berkay7743
Özel Üye
160 kg bench press yapan 240 kg squat yapar kilom olmasa yaparım 240 kg çünkü squat beldeki yükle alakalı
yanlış anlama eleştirdiğim yok ama kuvvet olayını yanlış düşünüyorsun. fiziğe göre kuvvet f=m.a'dır. yani kütle çarpı ivme'dir. ne kadar ağırsan o kadar kuvvetli olursun. bir fil bir aslandan daha kuvvetlidir. the world's strongest man yarışmasını izle mesela. 150 ile 200 arası kiloda değişirler. hemen hepsi 350-400 civarı squat yaparlar. squat'ta düşük yapmanın sebebi hem formunun kötü olması hem de üzerinde durmaman.160 kg bench press yapan 240 kg squat yapar kilom olmasa yaparım 240 kg çünkü squat beldeki yükle alakalı
Düşüncene saygı duyarım ama ben hayvan değilim fil aslan benzetmesi yanlış olmuş beldeki yükle alakalı ne kadar az vucutta yağın varsa o kadar fazla squat basarsın 140 kg de %15 yağım olsaydı dedğini yapardım ama yağım %38-40 civarı olduğu için söylediklerin yanlış oluyor ben squatttan önce bol bol leg press yapıyordum leg presste 400 kg ile 6 temiz tekrar çıkarıyorum şu anda beni 10 yıldır strogman işini yapan adamlarla karşılaştırıyorsun ben 3 küsür yıldır bu işi yapıyorumyanlış anlama eleştirdiğim yok ama kuvvet olayını yanlış düşünüyorsun. fiziğe göre kuvvet f=m.a'dır. yani kütle çarpı ivme'dir. ne kadar ağırsan o kadar kuvvetli olursun. bir fil bir aslandan daha kuvvetlidir. the world's strongest man yarışmasını izle mesela. 150 ile 200 arası kiloda değişirler. hemen hepsi 350-400 civarı squat yaparlar. squat'ta düşük yapmanın sebebi hem formunun kötü olması hem de üzerinde durmaman.
O muhalefet edenlerden biri ben degildim yanlış anlaşılma olmasınbiz burda @Pink Zeppelin ile güç seviyesinin gelebileceği seviyenin düşünüldüğünden çok daha yüksek olabileceğini savunurken herkes bize doğal yolla 200kg deadlift anca yapılır diyordu...150kg bw olan yaşar'ın yaptığı 250kg squatin cok olmadigini anlatmaya calisirken herkes tersini söylüyordu.konuşun da powerlifting standartlarından haberdar olsun forumumuz,biz söyleyince önyargılı cevaplar aldık maalesef.
Bence bırak başkalarının senin önüne koyduğu engellere takılmayı. Yaşar abin nerden biliyomuşta 200ü geçemezsin diyo? Kendi yapamıyosa sende yapamazsın diye birşey yok. Sen elinden geleni yap. Yabancı powerlifterların programlarını incele. Elinden geldiği kadar oku. Eminim 7 yıl olmadan limitine ulaşırsın. Başarılar diliyorum.Burdan tüm foruma duyuruyorum. Deadlift ve Squat ı bıraktım. An itibariyle Bench Press dalında ilerleyeceğim. Biliyorsunuz powerliftingte tek alanda yarışmakta var.
Şu anda bench press im 160 kg 1 tekrar geçmişimde 38 ay yani 3 yıldan 2 ay fazla . hedef yaşar küçük gibi 195 basmak 6.yılım dolunca 195 olacak inşallah 165 steroidler bulunmadan önce idi ama o dönemde beslenmeleri nasıl bilinmiyor o yüzden dönemden döneme değişir kür yapmaktan vazgeçtim en azından 200 basana kadar 200 üde görürüm inşallah yaşar abi 200 zirve diyor inşallah 200 kg yi 7.yılıma doğru başaracağım en son hedefimde 200 yani yaşar abi 3 yılda 150 demişti benim 2 yıl 11 ayda 155 oldu 3 ay sonra 160 ı gördüm hedef 200 kg
berkay yerine ben yazayım , powerlifting federasyonlarının bazıları doping testli bazıları açık. international powerlifting federation doping testi yapıyor ve bu konuda katılar. tabi bu dediğim gerçek powerlifting meet'leri için , sadece bench , deadlift ya da squat için yapılan özel meet'ler oluyor , onlar federasyona bağlı değiller ve bu yüzden doping testi yok.Berkay bu yarislarda doping kontrolu var mi?
Hocam nerede tam olarak ve tarihi ve saati ne öğrenebilirmisin kesin gitmeyi düşünüyorum o gün bir aksilik çıkmassaTarihten emin degilim; galiba 19-20 aralikta istanbulda bosphorus cup powerlifting yarismasi var. Belki sansini denemek istersin bench kategorisinde.