Kas gelisimi saglayan onemli faktorlerden biri de karbonhidrattir.

Peki yetirince karbonhidrat aliomusun ?? Kas gelisimi saglayan onemli faktorlerden biri de karbonhidrattir.

Günlük azami alacağın miktarı gözönüne almak lazım 60 kilo isen günde 150 gram karbonhidrat tüketmen gerek ,Vücut ağırlık başına 2,5gram kaliteli karbonhidrat almalısın,Ben sana yulafı öneririm bu gram hesaplamaları senin eforuna ve yüklenmene göre değişir kg başına 4 gramdan tut 6-7 gram'a çıkanlar bile var..

yorumları okuduktan beri hep gün sonlarında karbonhidrat alımı arttırıp veya azaltmadan acaba önceleri ne kadar karbonhidrat alıyordum diye kendimi ölçtüm ve en az aldığım zaman 4gr en fazla 4.8 gr aldığımı fark ettim. kesinlikle eminim ki 3.8'in altına düşmüyorum. karbonhidrat ve proteinde sıkıntı olmadığına göre sorun neresi kalıyor :confused:

beslenme dört dörtlük olmasada insan alması gereken protein karbonhidrat miktarını alıyorsa beslenmeyi ben bi köşeye koyarım... uygulanan program çok yorucu değilse hatta sadece bi kaç temel hareketle antrenman yapılıyorsa haftada 3 gün 30 ar dakikadan da çalışılsa gelişme olur...... o zaman geriye ne kalıyor antrenmanları ne şekilde yaptığın kaç kilo ile çalıştığın.... hareketleri doğru uygulamak şart... yoksa bu spor sadece hammallığa döner.... eklemler sakatlanır.... işi bilen hocalarla çalışmak gerekir...

moderatörleri bilgilendirmiştim ama ilgilenmemişler. modlara forum kurallarını hatırlatarak tekrar bilgilendiriyim.

Forum kuralı yazan DİEZ linki https://www.bodyforumtr.com/vbforum...tismalarla-ilgili-yonetimin-karari-53528.html

kurallara aykırı konu https://www.bodyforumtr.com/vbforum/656482-mesaj2.htm

Merhaba

İlk cümleni keşke bir kere daha düşünerek yazsaydın. Sonuçta moderatörler robot değil.

2. Cümlendeki hatırlatman da gereksiz olmuş. Yaklaşık 8 aydır görevdeyiz ve forum kurallarını da ezbere biliyoruz.

Gelelim kurallara aykırı dediğin konuya...

Bir zamanlar bu forumda heldic, Zeus ve akrephan isimli üyeler vardı. Bunlar beslenme konusunda forumda sürekli tartışır ve birbirlerine üstünlük kurmaya ve herkes tarafından kabul görmüş bilgileri forum üyelerine de empoze etmeye çalışırlardı..

Sonra forum kuralları güncellendi ve bu üyeler de çeşitli sebeplerle yasaklandı.

Şimdi verdiğin linki açıp bize kendi bilgilerini zorla kabul ettirmeye çalışan bir cümle göster lütfen. Biz de gereğini yapalım.

Son olarak yönetime böyle ithamlarda bulunmadan önce iyi okumanı ve okuduğunu da iyi analiz etmeni tavsiye ederim.

Özellikle ağır sporlar yapan sporcular üzerinde yapılmamış bilimsel araştırmalar bir vücut geliştirme forumu olan bodyforumtr.com'da paylaşılması özellikle yeni başlayan vg.cileri ikilemde bırakmakta ve forumun genelinde de bilim dünyasının bile hala tartıştığı konular çözülmeye çalışılarak kaos yaşanmaktadır.

Yönetimin aldığı kesin karar nedeni ile özellikle v.g.ciler için yapılmamış araştırmaların forumun geneline genel geçer bilgi şeklinde sunulması ve bunda da ısrar edilmesi yasaktır.
vgciler için yapılmamış makalelerin yayınlanması ve ısrar edilmesi yasaktır diyor. yani hem yayınlanması yasak hemde ısrar edilmesi yasak. bazı olumsuzluklar yüzünden kuralar çıkabilir ama bu kurallar kişiye özel olamaz. bu kurallar ileriye dönük ihlalleride kapsar . yoksa geçmişte olmuş tartışmaların tekrarlanma olasılığı çıkar.

Back
Yukarı