300 Spartali yi izlediniz mi? Cross-fit!

txen10 ve forumdaki tüm arkadaşlar türkçe bir kaynak şu anda mevcut değil ama sorularınız veya merak ettikleriniz varsa crossfit hakkinda ayrıntılı şekilde yardımcı olabilirim.Saygılar.

Makyajla belirginleştirildiği doğru ama oyuncuların hepsinde var olan sıkı vücudun üstüne yapılmıştır makyaj.

Filmlerde makyaj ve ışıkla gerçekten birçok şeyi değiştiriyorlar; fakat o filmde oynayan adamlar da boş değil arkadaşlar.

Kaldı ki süper kaslı insanlar olsalardı açıkçası biraz gülünç olurdu.

O devirde insanların genetik, beslenme vs...leri daha iyi olsa da bu insanlar vücut çalışmıyordu ki öyle birşey yoktu zaten.

Savaş ve bunun için yaptıkları antrenmnlarla form tutuyorlardı.

Conan filmindeki gibi 300 adam dizmez saçmalık olurdu bence...

Cross-Fit hakkında bir sürü video mevcut suanda sırayla indirip izlicem bunlardan bir program olusturabilicek biri varmı?

cagkanyuksel ve veveve ilgili olduğunuzu görmek ve yeni antrenman sistemlerini takip ediyor olmanız beni çok sevindirdi.Crossfit antrenman sistemini uygularken belirli ve katı kuralları olan ve onun dışına çıkılması kesinlikle yasak olan bir programdan söz edemeyiz.Güç ve dayanıklılık sağlama amacıyla uygulanan bir antrenman sistemidir ve çeşitli hareketlerin kombinasyonu sonucunda bir program ortaya çıkarılır.Bu programı bitirmek için bazen süre baz alınır bazense tekrar.Crossfitte önemli olan uygulanacak doğru hareketleri,çalışılan ağırlığı,tekrar sayısını,uygulama hızını,dinlenme aralığını,ve hareketlerin sırasını istenilen şekilde düzenlemektir.Sizlere her gün yeni bir program veren ve crossfitin resmi sitesi olan www.crossfit.com u ziyaret etmenizi öneririm.Şimdiden şunu söylemek istiyorum ki göründüğü kadar basit ve sade bir antrenman sistemi değildir,tersine çok ciddi bir kardiyovasküler kondüsyon ve direnç gerektirir.Sitedekileri yeterli bulmazsanız benimle crossfit dersi almak için de irtibata geçebilirsiniz.Hepinize iyi çalışmalar diliyorum.

35 dk 3 ay sacmalamayalım artı sınav ve barfiksle olsa askerdede bunları yapıyoruz askerdekı herkes vucutcu cıkar basımıza
youtubede antreman var bakarsanız 300 dekılerın
tırlastıklerını arkadan baglayıp durmadan koşmak var agırlını bılmıyorum ama baya agır adam koşmak ıcın oluyordu
jımlastıkcılerın havada asılı olan 2 ıpı vardır onlara tutunup kendını kaldırma ve kaldırdıktan sonra cesıtlı hareketler var ole barfıks ve sınavla olcak degıl
onun dısında hatırladın tır lastını kaldır boyundan buyuk adamların saten :)
one at ustunden zıpla ve tekrar kaldır onüne at zıpla tekrarlar var
tır lastıgı olmassa olmaz :D

şu anda çok mutluyum crossfit i dün gece keşfettim ben bu işin adamıyım endimi zorlamayı her zaman sevmişimdir :D beslenme programı bulunca başlıycam kesin ve asla bırakmıycam :D çok heyecanlıyım o yüzden her crossfit başlığına böyle şeyler yazıyorum spor yüzünden hiç bu kadar heyecanlanmamıştım :D

Arkadaşlar Cross Fit en basit anlam olarak inşaat işçileri gibi fiziksel güç ile çalışan insanlardan esinlenerek geliştirilmiş Vücut Geliştirme alanıdır. Skygokhan arkadaşımızın bildiğinin aksine günlük 45 dk ile 1 saat arasında yapılan nizami çalışmalar yeterli olacaktır.

Bu antremanlarda protein tozu yada steroid kullanımı gerektirmez. Ancak beslenme ve antreman nizami olarak dikkat edilmesi gerekir. ionidas gibi olmasada iodinasın oğlu gibi görünmek için günlük 35 dk 3 ay çalışmak yeterlidir.

Konuyla ilgili fazla söze gerek yok bu çalışma şekli aslında bildiğimiz barfisk şınav kombinasyonlarından başka bir şey değildir.Ancak en büyük fark şınavıda barfikside klasik değil vücudun her bölgesini çalıştıracak şekilde yapan tekniklerdir.

Evde bu antremanları yapabilirsiniz, ayrıca salon çalışması yapanlar kas kütledi değil kas zedelenmesine yol açar ve kas yıkımı olur. Bu nedenle günlük çalışan arkadaşlar salona gitmesin ya salon body ya cross fit body :)

materyaller, bir adet barfiks kapı yada bütçeniz neye yetiyorsa, body çekme ipi body tupe de denilebilir ağılık kaldıran halatda denilenebilir bu kadar malzeme ve günlük 1 saat vakit ihtiyacınız olan şeyler.

Şimdi gelelim antremanlara buyrun aşağıda linkler var, 1. seviyeden başlayıp 300 spartalı sebiyesine kadar her hafta bir set ile 3 ay çalışın buraya da sonuçları yazın hani benim söylediklerime inanmayan olursa kapak olur :D

Linkler gibi dengesiz bir icat yok açın yükleyin.

Introduction
http://rapidshare.com/files/135770338/INTORDUCTIOIN.avi

Basic Level
http://rapidshare.com/files/135955166/BASIC.avi

Intermediate Level
http://rapidshare.com/files/135965018/INTERMEDIATE.avi

Advance Level
http://rapidshare.com/files/135945231/ADVANCED.avi

300 Workout
http://rapidshare.com/files/135810608/300_WORKOUT.avi

Bu setler çok pahalı ona göre. Bulana kadar göbeğim çatlamıştı. :D

bu linleri yenileme imkanınız var mı ? bi göbek daha çatlatsak :D

Crossfit kolay kolay evde vs. yapılcak bir durum değil bence(müstakil bahçeli vs. eviniz yoksa).istanbul anadolu yakasında mükemmel bir yer vardı diye biliyorum.Türkiyenin ilk crossfit salonuydu.nihat altunkayanın gittiği ortamı mükemmeldi.Aylığı 135 tl gibi bir fiyattı yazın avrupa yakasından her gün gitmeyi planlıyordum :) sonra dedim çekilmez bu ızdırap.

Crossfit kolay kolay evde vs. yapılcak bir durum değil bence(müstakil bahçeli vs. eviniz yoksa).istanbul anadolu yakasında mükemmel bir yer vardı diye biliyorum.Türkiyenin ilk crossfit salonuydu.nihat altunkayanın gittiği ortamı mükemmeldi.Aylığı 135 tl gibi bir fiyattı yazın avrupa yakasından her gün gitmeyi planlıyordum :) sonra dedim çekilmez bu ızdırap.

şimdi baktımda bana çok yakınmış çok sevindim :) arabayla 10 dakikaya ordayım,açıkcası yağ yakma döneminde bir 3 ay gitmeyi planlıyorum şimdiden,beslenme programıda veriyorlarmış,ayrıca personal trainer ücretleri fazla ucuz geldi bana,12 ders 75 tl

şimdi baktımda bana çok yakınmış çok sevindim :) arabayla 10 dakikaya ordayım,açıkcası yağ yakma döneminde bir 3 ay gitmeyi planlıyorum şimdiden,beslenme programıda veriyorlarmış,ayrıca personal trainer ücretleri fazla ucuz geldi bana,12 ders 75 tl

Benim de cok bilgim yok crossfit hakkinda ancak bu insanlar ozellikle crossfit hatunlari cidden ideal vucuda sahip oluyorlar, en azindan benim estetik algilarima gore boyle.

Erkekler de ayni sekilde.

Calisma bicimleri hakkinda detayli bilgiye sahip degilim fakat bildigim kadariyla epey yuksek siddetli calisma programlarina sahipler.

Crossfit benim de ilgimi çekiyor ve 1-2 kere denemişliğim vardir öyle belirli bir antrenman sistemi yok barfiks-şınav falan yazılmış ama bunlardan çok öte bir spor ve vg den kat be kat daha zor.

Genelde patlayıcı egzersizler yapılır ve temel hareketler kullanılır bench press, squat , clean&jerk vs gibi bunun yanında strong man antrenmanlarını da kapsar halat sallama&tırmanma, ketttlebell çalışmaları, lastik dövme, fıçı vurma vs vs aklınıza ne geliyorsa ayrıca plyometrics antrenmanları da kapsar -youtube-.

Crossfit yapan adamın vücudu her yönden gelişir güç kondisyon esneklik dayanıklılık fitlik vs uzar da gider ne lazımsa size verir benim eski salonda güya crossfit yapan biri vardı barfiks şınav mekiği kombine eder bak bu crossfit derdi de alakası yok 2-3 video izledikten sonra ne demek istediğimi anlarsınız zaten herkes beceremez bizdeki gibi bench press yap dinlen yok bench press yaparsın arkasından squat yaparsın arkasından barfiks yaparsın o da yetmez orda burda zıplarsın uzun lafın kısası çok ama çok zor ve bir o kadarda zevkli bir spor düzgün bir mekan olsa yapmak istiyorum ben ama yok anca salonda arada kafama eserse farklılık olsun diye yapıyorum kendime göre birşeyler :D

Crossfit hakkında fikir sahibi olmak isteyenler salonda denemek için şöyle basit birşey yapabilir.

Bench Press x10
Squat x10
Clean&Jerk x10

Bunlar peşpeşe yapılacak sonra 2 dakika ara ve böyle 3-4 set, emin olun düşünüldüğü kadar kolay olmuyor :D

Kadının bu programı yaparken neler çektiğini anlayabilirsiniz videoyu izleyerek :D
[YOUTUBE]iY2paIdfSK4[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Benim de cok bilgim yok crossfit hakkinda ancak bu insanlar ozellikle crossfit hatunlari cidden ideal vucuda sahip oluyorlar, en azindan benim estetik algilarima gore boyle.

Erkekler de ayni sekilde.

Calisma bicimleri hakkinda detayli bilgiye sahip degilim fakat bildigim kadariyla epey yuksek siddetli calisma programlarina sahipler.

valla body ile birleştiğinde 10 numara bi fizik çıkabilir ortaya :)

şu olayda güzel

http://www.crossfit34.com/crossfit/nasil-baslarim

Back
Yukarı