4 ay 10 gün Bulk ve Definasyon

Güncel kilom 79 şu anda bulktayim, 4000 cal makrolar 300 protein 500 karb 100 yağ.
2 gün on 1 gün off şeklinde antrenman yapıyorum antrenmanlar genelde 90 dakika sürüyor, her gün calf ve mide çalışıyorum.

harika form, makrolarınızın çoğunluğu hala supplementlerden mi sağlanıyor ? Vücudunuzun yorulduğunu düşünüyor musunuz ? yoğun bi supplement kullanımınız olduğunu konudan biliyorum ve ne kadar besin takviyeside olsa yoğun kullanım vücudu yorar diye düşünüyorum. Bu durum için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

harika form, makrolarınızın çoğunluğu hala supplementlerden mi sağlanıyor ? Vücudunuzun yorulduğunu düşünüyor musunuz ? yoğun bi supplement kullanımınız olduğunu konudan biliyorum ve ne kadar besin takviyeside olsa yoğun kullanım vücudu yorar diye düşünüyorum. Bu durum için ne gibi önlemler alıyorsunuz?[/Q]
Günlük aminoasitler pre-intra-post workoutta kullandığım aminoasitler haricinde 200 gram gainer 70 gram da protein kullanıyorum supplement olarak bunlar da yaklaşık 1100 kcal civarı. Creatine ara verdim çünkü 1 senedir kullanıyordum, suya baya yüklendim canım sıkıldıkça içiyorum 6litre ortalama günlük, D vitaminine de ara verdim karaciğerdeki oran toksit seviyesinde olmuştur artık muhtemelen. Ama supplement deneyiminden şunu söylemeliyim Vitamin D3 gerçekten anabolik bi supplement D3 kullanırken antrenman öncesi creatin+citrulline kullanınca çılgın bi pump oluyor, motivasyon için çok iyi. Şu anda daha çok balık yağı ve vitamin hapları kullanıyorum. B12 vitamini kullanmıyordum 8 aydır, ona başladım. 3 ay sonra Türkiye'ye döneceğim gittiğim gibi kan tahlillerini ve böbreklerimi kontrol ettireceğim. Bir süre daha bu yoğunlukla devam edip daha sonra tum supplementleri kesip 3-4 ay boyunca 1on 1 off day 45 dakika full body antrenmanları yapıcam, hem kendime daha fazla vaktim kalmış olacak hem de vucudum dinlenecek daha önce de böyle bi program uygulamıştım formu korumayı geçtim katkı bile sağlıyor.

Yağ oranı artmaya devam ederse 1 ay sonra bırakmayı düşünüyorum, ama bu seviyede kalırsa eylül'e kadar devam etmeyi düşünüyorum sonra sabit kiloda kalıp tahminim 80-83 arası bir süre antrenmanları hafifletip dinlenmek istiyorum. Hedefim 77-80 kilo arasında kalıp six packlere sahip olmak :). Bunun için de 2-3 sene daha beklememiz gerekecek gibi gözüküyor.

Güncel halim fotoğraf sıcak,
kilo 79
Hala 4k ile bulk yapıyorum
300,47 Gram TOTAL CARB: 526,9 Gram TOTAL FAT: 79,32 Gram şeklinde makrolarım
fakat uyku düzenim çok kötü bazen sabah 5 te yatıyorum 10 da kalkıyorum bazen 12 de kalkıyorum. En düzenli hali 2 de yaptıp 10 da kalkmam haftada 3 gün falan oluyo bu, ve genelde üstümde bir yorgunluk oluyor bu yüzden bulk boyunca hep antrenmanları zorlaştırmaya çalıştım fakat bu sıralar konsantre olamıyorum dinlenme sürelerim uzadı, bu kadar yemek yiyip kilo alamamakta stres yaptırıyor bu da kötü etkiliyor yemek yemekten bunaldım gerçekten 80de kalbileceğimi hissettiğim an bırakacağım artık bulku.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2017-07-05 at 22.27.10.jpeg
    WhatsApp Image 2017-07-05 at 22.27.10.jpeg
    94,8 KB · Görüntüleme: 797
Güncel halim fotoğraf sıcak,
kilo 79
Hala 4k ile bulk yapıyorum
300,47 Gram TOTAL CARB: 526,9 Gram TOTAL FAT: 79,32 Gram şeklinde makrolarım
fakat uyku düzenim çok kötü bazen sabah 5 te yatıyorum 10 da kalkıyorum bazen 12 de kalkıyorum. En düzenli hali 2 de yaptıp 10 da kalkmam haftada 3 gün falan oluyo bu, ve genelde üstümde bir yorgunluk oluyor bu yüzden bulk boyunca hep antrenmanları zorlaştırmaya çalıştım fakat bu sıralar konsantre olamıyorum dinlenme sürelerim uzadı, bu kadar yemek yiyip kilo alamamakta stres yaptırıyor bu da kötü etkiliyor yemek yemekten bunaldım gerçekten 80de kalbileceğimi hissettiğim an bırakacağım artık bulku.
Dostum şu zamana kadar kaç ay bulkta kaldın

8-9 aydır bulktayım normalde 3.5k ile fazla yağlanmadan bulkluyordum 68-73 arası böyle çıktım sonra 4k yaptım 73-79 bu şekilde geldim. Bir çok log takip ettim 120 kilo ifbb adamlar 4000kal ile kilo koruyor benim 4k ile 79da kalmam çok saçma belki bünyem hızlı da bu kadar olamaz diye düşünüyorum. Bilmiyorum uzun süre bulkta kaldığım için mi gelişim durdu acaba.

Güncel halim kilomu bilmiyorum tartılmadım son haftada.
78.5-80 arasıdır
az çok istediğim vücuda kavuştum estetiklik anlamında biraz daha mideyi belirginleştirirsem aslında tam istediğim vücut olacak. Ayaklarım güçsüz, ayak programım iyi olmasına rağmen ayaklarım hala diğer bölgeleri yakalayamadı çünkü ilk 2-3 sene düzgün ayak çalışmıyordum.

Eklentiler

• WhatsApp Image 2017-07-22 at 15.55.06.jpeg
    WhatsApp Image 2017-07-22 at 15.55.06.jpeg
    91,1 KB · Görüntüleme: 757
  • WhatsApp Image 2017-07-22 at 15.55.15.jpeg
    WhatsApp Image 2017-07-22 at 15.55.15.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 781
bu kadar kısa sürede oldukça başarılı. tebrikler[DOUBLEPOST=1523361088][/DOUBLEPOST]ilk posta ithafen yazmıştım ama şimdi son posta kadar okudum. gerçekten disiplinle mükemmel yerlere gelmişsin bir kere daha tebrik ederim.

Son düzenleme:
bu kadar kısa sürede oldukça başarılı. tebrikler[DOUBLEPOST=1523361088][/DOUBLEPOST]ilk posta ithafen yazmıştım ama şimdi son posta kadar okudum. gerçekten disiplinle mükemmel yerlere gelmişsin bir kere daha tebrik ederim.
Teşekkürler yorumun için bu seviyeye gelmesi zor oldu fakat bu seviyede kalması veya daha ileriye gitmekte bir hayli zor en ufak uykusuzlukta veya beslenme düzeni bozukluğunda formumu kaybediyorum

Son 2018 hali masallah dedirtiyor işte bu kütleden sonra o yağ oranından sonra hacimlenmek zor olacaktır :) Yarışma tarzı v.s bişey düşünmediğiniz sürece anaboliclerde karışmazsınız diye düşünüyorum. Artık estetik ön planda calısılabilir vücutta hacim yerine tabi hayalinizdeki vücudu bilmiyoruz ama genel olarak biraz daha estetiğe yönelinebilir gibi.

Yorumlar için teşekkürler bana moral oluyor. Yarışma düşünmüyorum çünkü henüz onu hakettiğimi düşünmüyorum girip derece yapamayacağım yarışmaya katılmaya gerek yok. Bu sporu sadece hobi olarak yapıyordum fakat artık yavaş yavaş meslek haline getirmek istiyorum normalde mühendisim fakat ben bu sporu seviyorum ve insan sevdiği işi yaparsa mutlu olur.

Merhabalar herkese,
Kendi gelişimimi içeren bir motivasyon video'su hazırladım, umarım bu video bu spora yeni başlayan arkadaşlara bu sporu sevdiklerinde ve azimli olduklarında neler yapabileceklerini gösterir.
Motivasyonunuz yüksek olsun, iyi seyirler :)

Back
Yukarı