Merhabalar. Ben 17 yaşında bir gencim. Sahip oldugum fazla kilolar uzun zamadır aklımı kurcalıyordu. En sonunda önce ekmeği azaltıp yemek yiyerek sonra ekmeği bırakıp yemekleri kısarak işe başladım. Spora başladıgım ilk ay sadece sabahları 1 dilim kepekli ekmekle bal peynir yumurta yiyip ve yeşil çay içip öğlen ve akşam yemeklerinde kestiğim ekmekle ve yemeyi bıraktıgım yağlı yiyeceklerle 84 kilo ile başladıgım bu serüvende 77 kiloya kadar indim. Sporun ilk ayında yaptıgım bu sporda normal programda aletlerle haftanın 3 günü değişik kas gruplarını çalıştırdım. 2. aya girdiğimde ise birgün fitness birgün kardiyo yapmam gerektiği söylendi. Bu programla da yaklaşık 3-4 haftada 5 kilo verdim verdim ve 72 kiloya ulaştım. Aynı zamanda ara ara vücudumda ki değişikliklere göz atar oldum. Artık bacaklarımda içi yağ dolu bi tabaka yoktu sertleşmişti. En son 1 sene önce giydiğim ve o zaman bile dar olan okul pantolonum şimdi belimden düşer oldu. Üçgen ve sarkık biçimeki gögüslerim git gide ovallaştı ve üst göğüs bölgesi sertleşmeye başladı. Sırtım inceldi. Fakat ben bişeye karar verdim neden hala ekmek yiyorum. Bu sabah ekmek yemedim. Sabah 6.30'da yediğim bir yumurta bal ve peynirle öğlen 12.30'a kadar acıkmadım diyebilirim. Öğle yemeğini elma yiyerek geçirdim. Saat 3 gibi ise evde ne yemek varsa onu yedim. 1 saat dinlndim ve çantamı hazırlayıp salonu gittim. Şimdi benim ulaşmak istediğim kilo 64-65 kilo. Fakat o kiloya düştüğmde hala istediğim vücuda ulaşmadıysam çıtayı yükselticem. Artık ekmek yemiycem. Elimde ise önceden alıp taına baktıgım yulaf ezmesi var enerji ihtiyacımı ondan karşılamak istiyorum. Sizden istediğim öğlene kadar dayanabileceğim bi sabah kahvaltısı. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde kuru meyveler alarak herhangi bir öğüne eklemek istiyorum. Lütfen yazacağınız ne olursa olsun olsun yazın bu konuda ediceneceğim bilginin her türlüsü yarar.