5x5 ve Hocanın Yorumu

herkesin vücudu farklıdır mesela ben 5x5 yaparım yarar sen yaparsın yaramaz furkan bilgilerinin çoğunu elliot hulsedan almış kendi vücuduna ne iyi geliyorsa onu yapman lazım birde fotoğraflar çok yanıltıcı olabiliyor mesela ege fitnessla baran kalaycı ikisininde vloglarını izlediğimde ege daha büyükmüş gibi gelior ama ikisi yan yana gelince ege barana göre baya küçüktü bu arada önemli olan ilk halinle şuanki halinin farkı deildir şuan ne olduğundur mr olympiada kimse bakmıor ilk hallere herkes şuan ne olduğuna bakıyor
Bak güzel kardeşim. Çocuğa anlatır gibi anlatacağım en basit şekliyle inşallah anlarsın bu sefer.

(Rakamlar abartı, net anlaşılsın diye)

Şimdi bi adam 40 kiloymuş. 2 yıl çalışmış 80 kg olmuş.
Bi adam 80 kiloymuş 2 yıl .alışmış 85 kilo olmuş.

85 kilo olan adam diyor ki benim vücudum daha iyi o zaman benim dediklerim doğru. Ama o 2 yılda 5 kilo kas kazanmış diğeri 40 kilo kas kazanmış. Hangisi daha çok gelişmiş, hangisinin uyguladığı yöntem işe yaramış?

85 kilo olanın diyorsan Allah akıl fikir versin

Bak güzel kardeşim. Çocuğa anlatır gibi anlatacağım en basit şekliyle inşallah anlarsın bu sefer.

(Rakamlar abartı, net anlaşılsın diye)

Şimdi bi adam 40 kiloymuş. 2 yıl çalışmış 80 kg olmuş.
Bi adam 80 kiloymuş 2 yıl .alışmış 85 kilo olmuş.

85 kilo olan adam diyor ki benim vücudum daha iyi o zaman benim dediklerim doğru. Ama o 2 yılda 5 kilo kas kazanmış diğeri 40 kilo kas kazanmış. Hangisi daha çok gelişmiş, hangisinin uyguladığı yöntem işe yaramış?

85 kilo olanın diyorsan Allah akıl fikir versin
Elemanın yaşa baksana bi hocam, zaten çocuğa anlatiyosun :D

ben kendi yaş grubumda türkiye 1. sinin kaldırışına yakınım ? 16-18 yaş grubunda bench 1. si 85 bench basıor ben daha 15 yaşındayım 75 basıyorum düşün

Ayrıca önemli olan 4 yıl sonra vücudunun nasıl olduğu değildir. 4 yılda vücudunun ilk halinden ne kadar farklı olduğudur. Ben 58 kiloydum başladığımda. 2 yıl geçti şu an 79 kiloyum yağ oranım %12. 70 kg başlasam 2 yılda 91 kilo olacaktım :) Önemli olan ilk halinle şu anki halinin farkıdır :)
ben başladığımda 60 kg %20 üstü yağ vardı göğsüm sarkıyordu göbek ileri doğru 5 parmakdı omuzlar dar kollar küçük bacaklar tahta idi hocam beni görünce senden bi bk olmaz demişti ama şimdi incecikbel çok geniş omuz ve göğüs çevresi büyük kollar atnalı tricepsler üst vücutla orantılı bacaklar vücudümda şuan sadece 3 eksiğim var karnım kanatlarım bide omzumun yanadoğru genişlemesi bunları yaparsam olay biter ben 2 yıllık sporcuyum senin gibi 2 yılımın 18 ayı kas kazanma 6 ayı diyetti 18 kg kas 6 7 kg yağ yakmışım belki daha fazla ben bunu kötü olarak görmüyorum şuan 85 kg %13 yağ oranım var sen bu gelişime kötü dersen ha o ayrı sence bu gelişim bir bronun yapacağı bir gelişimmi çevremdeki brolara bakıyorum 0 lar bilki ben bro olmaktan çok uzağım[DOUBLEPOST=1503562352][/DOUBLEPOST]
Furkanın yağ oranı %6 falan ama en az 39 cm kolu var ve kol çalışmıyor. Kolun 1-2 cm fazla diye adamın iki katıyım diyip küçümsüyorsun şaka mısın :D
furkan % 6 yağ oranımı var jeff seid %6 neyin kafası bu benimde % 0 biraz atarken doğru atın açarım jeff ile furkanı susarsın jeff derisi kağıt gibi göğsü bi sıkıyor 20 parça hey gidi hey[DOUBLEPOST=1503562720][/DOUBLEPOST]
ben başladığımda 60 kg %20 üstü yağ vardı göğsüm sarkıyordu göbek ileri doğru 5 parmakdı omuzlar dar kollar küçük bacaklar tahta idi hocam beni görünce senden bi bk olmaz demişti ama şimdi incecikbel çok geniş omuz ve göğüs çevresi büyük kollar atnalı tricepsler üst vücutla orantılı bacaklar vücudümda şuan sadece 3 eksiğim var karnım kanatlarım bide omzumun yanadoğru genişlemesi bunları yaparsam olay biter ben 2 yıllık sporcuyum senin gibi 2 yılımın 18 ayı kas kazanma 6 ayı diyetti 18 kg kas 6 7 kg yağ yakmışım belki daha fazla ben bunu kötü olarak görmüyorum şuan 85 kg %13 yağ oranım var sen bu gelişime kötü dersen ha o ayrı sence bu gelişim bir bronun yapacağı bir gelişimmi çevremdeki brolara bakıyorum 0 lar bilki ben bro olmaktan çok uzağım[DOUBLEPOST=1503562352][/DOUBLEPOST]
furkan % 6 yağ oranımı var jeff seid %6 neyin kafası bu benimde % 0 biraz atarken doğru atın açarım jeff ile furkanı susarsın jeff derisi kağıt gibi göğsü bi sıkıyor 20 parça hey gidi hey
jeff_seid-52.jpg
şu farka bak
414392_o1a1c.jpg
[DOUBLEPOST=1503562904][/DOUBLEPOST]
furkan % 6 yağ oranımı var jeff seid %6 neyin kafası bu benimde % 0 biraz atarken doğru atın açarım jeff ile furkanı susarsın jeff derisi kağıt gibi göğsü bi sıkıyor 20 parça hey gidi hey[DOUBLEPOST=1503562720][/DOUBLEPOST]
jeff_seid-52.jpg
şu farka bak
414392_o1a1c.jpg
2 sininde yağ oranı aynı mı jeff 6-8 furkan sana göre 6 millette baksın yorum yapsın hala daha furkan 6 demessin ummarım furkan video öncesi vucudu pump yapan videoda yine pump yapan video bittikten sonra yine pump yapan bir arkadaşımız evet güzel bilgileri var ama bilen kişi bunu kendine uygular ve başarır[DOUBLEPOST=1503563162][/DOUBLEPOST]
Ufkunu geliştirmek için elimden geleni yaptım ama bu mesajından sonra bunun imkansız olduğunun farkındayım. Dr Brad Schoenfeld, Lyle Mcdonald gibi isimlerin kim olduğundan haberin bile yoktur sanırım. Spesifik olarak hipertrofiyle ilgili dünyaca ünlü bilim adamları. Bunlar gibi çok isim var ama özellikle bu 2 ismi vermemin nedeni çalışmalarını, çalıştırdığı kişileri ve kendi vücutlarını bir incelemeni tavsiye ediyorum. Mahalle arasındaki gym'lerde büyük kollu olanın daha çok bildiğini iddia edersiniz, ancak reel dünyada işler çok farklı. Forumda "bro" ne demek "broscience" nedir diye soranlara özellikle bu başlığı kopyalayacağım çünkü bu konuşmalar en net örnekler :)
senin dedğin adamları biliyorum okuyorum hepsi artak yük olayını önemsiyor ben bilime karsı çıkmamda bi foto atsana bu kadar mükemmelsin bende kör çağilim bi foto attaa bakalım bu bilgilerle ne kadar vücut yapmışsın bunu diyincede hemen olayı vücut yarışına döndürdün dersin askerlere tıbbı yardım dersi verirlr niye yaralanınca bildiklerini arkadaşı vy kendinde uygulasın diye aynısı bizim spor için geçerli birşey bilirsin kendinde uygularsın

Son düzenleme:
Anneannem de 100 kilo ama bu benden iyi vücudu olduğu anlamına gelmiyor. Boy allah vergisidir boyla övünmek nasıl bir aptallık? Ayrıca benchte benden iyi olduğuna ihtimal dahi vermiyorum koçum hadi sen işine bak.

Bence artık sen de benim gibi yap ve bu forumda 18 yaş altındaki insanlarla tartışma. Çünkü genelde kendilerini kabul ettirmek için her şeyi deniyolar. Vücut geliştirmeyle pek bağlantısı olmayan boy uzunluğunu bile örnek verebiliyorlar :D Ayrıca her konuda "bilim beni ilgilendirmez, sıkıysa foto atsana lan" diyen tiplere de istersen atomu parçala, onlar ikna olmaz. Zaten fark ettim ki bu foruma sağlam katkısı olan, kaliteli mesajlar yazan kişilerin çoğu forumu terk etmiş aylardır girmiyorlar. Bilgi veren kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmez. Büyük ihtimalle ben de artık sadece eski konuları okumak için falan girerim. Sana da aynını tavsiye ederim dostum.

Bence artık sen de benim gibi yap ve bu forumda 18 yaş altındaki insanlarla tartışma. Çünkü genelde kendilerini kabul ettirmek için her şeyi deniyolar. Vücut geliştirmeyle pek bağlantısı olmayan boy uzunluğunu bile örnek verebiliyorlar :D Ayrıca her konuda "bilim beni ilgilendirmez, sıkıysa foto atsana lan" diyen tiplere de istersen atomu parçala, onlar ikna olmaz. Zaten fark ettim ki bu foruma sağlam katkısı olan, kaliteli mesajlar yazan kişilerin çoğu forumu terk etmiş aylardır girmiyorlar. Bilgi veren kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmez. Büyük ihtimalle ben de artık sadece eski konuları okumak için falan girerim. Sana da aynını tavsiye ederim dostum.
bro bilen vücuduna uygular vücut uygular bizim hoca var 3yıllk sporcu vücut sıfır bana diyor kabak çekirdeği ye teston artar diye ben bilgisiz olsam şuan ki halime emin ol gelemezdim
2.ben vg antrönörü değilim benim okulum fln farklı kendi alanım beni alakadar eder şuda bir gerçekir bilen başarır.haa ben diyelim ki cahilim okey o zaman o kadar mükemmel genetiğim var ki cahilliğim bile gelişimime engel olamıyor .son bir şey 5x5 demişsin galiba millete platoya girdiklerinde öneriyorum adam gibi çalışan biri 6 yıldan evvel platoya girmez 2.si 5x5 evet plato içindir çünkü 2.5 kg den 5 kg geç marifet değildir 200 den 202.5 kg ye geçmek olaydır ben sadece şunu diyorum yeni başlaya birinin 5x5 yapması bana göre boş kendi fikrim çünkü zaten bu kişi artan yük olayını çok rahat yapıyor ve gelişiyor haa 5 6 yıllıklar artan yükü yapamıyor ben asla 5x5 e karşı değilim bende artan yük olayını yapamaz duruma gelince 5x5 vy bi 5 tekrar eklicem hareketlerime ama şu da bir gerçekki bodyci kaldırdığı ağırlığa değil vücuduna bakar

bro bilen vücuduna uygular vücut uygular bizim hoca var 3yıllk sporcu vücut sıfır bana diyor kabak çekirdeği ye teston artar diye ben bilgisiz olsam şuan ki halime emin ol gelemezdim
2.ben vg antrönörü değilim benim okulum fln farklı kendi alanım beni alakadar eder şuda bir gerçekir bilen başarır.haa ben diyelim ki cahilim okey o zaman o kadar mükemmel genetiğim var ki cahilliğim bile gelişimime engel olamıyor .son bir şey 5x5 demişsin galiba millete platoya girdiklerinde öneriyorum adam gibi çalışan biri yıldan evvel platoya girmez 2.si 5x5 evet plato içindir çünkü 2.5 kg den 5 kg geç marifet değildir 200 den 202.5 kg ye geçmek olaydır ben sadece şunu diyorum yeni başlaya birinin 5x5 yapması bana göre boş kendi fikrim çünkü zaten bu kişi artan yük olayını çok rahat yapıyor ve gelişiyor haa 5 6 yıllıklar artan yükü yapamıyor ben asla 5x5 e karşı değilim bende artan yük olayını yapamaz duruma gelince 5x5 vy bi 5 tekrar eklicem hareketlerime ama şu da bir gerçekki bodyci kaldırdığı ağırlığa değil vücuduna bakar
2.ben vg antrönörü değilim benim okulum fln farklı kendi alanım beni alakadar eder şuda bir gerçekir bilen başarır.haa ben diyelim ki cahilim okey o zaman o kadar mükemmel genetiğim var ki cahilliğim bile gelişimime engel olamıyor .son bir şey 5x5 demişsin galiba millete platoya girdiklerinde öneriyorum adam gibi çalışan biri yıldan evvel platoya girmez 2.si 5x5 evet plato içindir çünkü 2.5 kg den 5 kg geç marifet değildir 200 den 202.5 kg ye geçmek olaydır ben sadece şunu diyorum yeni başlaya birinin 5x5 yapması bana göre boş kendi fikrim çünkü zaten bu kişi artan yük olayını çok rahat yapıyor ve gelişiyor haa 5 6 yıllıklar artan yükü yapamıyor ben asla 5x5 e karşı değilim bende artan yük olayını yapamaz duruma gelince 5x5 vy bi 5 tekrar eklicem hareketlerime ama şu da bir gerçekki bodyci kaldırdığı ağırlığa değil vücuduna bakar

Anlamadığın nokta şu ki senin nasıl çalıştığın sana kalmış bi şey. Beni ilgilendirmez, ve mesajımda senden bahsetmedim

Back
Yukarı