122 kilodan 83 kiloya. Ve şuandaki beslenmem

Bende 123 küsürde spora başladım şu an 117'e düştüm. Yaş 35, boy 182cm. 4 ay oldu yavaş kilo veriyorum. Aslında yeme konusunda çoğu şeyi kestim ama demek hâlâ kesmem lazım. Gerçi kıyafet olarak bakarsam verdim gibi. Kemerde delik açmak zorunda kaldım ama neden az kilo verdim bilmiyorum.

Loading %61..
Beslenmen nasıl kardeşim?

Beslenmen nasıl kardeşim?
Kalori saymıyorum. Kahvaltıda genelde ipin ucunu kaçırıyorum ama şeker, reçel yemiyorum. Bunları sair zamanda da yemiyorum. Kahvaltıda buğday ekmeği 3,4 dilim yumurta vs yiyorum. Ekmeği sadece kahvaltıda tüketiyorum. Saat 15 gibi yemek yiyorum. Protein ağırlıklı tavuk vs. Akşam yemek yemiyorum. Ambalajlı ürünleri hemen hemen yemiyorum.

Loading %61..

Kalori saymıyorum. Kahvaltıda genelde ipin ucunu kaçırıyorum ama şeker, reçel yemiyorum. Bunları sair zamanda da yemiyorum. Kahvaltıda buğday ekmeği 3,4 dilim yumurta vs yiyorum. Ekmeği sadece kahvaltıda tüketiyorum. Saat 15 gibi yemek yiyorum. Protein ağırlıklı tavuk vs. Akşam yemek yemiyorum. Ambalajlı ürünleri hemen hemen yemiyorum.

Loading %61..
Sabah için ucunu kaçırdığın birşey görmedim. 3-4 dilim yumurta olmaz abi. Senin 1 yumurta tam. 3-4 yumurta beyazını yemen lazım. Eğer lor peynir yiyeceksen. Yumurta bir tane azaltabilirsin. Sürekli yeşil çay iç. Günde 2 tane sade nescafe gold iç. Biri sabah 10. Diğeri 4 gibi. Metabolizman hızlansın. Karbonhidratı kesmen lazım. Zayıflaman için. Öğlen bi 50-100 gram alabilirsin ama tabi spor yapıyorsan!!!

Bende 123 küsürde spora başladım şu an 117'e düştüm. Yaş 35, boy 182cm. 4 ay oldu yavaş kilo veriyorum. Aslında yeme konusunda çoğu şeyi kestim ama demek hâlâ kesmem lazım. Gerçi kıyafet olarak bakarsam verdim gibi. Kemerde delik açmak zorunda kaldım ama neden az kilo verdim bilmiyorum.

Loading %61..

İyi bir endokrinoloji doktoruna görünüp; tiroid ve insülin direnci testlerini yaptırmanı tavsiye ederim. Bende ilk ay hiç kilo verememiştim . 1 ay tiroid hapı verdi doktor. Sonra her şey yoluna girdi.

Sabah için ucunu kaçırdığın birşey görmedim. 3-4 dilim yumurta olmaz abi. Senin 1 yumurta tam. 3-4 yumurta beyazını yemen lazım. Eğer lor peynir yiyeceksen. Yumurta bir tane azaltabilirsin. Sürekli yeşil çay iç. Günde 2 tane sade nescafe gold iç. Biri sabah 10. Diğeri 4 gibi. Metabolizman hızlansın. Karbonhidratı kesmen lazım. Zayıflaman için. Öğlen bi 50-100 gram alabilirsin ama tabi spor yapıyorsan!!!
Aslında tam anlatamadım. Yani şekerli, unlu şeyler yemiyorum ama diğer şeylerden normalden(forumda yazılan dietler) fazla yiyorum demek istedim. İşin doğrusu ben forumdakiler gibi bir vücud (en azından şimdilik) istemiyorum. Zayıflasam, çocuklarımın müsamerelerindeki fotolarda fit olsam yeter bana :)

Dietisyene daha önce gitmiştim. Fakat verdiği yemek programını uygulayamadım. Sporu hem seviyorum hemde spor yaparak yememe de daha çok dikkat ediyorum. Sanırım porsiyonlarım büyük. 2 ay önce kilo, boy, kas vs ölçtürdüm 76kg kas çıktı. Dietisyen kas kütlemin iyi olduğunu ama yağın fazla olduğunu söyledi (gerçi onu bende biliyordum ya :))

Ailemde hep troid sorunu var. Bende tahlil yaptırdım ama normal çıktı.

Loading %61..

Şimdi bana sallayanlar olacaktır ama bu işin diyetisyen işi olduguna hiç bir zaman inanmamışımdır. Her diyetisyen insanlara kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor.
Bende diyetisyene gitmiştim kadına diyorum ki ben günde 6 öğün yemek yiyemem vaktim yok günün 8-9 saati okuldayım. Gelmiş bana ama yemen lazım yoksa veremezsin diyor. Kapısından çıkarken sekreterinin gözü önünde verdiği programı kapının yanında ki çöpe katlayıp atmıştım.

Biraz internette dolaş sağlıklı beslenmeyi öğren. Kendini alıştırdıktan sonra zaten herşey kolay gerisi geliyor. Karbonhidratlardan, kızartmalardan uzak durduktan sonra kilolar çok rahat gidiyor.

Şimdi bana sallayanlar olacaktır ama bu işin diyetisyen işi olduguna hiç bir zaman inanmamışımdır. Her diyetisyen insanlara kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor.
Bende diyetisyene gitmiştim kadına diyorum ki ben günde 6 öğün yemek yiyemem vaktim yok günün 8-9 saati okuldayım. Gelmiş bana ama yemen lazım yoksa veremezsin diyor. Kapısından çıkarken sekreterinin gözü önünde verdiği programı kapının yanında ki çöpe katlayıp atmıştım.

Biraz internette dolaş sağlıklı beslenmeyi öğren. Kendini alıştırdıktan sonra zaten herşey kolay gerisi geliyor. Karbonhidratlardan, kızartmalardan uzak durduktan sonra kilolar çok rahat gidiyor.
ihtiyacimiz olan makrolari aldiktan sonra, sagliksiz yemekleri ve icecekleri cikardiktan sonra rahatca kilo alip ve verebiliriz. Hersey diploma ile olmuyor.

İyi bir endokrinoloji doktoruna görünüp; tiroid ve insülin direnci testlerini yaptırmanı tavsiye ederim. Bende ilk ay hiç kilo verememiştim . 1 ay tiroid hapı verdi doktor. Sonra her şey yoluna girdi.

Ankara'dayım, endokrinoloji bölümünden mhrs'den randevu almaya çalışıyorum, uzmanlık gerektiren bir alan filan hatası veriyor randevu alamıyorum. Ne yapmam gerekiyor, bilgin var mı?

Valla ben vakif hastanesinden almiştim randevü hiç kullanmadım mhrs sistemini. Hastahanede o bölüm yoksa iç hastalıkları dahiliye bakiyor ama dahiliye kesinlikle önermem . Yüzüne bile bakmadan şunları şunları yaptır diyorlar ilaç yaziyorlar direkt acil polikliniği gibi.

Valla ben vakif hastanesinden almiştim randevü hiç kullanmadım mhrs sistemini. Hastahanede o bölüm yoksa iç hastalıkları dahiliye bakiyor ama dahiliye kesinlikle önermem . Yüzüne bile bakmadan şunları şunları yaptır diyorlar ilaç yaziyorlar direkt acil polikliniği gibi.

Aynen biraz araştırma yaptım bende. Dahiliye bölümüne gidiyormuşsun gerekli görülürse o bölüme transferi yapılıyormuş. Vakıf hastanelerinde ücretler nasıl?

Istanbul Bezmialem i kullanıyorum ben. Doçent 60 tl prof 100 tl. Tahlilden falan ekstra ücret almıyorlar. Bir tek tiroid için boynuma ultrason gibi birşeyle kist vs varmı diye bakmışardı ona ekstra ücret vermiştim. Oda ücretsiz, tarihi çok ileri attılar 10 gün gibi o yüzden ekstra para vererek hemen yaptırtmıştım.[DOUBLEPOST=1485022688][/DOUBLEPOST]Ankarada durumlar nasıl bilmiyorum ama. Git bi üniversite hastanesinden randevü al. Doktor mümkünse dahiliyeci değil endokrin olsun.

Son düzenleme:
Istanbul Bezmialem i kullanıyorum ben. Doçent 60 tl prof 100 tl. Tahlilden falan ekstra ücret almıyorlar. Bir tek tiroid için boynuma ultrason gibi birşeyle kist vs varmı diye bakmışardı ona ekstra ücret vermiştim. Oda ücretsiz, tarihi çok ileri attılar 10 gün gibi o yüzden ekstra para vererek hemen yaptırtmıştım.[DOUBLEPOST=1485022688][/DOUBLEPOST]Ankarada durumlar nasıl bilmiyorum ama. Git bi üniversite hastanesinden randevü al. Doktor mümkünse dahiliyeci değil endokrin olsun.

Aynen öyle düşünüyorum bende. Üniversite hastanelerinde şu an internet üzeri randevular full dolu gözüküyor. Bizzat gidip randevu almayı deneyeceğim.

Gidip randevü bulabileceğini sanmıyorum. Hastaneyi ara randevülerin tam olarak kaç gün önceden ve hangi saatte açıldığını sor. Tam o saatte girip randevü al.
Örn bezmialemde 4 gün önceden açılıyor tam. Her gece 12.30 mu 11.30 muydu neydi resetleniyor o saatte.

h
Tebrikler gerçekten büyük başarı göstermişsiniz :). aynı yolun yolcusuyuz. Bende 3 ay kadar önce 107 kiloyla rejime başladım boy 1.70 . Gerçek anlamda beslenmem zayıf fazla kalori açığı veriyorum. Spor programim ise oldukça ağır. Haftanın 4 günü ağırlık antremani yapıyorum 1 saat suruyor ortalama olarak. Her ağırlık antremanini bitimindede yarım saat hiit kardiyo yapıyorum. 30 kilo vermeyi başardım 80 gün gibi bir sürede. Amaç 65 kilo diyerek başladım şuan 77 yim. 12 kilo kaldı sadece tam gaz devam durmak yok. Şu yan yağlar ve göbek bölgesi bana kafayı yediricek ama azalıyor ama hiç azalmiyor gibi geliyor :)) Kolay gelsin kardeşim :))
hocam bende 2 yıl önce 85den 64,8e kadar düşmüştüm boyum ozaman 170di alt karın tam olarak gitmiyor haberin olsun:) karın çalışmaya bak şuan malesef 100 kiloyum 175 boyundayım beslenmen nasıl şuan senın

Nerede ölçülüyor bu degerler ?
Bende spor salonuna gitmeden Aralık 17 de diyete başladim simdiye kdr 20 kilo verdim spor salonuna gitmelimiyim ? daha vermem gereken 15-20 kilo var.

Çoğu spor salonunda var. Ölçüm makinaları!!

20 kilo verdin spor yapmadan. Diyeceğim şu. Acilen spora başlaman gerekiyor. eğer daha da vermen gerekiyorsa bile. Gitmen gerekiyor!!!

Tam değerlerini bilmiyorum ama. Kas çalışman lazım ufaktan. Artık yürüyüş değil aralıklı koşu yapıp az sürede daha verim alırsın
Tşkler hocam spor salonunu düşüneyim o halde. 2-3 ay gibi sürede 15 - 20 kilo verebirmiyim spor salonunda sizce ? yakinda evlilik durumlari varda fit olmak istyrm .

Back
Yukarı