deme be üsdat ufaktan ufakdan yazsan sana sıkıntı olurmu birde böle okuyabileceğimiz bir yer varsa onuda sölesen olur merak ettim baya ??
PEEK A BOO AMERICAN STILL
Gard (stance)
Eller şakaklarda surekli yuksek gard basik kapali cene dirsekler tam vucuda yapisik sekilde dizler normalden biraz daha kirik ve egilik sekilde
Ofansif taktikleri
Direkler cok az kullanilir yakin mesafe pressli dövüş egik kafa kalkik omuzlar... peekaboo boksorler koseye sikistirip krose aparkat kombinasyonlarina guvenirler sert yumruk ve sakatlamak icin vururlar tum vucut agirligiyla 4-6 vurus krose aparkat kombinasyonlari ile puan icin degil nakavt icin dovusurler
Defance taktikleri
Genelde egilik durumda surekli eskiv ve kapali dovus stili ile tank gibidirler yakin press sayesinde mesafe kapatip daha az yumruk alirlar
Vücut tipleri
Kisa kollu genis sirtli genis omuzlu cok kasli tipleri olur cogu kisa boyludur örnek MIKE TYSON
Russian style
Gard (stance)
Sol el rakibe dogru sonuna kadar uzanik sag el tam çenenin onunde el ici rakibe dönük bacaklar cok acik
Ofansif taktikleri
Surekli sol direkle rakibi sersem ederler ve gorusunu kapatarak sag yumrugu gormelerini engellerler 2 3 vurusu gecmez kombineler ve surekli counter punch yani kontra vuruslari kullanirlar cok tehlikelidir. butun yumruklari uzatarak kafalarini geride tutarak vururlar etkisiz ama puan alan vuruslarla oynarlar
Defans taktikleri
Rakip ustune gelince sol el ile rakibin kafasina bastirar. Kafalarini cok hizli geri cekerek sadece kafa eskivleriyle dovusurler yakalamak zordur cok etkilidir
Vucut tipleri
Uzun kollu ve uzun boyludurlar iyi reflexler seri ayaklara sahipdirler en iyi örnek yillardir yenilmeyen super champion Wladimir klitchko.
Puma boxing style (guney amerika)
Gard (stance)
Ellerin ikisde havada ve el icleri rakibe donuk one dogru hafif egik
Ofansif taktikleri
Ellerin surekli havada oynatarak rakibe piskolojik baski ve aniden cok hizli ziplayarak 3 4 yumruk ve sarilis seklinde dovusurler surekli sarilmalari tam basa bela 3 yumruk saril. El ici ile vurulan krose ve aparkatlar savurarak gelir cok genisten atarlar butun yumruklari
Defansif taktikleri
Iki elde havada rakibe donuk el icleriyle havada yumruklari yakalama seklinde olur ufak darbelerle yumruklari havada yavaslatirlar
Vucut tipleri
Orta uzunlukta kollar hizli gozler ve reflexler asiri cok seri bacaklar agir siklette pek gorulmez orta hafif siklet boksorler cok kullaniyor
African style
Gard (stance)
Sol el tamamen asagida ve sol omuz yukari kalkik sag el tam cenenin yaninda durur
Ofansif taktikleri
Hizli tek sollar surekli kontra sol direk garip sag sol kombinasyonlari ileri geri oynak hareketler kafalarinida one cikarirlar yemlemek icin rakibin vurmasink bekleyip pat pat kombine kontra cikarirlar
Defansif taktikleri
Sag tarafa dogru egilirler surekli, belden eskivleri cok iyidir terse dogru ayak oyunlari yaparak rakiblerini sasirtirlar sol ellerini kaldirmadiklari icin iyi goruse sahiptirler
Vucut tipleri
Afrikali genelde uzun zayif ama seri aklima gelen en iyi ornek Floyd
Aklima gelenler simdilik bunlar hizlica yazdim karisik anlatim yuzunden kusura bakma dedigm gibi vucut tipi ve oyun stili hepsinin degisiktir bazi boksorler karistirir hepsini kendi stillerini olusturur bazilari tam bir still ornegidir bazilarida hic birine uymaz degiskendir zaten uzatmadim hepsinin cok ayrintisi ve inceklikleri var kesinlikle[DOUBLEPOST=1471047035][/DOUBLEPOST]Onder sipalin son macini izledim mukemmel bir puma still ornegigiydi