2 ay Definasyon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrthr35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
güncel yağ oranı yüzde 16 seviyesinde en hassas ölçebileceğim şekilde ağırsağlamda ölçtüm güncel bel ölçüsü 88 89 cme kadar inmeyi başardık. yağ yakmaktan ciğerim soldu gerçekten.

en fazla 1 ay daha yağ yakmaya devam etmeyi düşünüyorum ondan sonrası için sizlerden öneri bekliyor olucam. yağ oranı konusunda ciddi bir sıkıntı çektim 4 5 aydır yüzde 10 aşağıya anca düşürebildim şuan yüzde 16 yüzde 13 e filan çekebilsem 1 ay içerisinde ondan sonra kafam yağ ile uğraşmadan yavaş yavaş yağlanmadan hacim almayı düşünüyorum. bunun içinde temmuzun ortalarında beslenmemi nasıl yapmalıyım düşünüyorum. açıkçası yağ oranımın hacim kazanırken yüzde 2 3 bile artmamasını istiyorum ve bunun için ne gerekiyorsa yaparım. gerekirse her ağırlık sonu 10 15 dakika kardiyoda yaparım.
beslenme konusunda ise günlük ihtiyacımdan ne kadar daha yukarıda alıp yağlanmadan hacim kazanabilirim öneri bekliyorum sizden. gerekiyorsa yavaş olsun 1 yılda adam akıllı hacime sahip olsam bile olur yani acele etmek istemiyorum az olsun kusursuz olsun anlıyorsunuzdur zaten beni. 11 ay geçti hala şu lanet karın kaslarımı göremedim pisikolejimi bozuyor :D

adsruaşofkoasfk Hocam CLEAN BULK yani yapcak bişey yok zor olacak ama temiz olacak.
Elbette yağlanacaksınız ama hafif sonuçta kilo alıyoruz.
Kalori mantığı aynı 300-500 arası
ama sağlıklı gıdalardan tüketerek şeker felan tüketmeyerek hele abur cubur olmaz yani :D
Bende ramazanın bitmesini bekliyorum sonra bulka gireceğim.

ben spora başladıktan 6 ay sonra 69 kiloya kadar düşmüştüm o kiloda bile benimde karın kaslarım falan daha tam net belli olmuyordu
en sonunda hadi ya sat gitsin dedim bıraktım kafam rahat şimdi en iyisi bulk, hatta dirty bulking can boğazdan gelir :D

adsruaşofkoasfk Hocam CLEAN BULK yani yapcak bişey yok zor olacak ama temiz olacak.
Elbette yağlanacaksınız ama hafif sonuçta kilo alıyoruz.
Kalori mantığı aynı 300-500 arası
ama sağlıklı gıdalardan tüketerek şeker felan tüketmeyerek hele abur cubur olmaz yani :D
Bende ramazanın bitmesini bekliyorum sonra bulka gireceğim.
definasyona başlamadan 1 2 ay sadece ihtiyacım kadar kalori almıştım ne az ne çok yani o durumda da hacim artışı elde etmiştim. definasyondan sonra ciddi oranda yağ kaybettim ama vücudun duruşu hala iri ve güçlü kas kaybı minimum oranda oldu büyük ihtimalle. en çok kaybettiğim 2 cm kol ölçüsü ama kolum da yağlıydı artık yağsız duruyor.
500 kalori yapmam ilk 2 3 ay 200 300 kalori idare eder beni büyük ihtimalle :D
ben spora başladıktan 6 ay sonra 69 kiloya kadar düşmüştüm o kiloda bile benimde karın kaslarım falan daha tam net belli olmuyordu
en sonunda hadi ya sat gitsin dedim bıraktım kafam rahat şimdi en iyisi bulk, hatta dirty bulking can boğazdan gelir :D
dirty bulk yüzünden bu kadar uğraştım zaten :/ :D 78 kgye kadar düşmüştüm ilk başladıktan sonra daha sonra 3 ay abandım günde 3500 4000 kalori abuk sabuk şekerli gıdalara bel oldu 97 cm kilo oldu 85 86 :D daha yeni toparlıyoruz ama yinede güç ve kas artışı oldu tabiki mesela ilk senemde 90 x8 squat giriyorum 80 x 8 deadlift 75 x8 bench bu rakamları bazı insanlar 2 3 senede yakalayamıyor :D

Türkiye şartlarında dirty bulking den kaçış yoktur
bir yere ziyarete gidiyorsun önüne börek hamur işi geliyor yemiyorum diyorsun surat yapıyorlar mecbur yedirtiyorlar insana
clean bulk yapmak istiyorsan önce Türkiyeden kaçman lazım :D

Türkiye şartlarında dirty bulking den kaçış yoktur
bir yere ziyarete gidiyorsun önüne börek hamur işi geliyor yemiyorum diyorsun surat yapıyorlar mecbur yedirtiyorlar insana
clean bulk yapmak istiyorsan önce Türkiyeden kaçman lazım :D
işteykende öyle yemekhanede bir çıkıyor pilav kuru fasülye filan deliriyorum :D

işteykende öyle yemekhanede bir çıkıyor pilav kuru fasülye filan deliriyorum :D
Her idman sonu 15-20 dakika kardiyo Alman gereken kaloriden ilk ay 200 kalori sonraki aylar duruma göre daha fazla artırarak alırsan hacmi yağlanma minimum olur diye düşünüyorum inşallah olur yani çünkü bende böyle yapıcam olmasını istiyorum :D

Her idman sonu 15-20 dakika kardiyo Alman gereken kaloriden ilk ay 200 kalori sonraki aylar duruma göre daha fazla artırarak alırsan hacmi yağlanma minimum olur diye düşünüyorum inşallah olur yani çünkü bende böyle yapıcam olmasını istiyorum :D
bence de. tek çare o görünüyor. 200 kalori fazla alıp besin kalitesi yüksek yemekler tüketmek gerekir. 200 kalori fazla alıp kalitesiz besinler olursa yine yağ olur bence. o yüzden bekar adamım zaten kendi kendimi idare edicek kadar bir bütçe ayırmak şart her konuda :D

dün itibari ile definasyonu sonlandırmış bulunuyorum. çok fazla uzadı ve gereksiz bir şekilde daha fazla zaman kaybına yol açıcak diye sonlandırdım. artık clean bulk şeklinde aynı antreman şekli alt üst vücut olarak devam edeceğim yüzde 16 lara çektim en azından yağ oranını hedefim hazır daha havalar aşırı sıcak metabolizma sürekli yağ yakma modunda iken başlayıp 2 3 ay boyunca bu sayede daha az yağ alıcak şekilde hacim kazanmak. şuan 80 kgyim 86 87 kgye kadar minimum yağ hedefi ile hacime yönelik çalışıcam. günlük kalori ihtiyacım 2600 2800 kalori arası ben 3000 kaloriyi çokta aşmamaya çalışıcam ki bir aksilik olmadıkça aşmam zaten. definasyonda iken yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. elimizden bu kadarı geldi. bundan sonrası için nasıl bir sonuç elde edicez bakalım. hedef olarak kg 87 filan işte kolların 41 42 cme ulaşmasını bekliyorum ciddi bir hedef buda ama başarırım umarım. omuz sırt zaten iyi durumda göğüs ve kola hacim katmaya bakıcam bu dönemde ağırlıklı olarak. clean bulk için alt üst vücut mu daha verimli olur yoksa çift bölgeye mi dönsem acaba bir süreliğine ondan emin değilim.
Definasyondan son kareler.

bulka güzel bir giriş yaptım ve bugün itibari ile squatımı 100x8 e yükseltmeyi başardım. 3 set 8 tekrar bir dahaki antreman 4x8 deneyeceğim.

1 yılı doldurmak üzereyken yeteri kadar kas kazanmaya odaklanmadığım için mükemmel bir gelişim olmadı bugüne kadar. en zor kısmı bitti ama benim için. bundan sonraki tek düşüncem kas kazanmak ve olabilecek en temiz şekilde.clean bulk ile güzel bir şekilde daha verimli gelişebileceğimi düşünüyorum. antreman şeklimden çok memnunum değiştirmeyeceğim. alt üst vücut alt vücutta + kardiyo ve karın kası çalışacağım haftada 2 gün buda çok güzel gelişim sağlar benim için.
motivasyon için de yağ oranımı bu seviyeye çekmek bile baya işe yaradı. çalıştığım kas gruplarının aynada hareket ettiğini görüyorum en azından artık :D misal triceps en sevdiğim.

Back
Yukarı