Merhabalar, Parça parça olarak toplamda 55 kilo verdim. Bunu biraz hızlı biraz yavaş ama zamana bölerek sonunda görünüm itibari ile bitirdim. Boyum 188 kilom 95. İri kemikli ve görünüm itibari ile sanki hep fitness yapmış gibi geniş omuzlu ince belli üçgen bir vicuda sahibim. Kiloyu sadece yüzerek verdim. Şimdi ağırlık çalışmayada başladım. Amacım çok çok abartı olmayan ama fit kaslı birazda karın kaslı bir görünüme ulaşmak. Spordaki hocam dahil tüm arkadaşlarım artık kilo vermemem gerektiğini savunsada psikolojimmi bozuldu rejim yapmaktan kafayımı yedim bilmiyorum ama bana hala 5 kilo fazlam varmış gibi geliyor. Şuanda yağsız yüksek protein 0 karbonhidrat rejimi yapmaya devam ediyorum(günde 11 yumurta beyazı, 2 sarısı, süt, mısır gevreği) 55 kiloyu verirkenki beslenme programım hala sürüyor. Kilo vermeyede devam ediyorum. Birde hep 800 1200 kalori arası kalori ile verdim kilomu. Şimdi yoğun ağırlık çalışmayada başlamışken bu 800 1200 kalori diyetini bırakıp 3500 4000 kalorilik kas kütlesi arttırmak için önerilen diyetlere başlamalımıyım ? Günlük 6 7 öğünlük omega 3, protein, düşük glisemik değerli karbonhidrat karışımlı sağlıklı beslenme programlarına başlamalımıyım ? Gittiğim spor salonu oturduğum sitede ve hocanın pek hoca olduğundan ve bana doğru bilgiler verebileceğinden emin değilim ve uzman bir görüşe ihtiyacım var. Doğru olduğuna inandığım herşeyi 4 4 lük uygulayabilirim. Lütfen bana yardımcı olun çok kafam karışık. Sizce 5 kilo daha verip 90 kilodamı yararlı yüksek kalori diyetlerine başlamalıyım, yoksa hemenmi ? Veya 800 1200 kalorilik yüksek protein, diyetiyle hem yağ yakıp hemde ağırlığa devammı etmeliyim. Çok rica ediyorum bana çok detaylı bir açıklama yapın. Biryerlerden sağlıklı bir bilgi edinmem şart. Tekrar teşekkürediyorum. Bu arada haftada 7 gün 1 saat sabah, 1 saat akşam hızlı tempoda aralıksız yüzüp, Haftada 3 günde ağırlık çalışıyorum. Bu işte sıkılmama en çok sebep yüzme oldu. Artık kardioyu bıraksammı veya azaltsammı ? Veya nekadar azaltsam. Önceleri günde 1 saat yüzerken sona yaklaştıkça iyice gaza gelip günde 2 saat sabah akşama çıkardım. Kardio ile günde en az 1500 2000 kalori harcıyorum. Tüm uzman görüşlerin tavsiyelerini bekliyorum.