5 Yıllık Boksörüm aklinza takilanlari sorun boksla ilgili.

Selamun aleyküm tekrardan. Önce belirtiyim muay thai yapıyorum artık bacak aglıları beni depresyona sokuyor, turnuvalar yaklastıgı için antrenmanları haftada 6 güne çıakrdık ve süreleride uzun örnek veriyorum dün 15dk ısıtma 5km koşu 20 dk merdicen antrenmanı mekik şınav barfiks istasyon ağırlık antrenmanı(ekstra bench press felan da var + karın) ve squat yaptık 2.5 - 3 saatlik antrenman. Bugünde kısa bir koşu açma germe ve muay thai teknikleri çalıştık. Partnerli tekme antrenmanı agırlıklı, bacaga vurulan tekmeleri belden baglanan lapa ile çalıştık ama vuran kişide kaval koruyucu yok vurduğu yeri liflerine kadar hissediyorsun yani :) +90 kgyiz partnerimde bende perişan olduk bende daha önceden de kas aglrıları olduğu için şuan berbat durumdayım 25gün sonra amatör bir turnuvada dövüşücem antrenmanlarımız çok ağır ama bacaklarım çok kötü durumda bunun için bir tavsiyen varmıdır? Antrenmanları azaltma gibi bir şansımda yok hocam saolsun :) Saygılar, sevgiler..
Babacan sana tavsiyem buz koyman olur buz ağrıyı bir yerde bırakmaz rahatlatır seni kac yildir yapiyon MuayThai yi ?[DOUBLEPOST=1470889506][/DOUBLEPOST]Karsindaki partnerin darbeyi attiginda bacagini oldugun gibi dumduz birakma ona karsi bacak gard al ama kaval ile degil o baldir bolumu ile bacagini ona doğru yoneltirsen acı biraz daha hafifler valla benimde kavallarim suan kip kırmızı Allah yarimcin olsun :)))))

kanka bi hadsiz var rekor videomda uyardım devam ederse dayak yiyecek neresine vurayım neresine vurursam en az etkiler onu yani etkilensinde neresine son gücümle vursam ölmez :D

Dostum muai tai için bende 3 ay kadar yaptım üniveristede dediğin gibi korumasız kaval calışıyoduk ve bacakların iç dış mosmur oluyodu kararıyordu eczaneden çürük kıremi küllanıyorduk bir sor istersen ;)

arkadaşlar ülkelere göre boks sitilleri hakkında bilgi ve döküman olan arkadaş varsa paylasırsa sevinirim rus amerikan kuba meksika bu sitillerin ayrıntılarının ve özelliklerini antrenman sitillerini bilen varmı ?

Baksanıza ya yenilir yutulur cinsten değilki yok olmayacak
İlk hedef çeneye bir tane ağır yumruk sarstıktan sonra orta kombo yumruklar böbreklere en sonda kaşına ve burnuna çakıcam elimde kalmaz umarım
Valla babacan istemediğin kadarda ağırlık kaldır istemediğin kadarda video çek o çene darbe ve antrenmanlar ile guclenmedikce veya o böbrek karın darbeler ile guclenmedikce oraya gelecek sağlam bir tekme yada yumruk aradaki bütün ortalamayı değiştirir

Valla babacan istemediğin kadarda ağırlık kaldır istemediğin kadarda video çek o çene darbe ve antrenmanlar ile guclenmedikce veya o böbrek karın darbeler ile guclenmedikce oraya gelecek sağlam bir tekme yada yumruk aradaki bütün ortalamayı değiştirir
Adam boksör değil dövüşçüde değil öyle olsa bu kadar terbiyesiz olmazdı
Zaten 20 saat geçti cevap yazmadı.
Klavye delikanlısı işte
Bir ara bende kickbox teakwobdo yapmıştım.
Ara ara ama.
Reflekslerim gayet iyi.
dövüşçüde olsa bir halt yapamaz.
görür görmez sarılıp yere yatırcam yerde dövecem zaten tekniğin kralını bilse ne yazar

Adam boksör değil dövüşçüde değil öyle olsa bu kadar terbiyesiz olmazdı
Zaten 20 saat geçti cevap yazmadı.
Klavye delikanlısı işte
Bir ara bende kickbox teakwobdo yapmıştım.
Ara ara ama.
Reflekslerim gayet iyi.
dövüşçüde olsa bir halt yapamaz.
görür görmez sarılıp yere yatırcam yerde dövecem zaten tekniğin kralını bilse ne yazar
Böyle insanlar çok. Hangi birisini döveceksin, boşver sen sporunu yap.
İlla dövmek istersen, farklı nikleri kullanıp tanışırsın. Bu sayede senin kim olduğunu bilmez, hatta yüz yüze tanışırda seninle.O zaman halledersin.
Ama bence gerek yok. Bu tip insanlar çok fazla.
Biz işimize bakalım

Böyle insanlar çok. Hangi birisini döveceksin, boşver sen sporunu yap.
İlla dövmek istersen, farklı nikleri kullanıp tanışırsın. Bu sayede senin kim olduğunu bilmez, hatta yüz yüze tanışırda seninle.O zaman halledersin.
Ama bence gerek yok. Bu tip insanlar çok fazla.
Biz işimize bakalım
Ben öyle birini yakaladım bir kere de 18 yaşında çocuk çıktı aga :))) yani dovsen ayrı dovmesen ayri dert

deme be üsdat ufaktan ufakdan yazsan sana sıkıntı olurmu birde böle okuyabileceğimiz bir yer varsa onuda sölesen olur merak ettim baya ??
PEEK A BOO AMERICAN STILL
Gard (stance)
Eller şakaklarda surekli yuksek gard basik kapali cene dirsekler tam vucuda yapisik sekilde dizler normalden biraz daha kirik ve egilik sekilde
Ofansif taktikleri
Direkler cok az kullanilir yakin mesafe pressli dövüş egik kafa kalkik omuzlar... peekaboo boksorler koseye sikistirip krose aparkat kombinasyonlarina guvenirler sert yumruk ve sakatlamak icin vururlar tum vucut agirligiyla 4-6 vurus krose aparkat kombinasyonlari ile puan icin degil nakavt icin dovusurler
Defance taktikleri
Genelde egilik durumda surekli eskiv ve kapali dovus stili ile tank gibidirler yakin press sayesinde mesafe kapatip daha az yumruk alirlar
Vücut tipleri
Kisa kollu genis sirtli genis omuzlu cok kasli tipleri olur cogu kisa boyludur örnek MIKE TYSON
Russian style
Gard (stance)
Sol el rakibe dogru sonuna kadar uzanik sag el tam çenenin onunde el ici rakibe dönük bacaklar cok acik
Ofansif taktikleri
Surekli sol direkle rakibi sersem ederler ve gorusunu kapatarak sag yumrugu gormelerini engellerler 2 3 vurusu gecmez kombineler ve surekli counter punch yani kontra vuruslari kullanirlar cok tehlikelidir. butun yumruklari uzatarak kafalarini geride tutarak vururlar etkisiz ama puan alan vuruslarla oynarlar
Defans taktikleri
Rakip ustune gelince sol el ile rakibin kafasina bastirar. Kafalarini cok hizli geri cekerek sadece kafa eskivleriyle dovusurler yakalamak zordur cok etkilidir
Vucut tipleri
Uzun kollu ve uzun boyludurlar iyi reflexler seri ayaklara sahipdirler en iyi örnek yillardir yenilmeyen super champion Wladimir klitchko.
Puma boxing style (guney amerika)
Gard (stance)
Ellerin ikisde havada ve el icleri rakibe donuk one dogru hafif egik
Ofansif taktikleri
Ellerin surekli havada oynatarak rakibe piskolojik baski ve aniden cok hizli ziplayarak 3 4 yumruk ve sarilis seklinde dovusurler surekli sarilmalari tam basa bela 3 yumruk saril. El ici ile vurulan krose ve aparkatlar savurarak gelir cok genisten atarlar butun yumruklari
Defansif taktikleri
Iki elde havada rakibe donuk el icleriyle havada yumruklari yakalama seklinde olur ufak darbelerle yumruklari havada yavaslatirlar
Vucut tipleri
Orta uzunlukta kollar hizli gozler ve reflexler asiri cok seri bacaklar agir siklette pek gorulmez orta hafif siklet boksorler cok kullaniyor
African style
Gard (stance)
Sol el tamamen asagida ve sol omuz yukari kalkik sag el tam cenenin yaninda durur
Ofansif taktikleri
Hizli tek sollar surekli kontra sol direk garip sag sol kombinasyonlari ileri geri oynak hareketler kafalarinida one cikarirlar yemlemek icin rakibin vurmasink bekleyip pat pat kombine kontra cikarirlar
Defansif taktikleri
Sag tarafa dogru egilirler surekli, belden eskivleri cok iyidir terse dogru ayak oyunlari yaparak rakiblerini sasirtirlar sol ellerini kaldirmadiklari icin iyi goruse sahiptirler
Vucut tipleri
Afrikali genelde uzun zayif ama seri aklima gelen en iyi ornek Floyd

Aklima gelenler simdilik bunlar hizlica yazdim karisik anlatim yuzunden kusura bakma dedigm gibi vucut tipi ve oyun stili hepsinin degisiktir bazi boksorler karistirir hepsini kendi stillerini olusturur bazilari tam bir still ornegidir bazilarida hic birine uymaz degiskendir zaten uzatmadim hepsinin cok ayrintisi ve inceklikleri var kesinlikle[DOUBLEPOST=1471047035][/DOUBLEPOST]Onder sipalin son macini izledim mukemmel bir puma still ornegigiydi

PEEK A BOO AMERICAN STILL
Gard (stance)
Eller şakaklarda surekli yuksek gard basik kapali cene dirsekler tam vucuda yapisik sekilde dizler normalden biraz daha kirik ve egilik sekilde
Ofansif taktikleri
Direkler cok az kullanilir yakin mesafe pressli dövüş egik kafa kalkik omuzlar... peekaboo boksorler koseye sikistirip krose aparkat kombinasyonlarina guvenirler sert yumruk ve sakatlamak icin vururlar tum vucut agirligiyla 4-6 vurus krose aparkat kombinasyonlari ile puan icin degil nakavt icin dovusurler
Defance taktikleri
Genelde egilik durumda surekli eskiv ve kapali dovus stili ile tank gibidirler yakin press sayesinde mesafe kapatip daha az yumruk alirlar
Vücut tipleri
Kisa kollu genis sirtli genis omuzlu cok kasli tipleri olur cogu kisa boyludur örnek MIKE TYSON
Russian style
Gard (stance)
Sol el rakibe dogru sonuna kadar uzanik sag el tam çenenin onunde el ici rakibe dönük bacaklar cok acik
Ofansif taktikleri
Surekli sol direkle rakibi sersem ederler ve gorusunu kapatarak sag yumrugu gormelerini engellerler 2 3 vurusu gecmez kombineler ve surekli counter punch yani kontra vuruslari kullanirlar cok tehlikelidir. butun yumruklari uzatarak kafalarini geride tutarak vururlar etkisiz ama puan alan vuruslarla oynarlar
Defans taktikleri
Rakip ustune gelince sol el ile rakibin kafasina bastirar. Kafalarini cok hizli geri cekerek sadece kafa eskivleriyle dovusurler yakalamak zordur cok etkilidir
Vucut tipleri
Uzun kollu ve uzun boyludurlar iyi reflexler seri ayaklara sahipdirler en iyi örnek yillardir yenilmeyen super champion Wladimir klitchko.
Puma boxing style (guney amerika)
Gard (stance)
Ellerin ikisde havada ve el icleri rakibe donuk one dogru hafif egik
Ofansif taktikleri
Ellerin surekli havada oynatarak rakibe piskolojik baski ve aniden cok hizli ziplayarak 3 4 yumruk ve sarilis seklinde dovusurler surekli sarilmalari tam basa bela 3 yumruk saril. El ici ile vurulan krose ve aparkatlar savurarak gelir cok genisten atarlar butun yumruklari
Defansif taktikleri
Iki elde havada rakibe donuk el icleriyle havada yumruklari yakalama seklinde olur ufak darbelerle yumruklari havada yavaslatirlar
Vucut tipleri
Orta uzunlukta kollar hizli gozler ve reflexler asiri cok seri bacaklar agir siklette pek gorulmez orta hafif siklet boksorler cok kullaniyor
African style
Gard (stance)
Sol el tamamen asagida ve sol omuz yukari kalkik sag el tam cenenin yaninda durur
Ofansif taktikleri
Hizli tek sollar surekli kontra sol direk garip sag sol kombinasyonlari ileri geri oynak hareketler kafalarinida one cikarirlar yemlemek icin rakibin vurmasink bekleyip pat pat kombine kontra cikarirlar
Defansif taktikleri
Sag tarafa dogru egilirler surekli, belden eskivleri cok iyidir terse dogru ayak oyunlari yaparak rakiblerini sasirtirlar sol ellerini kaldirmadiklari icin iyi goruse sahiptirler
Vucut tipleri
Afrikali genelde uzun zayif ama seri aklima gelen en iyi ornek Floyd

Aklima gelenler simdilik bunlar hizlica yazdim karisik anlatim yuzunden kusura bakma dedigm gibi vucut tipi ve oyun stili hepsinin degisiktir bazi boksorler karistirir hepsini kendi stillerini olusturur bazilari tam bir still ornegidir bazilarida hic birine uymaz degiskendir zaten uzatmadim hepsinin cok ayrintisi ve inceklikleri var kesinlikle[DOUBLEPOST=1471047035][/DOUBLEPOST]Onder sipalin son macini izledim mukemmel bir puma still ornegigiydi
Üsdat cok tesekkür ederim sağol bilgilerin için inan nette hiçbir yerde bu anlattıklarının yüzde birini bile bulamadım cok tesekkür ederim formun anlamı bu zaten eğer sen böle her soruya ayrıntılı cevap verirsen nette box üstüne en iyi form burası olur.
Birde seni sıkmak istemem fakat meksika sitilei var heralde ggg öle dövüşüyormuş sanırsam onun ayrıntıları hakkındada bilgi verirmisin ? yoksa rus sitilimi dovüşüyor golovkin ??

Üsdat cok tesekkür ederim sağol bilgilerin için inan nette hiçbir yerde bu anlattıklarının yüzde birini bile bulamadım cok tesekkür ederim formun anlamı bu zaten eğer sen böle her soruya ayrıntılı cevap verirsen nette box üstüne en iyi form burası olur.
Birde seni sıkmak istemem fakat meksika sitilei var heralde ggg öle dövüşüyormuş sanırsam onun ayrıntıları hakkındada bilgi verirmisin ? yoksa rus sitilimi dovüşüyor golovkin ??
Benim bildigim temel stiller bunlar golovkinin aslinda klasik bi tarzi var aslinda ama yumruklari kesinlikle 2 3 siklet ust boksorler gibi vuruyor terminator gibi anliycagin

Selamın Aleyküm boksa başladım iki elde çeneye yapışık hoca böyle öğretti bu doğrumu yoksa şakaklarda dahamı iyi ? ( sen nasıl alıyosun ?)

Back
Yukarı