1 kg lık ton balığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tamer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tamer

Üye
bugun 1 kiloluk kaptan memo ton balıgı aldım :) açıldıktan sonra yağlı bi kavonozun içinde 4-5 gün gidecegi yazıyor üstünde . Abimle birlikte body yapıoruz kişi başı günde 100 gram ton balıgı nasil olur ? bi zarar ı olur mu ? 100 gramda 25 gr protein var , protein ihtiyacımın bi kısmını da burdan karşılamayı düşünüorum .. ne dersiniz?

iyi olur

Ne zararı olucak?..Tabiki yemeyi abartmadıkça.Yani 1 kiloyu bir seferde yemek gibi :) 100 gramında 25 gr protein + omega yağları + vitamin + göz sağlığı ;)

daha önce bende aynı metodu denedim ama inan bana 3.günden itibaren insan bıkıyor.içindeki yağ oranı içinin kalkmasına neden oluyor inşaallah sende böyle bir problem olmaz.o zaman bomba olur işte :)

javsin dedi:
daha önce bende aynı metodu denedim ama inan bana 3.günden itibaren insan bıkıyor.içindeki yağ oranı içinin kalkmasına neden oluyor inşaallah sende böyle bir problem olmaz.o zaman bomba olur işte :)
İçindeki yağı iyice süzersen öyle bir problem olacağını sanmıyorum daha doğrusu bende olmuyor. ;)

ben genelde konserve ton balıgını bi kabın içinde suda bekletiorum damla ayçiçek yağı kalmıyor içinde süzdükten sonra . O zaman da çok yağsız kup kuru bişi oluyo :)

neymiş bu kaptan memo ton balığı daha öve hiç duymadım. 1 kiloluk kutuda mı? fiyatı ne kadar arkadaşlar. ugunsa ve tadı da iyiyse deneyelim.

Ton balığını tek başına yemek gerçekten sevseniz bile bir yerden sonra insana zor geliyor, ama zaten tek başına yemek diye bir şey mümkün değil, bizim sporda, protein kadar karbonhidratta önemli, sıcak makarnayla karıştırdığınızda oldukça yenebilir hale geliyor, yavanlığı azalıyor.
En iyi fiyonk makarnayla karıştığınıda belirtmem lazım.

bende denedim o 1 kg lığı .hakkaten içi bayılıyor insanın.bak ama benden tavsiye konserve mısırlar var sarı mısır.ondan da al makarna haşla üstüne ton balığı serp birazda mısır .çok harika bşi oluyor ama hergün hergün yeme bıkarsın yağ oranından dolayı.ha bu arada bu hazır ton balıkları biraz mide bozuyor sanki...neyse cırcır olmassan ne ala:) afiet olsun

hernan77 dedi:
neymiş bu kaptan memo ton balığı daha öve hiç duymadım. 1 kiloluk kutuda mı? fiyatı ne kadar arkadaşlar. ugunsa ve tadı da iyiyse deneyelim.

kaptan memo yu öylesine söledim =) dardanelin faln da var .. büfe tipi sanırım 1 kg lık konserveler var, büyük spermarketlerde satılır , rahatlıkla bulabilirsin.

ben genelde içindeki yağdan dolayı ( ayçiçek yağı ) yiyecegim kadarını bi ince telli süzgece koyuyorum sonra üzerinr su gezdiriorum .. en ufak yağ kalmıyor ..Böle deneyin isterseniz . içinizde bayılmaz ;)

hernan77 dedi:

büyük marketlerde 11 ytl ye satılıyor. yalnız içerisinde net olarak 700 gr balık bulunuyor. 300 gr yağ var.

Ya bence ıssız böyle marketi bakkalı olmayan dağ başı gibi bi yerde değilsen 1 kg lik balığı yüklenmenin anlamı yok.Güzel taze taze perakende küçük kutularda almak daha mantıklı.Hem balık şakaya gelmiyo bi bozulursa sağlam zehirler adamı.

zfrskr dedi:
Ya bence ıssız böyle marketi bakkalı olmayan dağ başı gibi bi yerde değilsen 1 kg lik balığı yüklenmenin anlamı yok.Güzel taze taze perakende küçük kutularda almak daha mantıklı.Hem balık şakaya gelmiyo bi bozulursa sağlam zehirler adamı.

Doğru söylüyorsunda belki 1 kg lık olunca daha hesaplı oyuyordur. Gerçi 11 ytl az para da değil hani, şu sıralar balığın pahalı olduğunuda düşünürsek aslında konserve balık yemenin tam zamanı bence.

Hepte işin ekonomik tarafını düşünüyorum bende dimi :D .

cdalgic dedi:
bende denedim o 1 kg lığı .hakkaten içi bayılıyor insanın.bak ama benden tavsiye konserve mısırlar var sarı mısır.ondan da al makarna haşla üstüne ton balığı serp birazda mısır .çok harika bşi oluyor ama hergün hergün yeme bıkarsın yağ oranından dolayı.ha bu arada bu hazır ton balıkları biraz mide bozuyor sanki...neyse cırcır olmassan ne ala:) afiet olsun

Ben de tam mısır konusunu ele alacaktım :) benim birkaç tavsiyem daha var ;) Şimdi makarnayı haşladık, sonra içine mısırımızı koyduk, sonra birazcık da marul doğradık, birazcık da siyah zeytin, biraz kekik nane ve hepsini büyük bir yere koyup güzelce karıştırdık mı, süper bir öğün çıkıyor karşımıza.. Tavsiye ederim..

Bende haşlanmış patates ve mısırla karıştırıyorum baya güzel bişey oluyo en azından şmdiye kadar zehirlenmedim :lol:

makarna-ton balığı olayıda süper özellikle spagettiyle.

Ton balığının herhangi bir kötü tarafı var mı acaba ?

Günde 2 öğün ton balığı yesek mesela 160 x 2 = 320 gr. balık...

Herhangi bir zararı olur mu ?

Selamlar...

ton balığı yemekten bıkkınlık geldi.bu aralar konserwe sardalya sabahları iyi gidiyor.arada çeşitlilik gerekli tabi. tavuk-tonbalığından sıkılanlara tawsiye ederim.

Back
Yukarı