Kuvvet = kütle *ivme olduğunu biliyoruz. Kütle vücut kilosunun ta kendisidir. Boksörlerin vücudun kütlelerini kullanırlar yumruk attığını düşünürsek. İvme ise hıza bağlıdır. Tyson ve Muhammed Ali hızlılar. Özelliklide Ali. Ancak açıpta bir tüy siklet maçı izlerseniz Nasen Hamed in highlight larına bakabilirsiniz yada roy jones gibi asıl hızın orada olduğunu görürsünüz. Ali ve Tyson ağır siklete göre çok hızlılar. Karşılarındaki genelde o siklette onlar kadar hızlı olamadığı için doğal olarak çok hızlı geliyorlar. Zaten kütle fazlalığı birini yavaşlatmasaydı sprinterler zayıf ve defineli bir vücuda sahip olmazdı. Tyson gay Usain bolt gibi. En baş konuya dönersekte kol gücü güreş gibi bir sporda çok işe yarar . Ancak yumruk hıza sinir sisteminin gücüne kas esnekliğine ve sırt göğüs omuz bacak kalf ve biraz da arka kol gücüne bağlıdır. Diyeceğim çok komplike bir olay. Kısacası kolum güçlü ya da kaslı diyerekten kimse sert yumruk atamaz. Atarsa da bu sadece kolu değil kolunun yanında diğer saydığım bölgeleride gelişmiş olduğu içindir..[DOUBLEPOST=1482031338][/DOUBLEPOST]
Müsabık bir sporcu olmayı düşünmüyosan yaşı neden dert ediyosun ki? 50 yaşında bile geç kalmış sayılmazsın . Hem bizim klüpte 30 yaşında boksa başlayıp 33 ünde İstanbul şampiyonu olan Ada'm biliyorum ben.
23 Yaşındayım boks öğrenmek istiyorum geç mi kaldım yumruk atmayı tam olarak bilmiyorum.Yani kavgacı değildim o yüzden ama Türkiye de kavga şart olmuş onun için boks düşünüyorum ama yaşım geçti diye düşünyorum .
Müsabık bir sporcu olmayı düşünmüyosan yaşı neden dert ediyosun ki? 50 yaşında bile geç kalmış sayılmazsın . Hem bizim klüpte 30 yaşında boksa başlayıp 33 ünde İstanbul şampiyonu olan Ada'm biliyorum ben.