08.00-18.00 Çalışanlar İçin Beslenme Tavsiyeleri

Arkadaşlar Merhaba,

Malumunuz, hayat şartları-kapitalist düzenin bir piyonu olarak, bizi kalıplara sokan bu hayat düzeninin bir parçasıyız. Üniversite hayatı genel olarak laylaylom ve düzensiz olduğu için etkili bir spor yapamadık. Şimdi ise, iyi-kötü bir düzenimiz olduğundan dolayı spora tekrar başladım. Daha hırslı ve motive bir şekilde. Ancak beslenme açısından güzel bir düzen ve program oturtmak istiyorum. Şu an için şu şekilde bir programım bulunmakta. Siz değerli ve tecrübeli insanlardan tavsiyeler almayı çok isterim.

Saygılarımla,

Vücut Ölçüleri: 1.85cm. Kilo:71 kg.
Kahvaltı seçenekleri; (Malumunuz sabah erken kalkılmasından dolayı aşırı özen isteyen şeyler hazırlayamıyorum.)
1. Seçeneğimiz; Yulaf ezmesi-süt (doyabildiğim kadar)
2. Seçeneğimiz; 4 Yumurta- 2 dilim ekmek- beyaz peynir- bir bardak süt(tavada ve sucuklu yumurta vs. gibi varyasyonlar yapılabilir.)
3. seçeneğimiz; Bebe Bisküvisi (?) ( Kahvaltı için ve protein-karbonhidrat açısından yararlı olduğunu duymuştum. Tavsiyeler nelerdir?)

Öğün Arası (10.00-11.00 arası)
1 avuç ceviz- kuru üzüm

Öğle Arası;
Artık ne yemek çıkarsa. (Doyabildiğim kadar kepekli ekmek ile)

Öğün Arası(15.00-16.00 arası)
1 Avuç ceviz- üzüm )

Akşam yemeği ( İş çıkışı. -Spordan önce- En geç 19.00'a kadar)
En problemli kısım işte burası. Burada neler yemeliyim? Zira akşam 20.30 ila 21.00 arası spora gideceğim. Şu an için kendimi fazla doyurmadan bir şeyler yemeye çalışıyorum.

Spordan Sonra;
Tavuk- makarna-yeşillik-yoğurt
ton balığı- kepekli ekmek- yeşillik
sebze yemekleri vs.

Merhaba,
Kahvaltıda 4 dilim tam buğday ekmeği ve kaşar peyniri ile tost hazırlayabilir, sandviç yapabilirsin. Ya da 1/2 paket ton balığı ile bahsettiğim sandviçi hazırlayabilirsin. Çeşitlilik olursa diyetin sürdürülebilirliği artar.
İki ara öğünün aynı olduğu için birini değiştirebilirsin. Kuru kayısı/erik ile 1 paket süt tüketebilirsin ara öğünlerin birinde. Ya da fıstık ezmesi ile 1-2 dilim ekmek hazırlayıp götürebilirsin iş yerine.
Spordan 3-4 saat önce ana öğün, 1-2 saat önce ara öğün yapmak gerekiyor. Spordan önceki öğününde ara öğün yaparsan performansın olumsuz etkilenebilir. Ne ana öğün kadar ağır, ne ara öğün kadar hafif bir öğün tüketebilirsin ortalama 500 kalorilik. Kahvaltı için önerdiğim sandviç+ayran+meyve iyi bir seçenek olabilir.
4 dilim tam buğday ekmeği+1 paket ton balığı+1 su bardağı ayran+1 porsiyon meyve ile ortalama 80 g karbonhidrat, 20 g protein, 10 g yağ alırsın. Bu da yaklaşık 500 kalori eder :)

Merhaba,
Kahvaltıda 4 dilim tam buğday ekmeği ve kaşar peyniri ile tost hazırlayabilir, sandviç yapabilirsin. Ya da 1/2 paket ton balığı ile bahsettiğim sandviçi hazırlayabilirsin. Çeşitlilik olursa diyetin sürdürülebilirliği artar.
İki ara öğünün aynı olduğu için birini değiştirebilirsin. Kuru kayısı/erik ile 1 paket süt tüketebilirsin ara öğünlerin birinde. Ya da fıstık ezmesi ile 1-2 dilim ekmek hazırlayıp götürebilirsin iş yerine.
Spordan 3-4 saat önce ana öğün, 1-2 saat önce ara öğün yapmak gerekiyor. Spordan önceki öğününde ara öğün yaparsan performansın olumsuz etkilenebilir. Ne ana öğün kadar ağır, ne ara öğün kadar hafif bir öğün tüketebilirsin ortalama 500 kalorilik. Kahvaltı için önerdiğim sandviç+ayran+meyve iyi bir seçenek olabilir.
4 dilim tam buğday ekmeği+1 paket ton balığı+1 su bardağı ayran+1 porsiyon meyve ile ortalama 80 g karbonhidrat, 20 g protein, 10 g yağ alırsın. Bu da yaklaşık 500 kalori eder :)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki bu uyguladığım diyet diyelim, kilo almak için yeterli midir? Bir de şunu sormak istiyorum; spordan önce tost yemem yeterli olur mu? Aslında az yiyorum ve asıl yemeğimi saat 10 gibi spordan sonra yiyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki bu uyguladığım diyet diyelim, kilo almak için yeterli midir? Bir de şunu sormak istiyorum; spordan önce tost yemem yeterli olur mu? Aslında az yiyorum ve asıl yemeğimi saat 10 gibi spordan sonra yiyorum.
Bu programın ağırlık kazanımını sağlamak için yeterli olup olmadığını söyleyebilmek için ne kadar aktif olunduğunu, tüketilen besinlerin miktarını vs detaylı bilmek ve hesap yapmak gerekiyor. Eğer günlük gereksinmenizin üstünde kalori tüketiyorsanız evet kilo alırsınız. Ancak dediğim gibi alınan kalori ile harcanan kaloriyi bilmeden yorum yapamayız.
Önerdiğim spor öncesi öğün yeterli gelir ama sadece tost(miktarı bilmemekle birlikte) yeterli gelmeyebilir.
Spordan sonra asıl ana öğünü yaptığını söylediğinden şöyle bir öneride bulunabilirim.
Spor sonrası öğünün 70-100 g karbonhidrat, 15-30 g protein(ideal 20g) içermeli. Eğer bu miktarları aşıyorsan porsiyonları küçültüp, spor öncesi tükettiğin besinleri artırmanı tavsiye ederim.

Bende aynı saatler arası çalışıyorum beslenmemi paylaşayım

07:00
Yarım ölçek protein tozu
2 tam yumurta
100 gram yulaf
200ml süt

10:00
30 gr ceviz

12:00(işe kendim götürüyorum)
100 gr makarna
250 gr köfte

15:00
1 adet muz

18:00
100 gram pirinç lapası
150 gram tavuk göğüs

17:30 spor
21:00 spordan hemen sonra
1 adet muz
1 ölçek protein tozu

21:30
100 gr pirinç lapası
150 gr tavuk göğüs

Off günlerde muzu 1 adet tüketiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende aynı saatler arası çalışıyorum beslenmemi paylaşayım

07:00
Yarım ölçek protein tozu
2 tam yumurta
100 gram yulaf
200ml süt

10:00
30 gr ceviz

12:00(işe kendim götürüyorum)
100 gr makarna
250 gr köfte

15:00
1 adet muz

18:00
100 gram pirinç lapası
150 gram tavuk göğüs

17:30 spor
21:00 spordan hemen sonra
1 adet muz
1 ölçek protein tozu

21:30
100 gr pirinç lapası
150 gr tavuk göğüs

Off günlerde muzu 1 adet tüketiyorum

güzel bir programınız var. fakat sanıyorum benim kilo da almam lazım. bu yüzden besin değerlerimi tam olarak ölçemedim. 1 ayımı doldurduktan sonra hardline pro gainer almayı planlıyorum. hangi supplement'i kullanıyorsunuz?

güzel bir programınız var. fakat sanıyorum benim kilo da almam lazım. bu yüzden besin değerlerimi tam olarak ölçemedim. 1 ayımı doldurduktan sonra hardline pro gainer almayı planlıyorum. hangi supplement'i kullanıyorsunuz?

Weider premium whey
Atomic 7 bcaa
Optimum kreatin kullanıyorum

Bende kilo almak için yapıyorum ve alıyorum.
Kilo aldıkca gramlarda oynama yapıyorum

Weider premium whey
Atomic 7 bcaa
Optimum kreatin kullanıyorum

Bende kilo almak için yapıyorum ve alıyorum.
Kilo aldıkca gramlarda oynama yapıyorum

Gittiğim fitness salonu hocası çok çok iyi değil maalesef. O yüzden çok bilgili değilim. Oradan buradan araştırıp bilgi edinmeye çalışıyorum. Hardline pro gainer hakkında ne düşünüyorusunuz?

Back
Yukarı