Flynn
Üye
Selamlar arkadaşlar. Ben 1.5 senedir 5x5 ve varyasyonları programlar yapıyorum lakin vücudumda gözle görülür bir gelişme görmüyorum. Amacım hacimli bir vücuda sahip olmak. Bu süreci masaya yatırdığımda, ağırlıklarımın belli bir yere kadar arttığını son 5-6 ayda nerdeyse hep aynı ağırlıklar çalıştığımı fark ettim. Sorunun kaynağını hep programlarda falan aradım ama beslenmeme baktığımda bir sıkıntı vardı sanki. O da Karbonhidrat. Şimdi ben bu 1.5 sene boyunca kalori saydım ama kalori açıklarımı hep yağ ile vs kapattım. Proteini hep ihtiyacım kadar aldım. Kilomun 1.5-2 katı kadar. Karb ise çoğu zaman 150-200 arası gitti geldi. Kalanı da yağ ile doldurdum böylecek günlük kalori ihtiyacımı karşılıyordum. Ama sorun şu ki kilo aldığım zaman sadece yağ olarak alıyordum. Yani 67'den 70'e çıkıyorum ama bu 3 kilo içinde kas nerdeyse yok. Bulk yapıyorum şişiyorum sonra diyet yapıyorum zayıflıyorum bi bakıyorum ee bu yağların altından hiç kas falan çıkmadı. Şimdi şunu sormak istiyorum. Sorun karbı az almam mı? Baktığımda benim bulk döneminde 350+ karb tüketmem lazım ama tüketemiyorum. Günde maksimum 3 tabak karb içerikli gıda yerim. Yani yok iştah gelmiyor. Oturup 1 tabak dolu dolu pilav yesem akşam onla kapatırım günü. Bu yüzden gainer kullanmaya karar verdim. Kullanmalı mıyım? Kaldı ki ağırlıklar da artmıyor. Onu da karb eksikliğine bağlıyorum artık çünkü 1.5 senede hareket formunu, range of motion'u vs oturttuğumu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?