15 Yaşında Fitness

Selamlar herkese ben 15 yaşındayım ve yaklaşık 5 aydır bu sporu yapıyorum.
Boy uzamasını engelleyeceğini düşünmüyorum fakat yinede tedbir olsun diye Deadlift , squad gibi harekeketleri programımda bulundurmuyorum.
Fakat sorum şu ;
Omuz çalışırken press hareketleri yapıyoruz buda omurgaya birhayli yük bindiriyor sizce benim ergenlik dönemimde boyumda bir sıkıntı yaratır mı?
Aynı egzersizleri başladıgımdan beri yapıyorum başlangıçda boyum 162idi suan ise 167

Teşekkür ederim :)

boy işi genetik ve beslenmeye bağlıdır. ailende genetik çok kısa değilse sen de iyi besleniyorsan boyun tr deki ortalamaya yakın olur. sporun hiçbir türü boy kısaltmaz merak etme...

Derslerim zaten gayet iyi soruma cevap verin vermicekseniz yazmanın anlamı yok. Bu arada squad ve deadlift’in boyu kısalttığına dair araştırmayo atarsan cok sevinirim :):)
Karşındaki bir bayan böyle kaba cevap verilmez bende senin yaşında başladım presslerr ağırlık verdim boyuö şu anda 173 uzamıyor

Lisede 1.5 sene vücut geliştirme yaptım
Başladıgımda 165ti boyum biraktiğimda 180. 4 kişilik ailedeki en uzun kişiyim şuanda. Babam 175 abim 178-79 civarı
Deadlift squat hiç yapmamıstım
Press hareketlerinde de hiç ağır girmedim
Yüksek ağırlıklardan uzak durdum yani. 10-12 tekrarlık calistim genel olarak
Aldığım tedbirler bunlardı
Bilgin olsun :)

Düzgün okuyabildigini sanıyordum. Deadlift , Squad’ı yapmıyorum. Press hareketlerini soruyorum azıcık düzgün okuda öyle cevap ver
"Bu arada squad ve deadlift’in boyu kısalttığına dair araştırmayo atarsan cok sevinirim"

Diye sormuştun ona ithafen yazdım.
Çoluk çocukla bu tarz konularda muhatap olmamak gerek demek ki.

Lisede 1.5 sene vücut geliştirme yaptım
Başladıgımda 165ti boyum biraktiğimda 180. 4 kişilik ailedeki en uzun kişiyim şuanda. Babam 175 abim 178-79 civarı
Deadlift squat hiç yapmamıstım
Press hareketlerinde de hiç ağır girmedim
Yüksek ağırlıklardan uzak durdum yani. 10-12 tekrarlık calistim genel olarak
Aldığım tedbirler bunlardı
Bilgin olsun :)
teşekkür ederim

Back
Yukarı