• Değerli Üyemiz

    Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

    Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

    sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

    yorumlamasını sağlayacaktır.

    Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

    Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

15 ayın sonunda geldiğim nokta.

Programımda tabiki shrug var.[DOUBLEPOST=1410548362][/DOUBLEPOST]103 kiloya kadar çıktım,obezite başlangıcı diyebilirim.Trapezler biraz genetik birazda çalışma.Çalışmadan öncede yok denemez kadar trapezim vardı ama tabiki omuz günümde trapezlerimi de dumbell shrug ve barbel shrugla çalıştım.Şuan bu halimdem daha yağlı ve büyüğüm biraz daha kütleye oynuyorum hatta bacak ve sırt durumumu atayım şimdi[DOUBLEPOST=1410548501][/DOUBLEPOST]Şuan bu durumdayım.
 

Eklentiler

  • atttttt.jpg
    atttttt.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 773
  • 10702203_10152642959676132_2264122079984723499_n.jpg
    10702203_10152642959676132_2264122079984723499_n.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 713
  • 10590609_10152612810416132_6033940460654240226_n.jpg
    10590609_10152612810416132_6033940460654240226_n.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 715
Bende başarılı buldum biraz yağlanmışsın ama kısa sürede eski halini alırsın sanırım. Çatın dar gibi duruyor kaliteli ama dar biraz trapezlere yüklenirsen daha volume katabilirsin sanırım. Başarılar.
 
Çatı olayından bahsetmiştim gerçekten dardı omuzlarım fakat omuz başlarımı biraz büyüterek az da olsa fark aldım omuz ölçümden.Yağlanmanın iki nedeni var hem sakatlığım hemde bulka girmiş olmam.Antrenman sistemim,uyku saatim,beslenmem değişti,bakalım bu bulk nasıl geçecek teşekkürler.Bu arada son sınıf üniversite öğrencisiyim,söylemek istediğim kimse bahane üretmesin boş zamanım yok zaman ayıramıyorum diye,annem babam memur,kimse demesin bu spor zengin sporu diye,bara ya da kafeye gıdıp laklak edıp kılosu 10 lıra olan cayın bardagına 5 lıra verırsen tabı paran olmaz.Arkadaşlar bahaneleri bırakıp çalışalım,yorumlar için tekrar tesekkurler.
 
Omuzların santim olarak ne kadar aldı hatırlıyor musun ilk zamanların ile son zamanlarını , bence gayet iyi geliştirmişsin
 
Tebrikler gayet iyi... Ama unutmamak lazım, iyi olmak önemli, ama daha da önemlisi sürekli iyi olabilmek. Bir ömür bu sporu sürdürmen dileğiyle...
 
Hiç ölçmedim gerçekten omuzlarımı ama gözle görülür derecede büyüdüler.[DOUBLEPOST=1413313021][/DOUBLEPOST]3.yılımdayım ve bir ömür Allah'ın izin verdiği kadar devam edeceğim.Doğal olarak yapabileceğim,gelebileceğim sınırı görmek istiyorum.
 
Beyler bacak idmanının son hareketının son setını drop setle bıtırdım sonunda bacak formum oldugu ıcın vıdeoyu koymak ıstedım.Yaklasık 15 aydır bunun 8 ayı cok aktıf olmak uzere bacak calısıyorum ve meyvelerı toplamaya basladım.
 
Beyler bacak idmanının son hareketının son setını drop setle bıtırdım sonunda bacak formum oldugu ıcın vıdeoyu koymak ıstedım.Yaklasık 15 aydır bunun 8 ayı cok aktıf olmak uzere bacak calısıyorum ve meyvelerı toplamaya basladım.
merhaba Steve Austin öncelikle çok başarılı vücut ama merak ettiğim bir şey var bu videoyu izledim 200kg leg press yapıyorsun. ben 1.84 boyunda 79 kilo ektomorf biriyim ve kas kütlem seninkinin yarısı hatta üçte biri falandır diye tahmin ediyorum, yan yana resimlerimizi koysak gülerler fakat leg presste 240-250 kilo yapıyorum. durum böyle olunca acaba ben mi yanlış yapıyorum diye şüphelendim ama aynı formda yapıyorum yani hareketi nizami bir şekilde yapıyorum

yanlış anlama burda amacım küçümsemek filan değil zaten dediğim gibi iki kolumu birleştirsem senin tek kolun etmez heralde :D
 
350-400 kg arası 6-8 tekrar arası çok rahat yaparım,tabi bu şartlara göre değişen bir şey.Eğer ki bu videoda ki gibi,bacak idmanımın son hareketi ve son seti olursa,ortaya bu şekilde bir durum çıkar,ama ilk 2 set ısınmanın ardından,idmanın ilk hareketi olarak leg press yaparsam,bu kilo benim için komik bir rakam olur.Bir etki daha var,ektomorph oldugunu soyledıgıne gore buyumek adına cok yuksek kalorıler alıyorsun,ben İF yapıyorum şuan,İF=İntermittent fasting.Yani idmanımı aç karnına yapıyorum,idmandan sonra kalori alıyorum.Karbonhidrat yüklesem çok daha farklı sonuçlar çıkar.İyi bir noktaya değinmişsiniz teşekkürler ve başarılar.[DOUBLEPOST=1417032546][/DOUBLEPOST]Bir şey daha eklemek istiyorum,tekniğimiz aynı dedin,tekniğime tekrar bakmanı öneriyorum.Aşağıda dinlenmek yok ve yukarı da dizleri kitleyip hareketi boşa düşürmek yok.Volume yani kas gerginliği sürekli quadlarda,bunları da göz önünde bulundurup,tekniğimizi karşılaştır.Hareketi yapma hızımız bile farkldırı muhtemelen,ben çok yavaş çalışırım.Dikkat ettiysen üzerimdeki ter,bu hareketten önce ne kadar squat yaptıgımın kanıtıdır :)
 
Son düzenleme:
350-400 kg arası 6-8 tekrar arası çok rahat yaparım,tabi bu şartlara göre değişen bir şey.Eğer ki bu videoda ki gibi,bacak idmanımın son hareketi ve son seti olursa,ortaya bu şekilde bir durum çıkar,ama ilk 2 set ısınmanın ardından,idmanın ilk hareketi olarak leg press yaparsam,bu kilo benim için komik bir rakam olur.Bir etki daha var,ektomorph oldugunu soyledıgıne gore buyumek adına cok yuksek kalorıler alıyorsun,ben İF yapıyorum şuan,İF=İntermittent fasting.Yani idmanımı aç karnına yapıyorum,idmandan sonra kalori alıyorum.Karbonhidrat yüklesem çok daha farklı sonuçlar çıkar.İyi bir noktaya değinmişsiniz teşekkürler ve başarılar.[DOUBLEPOST=1417032546][/DOUBLEPOST]Bir şey daha eklemek istiyorum,tekniğimiz aynı dedin,tekniğime tekrar bakmanı öneriyorum.Aşağıda dinlenmek yok ve yukarı da dizleri kitleyip hareketi boşa düşürmek yok.Volume yani kas gerginliği sürekli quadlarda,bunları da göz önünde bulundurup,tekniğimizi karşılaştır.Hareketi yapma hızımız bile farkldırı muhtemelen,ben çok yavaş çalışırım.
antrenman tekniğimiz aynı ben de şimdi anlattığın gibi yapıyorum kitlemeden gerginliği sürdürerek, aslında tüm hareketleri bu şekilde yapıyorum fakat asıl fark dediğin gibi ben 1. veya 2. hareket olarak giriyorum ve yine tahmin ettiğin gibi antrenman öncesinde kompleks karbonhidrat yüklemiş oluyorum zaten sen de 350-400 rahat yapabildiğini belirtmişsin şimdi taşlar yerine oturdu, if+son hareket olarak girsem 150 zor yaparım heralde :D
 
Karbonhidratı çok yüksek alsam bile,gidipte 400 kilo leg press ya da 120 kilo squat yapmam.Çok karbonhidrat yüklersem yine 200-250 kiloyu 15+ tekrar uygularım.Egomu değil,kaslarımı çalıştırmayı seviyorum,zaten salonda bana en çok sorulan sorulardan biridir,steroid mi kullanıyorsunuz neden bu kadar hafif kilolarla çalışıyorsunuz,ben sizden ağır kaldırıyorum tarzı.Ben oraya egomu değil,kaslarımı çalıştırmaya gidiyorum ve benim görüşüm,60 kilo 15 tekrar,120 kilo 4 tekrardan kat kat iyidir,hipertrofi açısından.Hem eklemleriniz sağlıklı kalır,omurlarınız natural pozisyonu korur.Tabiki bu benim tarzım ve düşüncem,çok farklı düşünenlerde olacaktır,saygılar.
 
Karbonhidratı çok yüksek alsam bile,gidipte 400 kilo leg press ya da 120 kilo squat yapmam.Çok karbonhidrat yüklersem yine 200-250 kiloyu 15+ tekrar uygularım.Egomu değil,kaslarımı çalıştırmayı seviyorum,zaten salonda bana en çok sorulan sorulardan biridir,steroid mi kullanıyorsunuz neden bu kadar hafif kilolarla çalışıyorsunuz,ben sizden ağır kaldırıyorum tarzı.Ben oraya egomu değil,kaslarımı çalıştırmaya gidiyorum ve benim görüşüm,60 kilo 15 tekrar,120 kilo 4 tekrardan kat kat iyidir,hipertrofi açısından.Hem eklemleriniz sağlıklı kalır,omurlarınız natural pozisyonu korur.Tabiki bu benim tarzım ve düşüncem,çok farklı düşünenlerde olacaktır,saygılar.
ego falan konu yine başka yerlere kaymış ben ilginç bulduğum şeyi sordum ve sebebini öğrenmeye çalıştım "ben 2 aydır geliyorum senden fazla kaldırıyorum" diyen yazlıkçılardan değilim ama kendimi yeterince anlatamadım sanırım neyse kolay gelsin
 
Yok kardeşim,sana bir lafım yok,nacizane kendi fikrimi ortaya sundum,nitekim egosunu çalıştıran ve 5 yıl boyunca büyümeyen çok insan var,belki bir kaçı okur ve görür de aslında yüksek kiloların vücutgeliştirme de,tekniğe nazaran bir hiç olduğunu anlarlar diye.Yoksa seni çok iyi anladım ki zaten benden ağır da çalışabilirsin,belki daha da güçlüsündür kim bilir.Merak etme bende iki kilo kas yaptım diye,herkesi hor görücek,yaftalayacak biri değilim,nereden geldiğimi biliirm bu noktalara,sonuçta kimse arnold gibi doğmadı.Saygılar.
 
Back
Yukarı