1 Yemek kaşığı bal yemek sakıncalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan t1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t1907

Üye
Başlıktada belirttiğim gibi ben günde 1 - 1.5 yemek kaşığı bal yiyorum bir sakıncası var mı? kilo problemim var kesmeli miyim sizce balı?

ben memleketten bal alıyorum
doğal olması kuvvetle muhtemel
illaki bi takım kandırmacaları vardır ama marketlerde satılanlardan kat be kat üstün olduğu kesin
kahvaltıda bal yemek gerek tabi abartmadan
hem güç kazanırsın hem zindelik verir googledan ararsan sayılamayacakkadar faydasını görürsün ama abartırsan herşeyşn fazlası zarar mantığı devreye girer

ben köyden getirtiyorum gerçek bal. ama marketlerdekiler yapay bal olduğundan bal değil şeker resmen.Kaliteli ve doğal bulabilirsen alıp yiyebilirsin abartmadan. Sabah kalktığın gibi yersen kortizolü keser protein kana daha çabuk karışır

Bal ile kahvaltı yapmadığım gün neredeyse yoktur. Ben de balı balcıdan kiloyla alıyorum. Daha ziyade karakovan balı alıyorum, kilosu 35 TL. Piyasadaki ballarda şeker oranı oldukça fazla.

Sabah kahvaltım :
5 dilim ballı tam buğday ekmeği
2 ya da 3 tam yumurta
50-100 gr lor peyniri
Çay

Günde 1-2 kaşık balın kilo verme sürecini bozacağını sanmıyorum.

Ben de kahvaltıda kesinlikle bal yerim. Şekeri vücuda alacaksan zaten baldan veya meyvelerden almalısın. Abartılmadığı takdirde bal her kahvaltıda bulunması gereken bir besin.

Market için unu söyleyebilirim, tarım ve gıda bakanlığının sitesinde marka marka balların test sonuçlarını görmüştüm, siteyi incelersen bulursun büyük ihtimalle.

Bence her sabah bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı bal şart :)
vücudun her besine ihtiyacı var, kaldı ki bal sadece şekerden oluşan bir gıda değil..
ben Balparmak'tan şaşmam, biraz pahalı ama içim rahat!

Back
Yukarı