%12 yağ oranı

Selam, arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır vücut geliştirme yapıyorum. Spora başladığımda yağ oranım 23 idi şuan ki yağ oranım %12 lerde ancak vücut olarak pek gelişmiş bir vücut yok ortada.

Daha düzgün bir vücut görünümü için yağ oranımı daha da aşağıya mı çekmeliyim?

Not: 80 kilo 1.80 boyundayım.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

23den 12 ye inmişsin az birşey değil ve 7 ay diyorsun çok kısa sürede süper.Bu oranı %10 aşağısına çekmen görünümü daha fit bir yere getiricektir.Fitness modellara bak , vücut yağ oranı 10-8-6 olan insan aralığına bak o kadara indirmek çok zor olsada yapılamayacak birşey değil , daha defineli bir görünümse hedefin yağ oranını 10danda aşağı çekmek olsun hedefin.

23den 12 ye inmişsin az birşey değil ve 7 ay diyorsun çok kısa sürede süper.Bu oranı %10 aşağısına çekmen görünümü daha fit bir yere getiricektir.Fitness modellara bak , vücut yağ oranı 10-8-6 olan insan aralığına bak o kadara indirmek çok zor olsada yapılamayacak birşey değil , daha defineli bir görünümse hedefin yağ oranını 10danda aşağı çekmek olsun hedefin.

Ben cardio'yu yağ oranı yeterli diye biraz azaltmıştım tekrar arttırmalıyım yani değil mi? Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Ben cardio'yu yağ oranı yeterli diye biraz azaltmıştım tekrar arttırmalıyım yani değil mi? Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Yani şahsi görüşüm 12 yağ oranınızı azaltmak istiyorsanız azalttığınız yağ oranını geri eski haline getirmeniz.

atletlerin yağ oranı zaten %6-12 arasında genelde. daha azına düşmen için, daha doğrusu %10 ve altına düşmen için çok dikkatli beslenmen lazım. azıcık tuz ve şekere bile dikkat etmen lazım %10 altı yağ oranı için. şekere tuza ona buna dikkat etmesem de ben, %11-12'yi görüyorum hep yağ oranı olarak mesela. tabi düzenli de besleniyorum ama tatlı tuz filan da alıyorum. öyle düşün. yağ oranı belli seviyelerin altında çok çok zordur korumak. mesela, %7-8 filan anormal zordur düşmek ne denirse densin.

Back
Yukarı