Merhaba
Amerikan Pediatri dernegi diyor derken kaynak nedir?Linki atabilirmisin? Bende birkaç kaynak araştırabilirim zarar verdiğini söyleyen.
Sen kendinen örnek vermeissin ama senin gelisimin genel gecer kuralları hice saymak anlamına gelemz. Sunun gibi dusun, sigara kanser riskin arttırır. ben icerim kanser olurum sen icersin kanser olmazsın. Bu sigaranın zararsız oldugu anlamını cıkarmaz. Sadece sana zararı olmamıstır ama tıbben zararlıdır.
Bu da aynı durum kemige baskı erken yaslarda gelisimi engeller genel olarak. Bu demek değil ki 10 cm daha kısa olursun. insanın vucudunu gelistirebilceği en iyi yas 17 - 22 arası 12 -13 yasında ancak kendi vucut agırlıyla calısması uygun. Burada ki sorun kıkırdakların zedelenceği va zarar gormesi. 12-13 yasında sadece profesyonel olacak yarısmaya girecek sporcular belli program ve kontrol dahilinde hazırlanır. Onların egitim çalışması farklı. Bahsettiginiz isimler sanırım dunya capında profesyonellerdir ve belirli bir porgram dahilinde sadece isleri budur. Yedikleri ictikleri kullandıkları sizinkinden farklıdır. Kemikleri kuvettlendiren cok agır ilaclar var mesela. Bunları kullanmıslardır. Bu forumda profesyonel spor yapmayan 12 13 yasındaki insanlara cok agır kaldırabilirsiniz denmesini dogru bulmuyorum. Bilim boy meselsini tartısıyorken burdan kesin karar verilmemeli. Bu konuun bir uzmanı varsa ve bizi aydınlatırsa kabul ederim.
Asağıda formun eski ve takip edilen uyelerinden birinin yazısını yukarada yazıldığı gibi bir kere daha hatırlatmak istedim.
FleXoR´isimli üyeden Alıntı
S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:09 ----------
Sakin ol Rocky

aynı dili konusyoruz zaten