paparoz53
Üye
arkadaşlar merhaba kendimi düzene çekmek adına fitness'a başlama kararı aldım ve kendime acemice bir beslenme programı hazırladım fakat kalorimi bir türlü kapatamıyorum. bazal metabolizmam ortalama olarak 1700 ile çalışıyor öte yandan getirde kuryeyim merdiven in çık ortalama günlük iş bakımından 500 kalori yaktığımı varsayıyorum iş ve ev arası 10 km gidiş dönüş yaya olduğu için ordan da 500 kalori yaktığımı varsayıyorum, boksla uğraşıyorum günde bir saat kadar o esnada da 500 kalori yaktığımı hesaplarsam üstüne fitnessa başlayıp 500 kalori antrenmam esnasında yakıp üstüne kilo almak için 300-400 kalori koysam ortalama günlük almam gereken kalori 4000i buluyor. kendi yaptığım beslenme programında sabahları 3 yumurta (omlet) geriye kalan öğünlerde 500 gram basmati (çiğ) 400 gram hindi füme ve 3 haşlanmış patates şeklinde yayarak böldüm fakat ortaya yine ortalama 1500 kalori açık çıkıyor ve nasıl kapatacağımı bilmiyorum. gainer'a o kadar para veresim de gelmiyor. şimdiden özür dilerim kalori hesabını veya beslenme programını çok acemice yapmış olabilirim, iyi forumlar.