Belkide hatalarım var bilemiyorum bu ocak itibariyle 2.5 yılı doldurmuş olucam ama bu süre zarfında ne kadar gelişme oldu derseniz normal bir insanın 5-6 ayda yapabileceği kadar.Bu spora nasıl başladığımı kısa olarak anlatcam sonra sorunlarımı dile getiriyim.ortaokuldan lise sonuna kadar basketbol oynadım ve turnuvalarda dikkat çeken biriydim ama üniversite dönemlerinde zayıf olmam 1 e 1 lerde ve pota altında dayanıklı olmadığım için bireysel yeteneklerim hep geri planda kaldı ve bu beni tamamen yıldırdı bir çare olarak fitness a başladım ektomorf bir vücuda sahibim spora ilk başladığımda 67 kiloydum şuan 75 im, boyum 1.93 ince kemikliyim ve kollarım vücuduma oranla farkedilecek kadar uzun boşnak olmamdan dolayı aile geneli böyle zaten bizim( durant tipi vücut
).2.5 yıldır düzenli olarak spor yaptım haftada 3 yer yer 4 gün ilk sene hiçbir takviye kullanmadım 2. sene 3 kutu serious mass(5lbs) 2 kutu ay bsn syntha(5lbs) ve son olarak geçen ay muscletech phase 8(5lbs) bitirdim bunun yanında düzenli 4 öğün yemek yiyen ve yulafından,sütüne,tavuğuna etine dikkat eden bir insandım.Herkes azmimden dolayı tebrik ediyordu ama sorun işte burda başlıyor.Sadece azimli olmam düne kadar farkettimki her spor için nasıl yetenek gerekiyorsa bu spor içinde var o da bünye meselesi.Vücut geliştirme için çok zor bir vücuda sahip olduğumu ve diğer normal boyutta (türk standartı kısa erkek yada doğuştan maskülen) bir tip olmadığım için benim çok seneler daha harcamak zorunda olduğumu farkettim.Öyle durumdayımki bana yeni mi başladın diyenleri gördüğümde deliricek gibi oluyordum ve işi çok ileri düzeyde takıntı haline getirdim.En sonunda psikolojik gelişimim için sağlıklı olması açısından da bırakmaya karar verdim belki haftada bi kaç ufak egzersizlerle devam ederim.Hiçmi gelişme olmadı derseniz anca normal insan boyutlarına yeni ulaşabildim.
Konuyu biraz fazla uzattım farkındayım ama dünyalar para bayılmadan yada özel bir trainer la çalışmadan hiçbirşey olmayacağını düşünüyorum, belki motivasyon alabilmek açısından açtım bu konuyu eğer tamamını okuyabilen varsa önerilerinizi alabilirim.[DOUBLEPOST=1421403215][/DOUBLEPOST]Yanlış yere açtığımı farkettim şimdi konuyu taşıyabilirseniz iyi olur :/

Konuyu biraz fazla uzattım farkındayım ama dünyalar para bayılmadan yada özel bir trainer la çalışmadan hiçbirşey olmayacağını düşünüyorum, belki motivasyon alabilmek açısından açtım bu konuyu eğer tamamını okuyabilen varsa önerilerinizi alabilirim.[DOUBLEPOST=1421403215][/DOUBLEPOST]Yanlış yere açtığımı farkettim şimdi konuyu taşıyabilirseniz iyi olur :/