Benim yağ oranım yüksek olduğu için cardio yapsam ve kas kaybını azaltmak için hafif ağırlıklarla çalışsam olurmu ? Ve yağlarımı kaç ayda eritirim ?Bence 14 yaşında vücut geliştirmeye baslaman yanlış. Çünkü çok erken.20 yaşını bekleyip spora baslaman senin için çok iyi olacağını düşünüyorum ama yinede sen bilirsin bol şans![]()
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle boyum 1.67 ve kilom 73. Bugün beslenme programıda aldım. Tüm yardımların için teşekkürler.[emoji4]Öncelikle boy ve kilonu söylermisin.kuzenin yaşını 18 olduğunu söylüyorsun sen daha gelişme döneminin başındasin ama kuzenin yaş olarak daha büyük olduğu için kaslarının gelişmesi daha iyi olacaktır.bende ondan dolayi sana 20 yaşında vücut geliştirmeye gitmeni tavsiye ettimçünkü 20li yaşlarda ergenlik döneminin sonuna gelmiş oluyorsun yani kemiklerinin gelişmesini beklemelisin suan için sana yüzme şinav mekik crunch barfiks basketbolu öneriyorum.zayiflaman içinse beslenmenin etkisi %70 cardio %30 etkilidir onun için yemene içmene dikkat et
Hangi sebeple böyle düşünüyorsun saçmalık bence.Bu yaşta başlarsa bu işe düzenli beslenme,antrenman,uyku ile 20 yaşlarında yapacağı vücudu gözünde canlandır.Bence 14 yaşında vücut geliştirmeye baslaman yanlış. Çünkü çok erken.20 yaşını bekleyip spora baslaman senin için çok iyi olacağını düşünüyorum ama yinede sen bilirsin bol şans![]()
Evet kilon biraz fazla ama diyetle kilonu azaltabilirsin.yinede benim dediğim yukarıda dediğim sporları yapmanı kesinlikle öneririmÖncelikle boyum 1.67 ve kilom 73. Bugün beslenme programıda aldım. Tüm yardımların için teşekkürler.[emoji4]
D2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alfonso 14 yaşındaki biri için v.g.den ziyade en başta yüzme basketbol gibi sporlarla başlamasının daha faydalı olucagini düşünüyorum zaten v.g.yi hiç yapmasın demiyorum tercihi kendisine biraktimHangi sebeple böyle düşünüyorsun saçmalık bence.Bu yaşta başlarsa bu işe düzenli beslenme,antrenman,uyku ile 20 yaşlarında yapacağı vücudu gözünde canlandır.
Dediklerinde çok yararlı olur arkadaşa ama v.g ye başladığında zaten ergenliğe yeni yeni giriş yaptığını varsayarsak iyi gelişim gösterir.Tabi tercih onun bizimkiler fikir sadece fikirlere saygımız sonsuz herkes birbirinden birşey öğreniyor sonuçtaAlfonso 14 yaşındaki biri için v.g.den ziyade en başta yüzme basketbol gibi sporlarla başlamasının daha faydalı olucagini düşünüyorum zaten v.g.yi hiç yapmasın demiyorum tercihi kendisine biraktim
Bu yaşta diyet yapmanın ne gibi zararı olabilir zararlı olduğunu ilk kez sizden ögrendimbu yaşta diyet önerilmiyor daha gelişme çağında olduğu için..
Direkt olarak zararlıdır diye birşey söylemedim, ancak diyet dediğin günlük kalorinin 400-500 altında yemek yemektir ve ona göre makroları vs. ayarlamaktır, yani daha az yiyecek.. gelişme çağında olduğu için beslenmesinin tam olması gerekiyor, niye ilk kez benden duymanızın sebebide katılım zamanınız olabilirBu yaşta diyet yapmanın ne gibi zararı olabilir zararlı olduğunu ilk kez sizden ögrendim
Bu foruma yeni katılmış olabilirim.ama bu forum olsun başka forumlar olsun hep yıllarca takip etmisimdirsizin dediğinizede katılıyorum diyet yaparken yeterli besin alımı saglanmadigi için gelişimi olumsuz etkileyebilir.ama uzman bir diyetisyene giderek gelişme çağına uygun bir diyet alabilirDirekt olarak zararlıdır diye birşey söylemedim, ancak diyet dediğin günlük kalorinin 400-500 altında yemek yemektir ve ona göre makroları vs. ayarlamaktır, yani daha az yiyecek.. gelişme çağında olduğu için beslenmesinin tam olması gerekiyor, niye ilk kez benden duymanızın sebebide katılım zamanınız olabilirbu konu pek çok beslenme konularında falan tartışıldı yazıldı çizildi.. yani bu şekilde daha küçük yaşlarda diyet olmaması fikri benim değil, ama fikir mantıklı olduğu için bende bunu yazıp, katılıp, savunuyorum..
Dostum cidden yanlış düşünüyosun hareketi yanlış yapmadan bel vurmadan düzgün formda sıkıştırarak yapabildiğinin en iyisin yapabiliyosun zararı değil yararı oluyor.Dostum 14 yaşındasın ve 22 yaşına kadar minimal düzeyde de olsa uzayacaksın. Kas kütleni arttıracak kadar yoğun ağırlık idmanlarıdansa şekillendirmeye yönelik çalışma programlarını tavsiye ederim