İlk etapta yağ yakmaya mı kütle yapmaya mı çalışmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doxux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

doxux

Üye
İyi akşamlar herkese. Uzun yıllar süren hareketsizlik, günde 1 paketten fazla sigara ve sık alkol tüketiminden sonra hayat tarzımı değiştirmek amacıyla spor salonuna yazıldım. Yağ yakımıyla kas kütlesi yapımının bir arada olamayacağını biliyorum. Biraz kilo fazlalığım olmasına rağmen şişman sayılmam, bira göbeğim var diyelim. 29 yaşındayım, önce göbeğimden mi kurtulup yağsız kütle edinmeye çalışmalıyım yoksa bir süre kas yapmaya yönelik beslenerek mi sonra yağlardan kurtulmaya çalışmalıyım karar veremedim. Daha önce düzenli spor geçmişim yok. Bir hevesle spora başlayıp bırakanlardan olmuştum. Ölçülerim şu şekilde:

Boy: 1.75
Kilo: 78
Omuz: 112
Göğüs: 102
Bel: 98
Kol: 34

Fikirlerinize açığım.

Diyet Yani Yağ Yakımı sırasında Önemli olan Kas Kütlesi Kazanabilmek Değil Var olan Kas kütlesini Korumaktır.Öncelikle Yağ Yakmalısınız 78kg Çok fazla Değil 72kg Ve Civarı Sizin İçin İdealdir.Sonrasında Kaslarınızın Çizgilerinin Çıkması Yağların Sallanması Olayı Bittinten Sonra Daha Azimle ve Daha profesyonel Şekilde Kas kazanımına Odaklanmak Daha doğru olur..

Öncelikle yağ yakımı üzerinde çalışmanı öneririm. Ama bunun yanında protein içerikli beslenerek ve gerekirse supplement kullanarak kas kütleni de korumalısın ve beslenmeni spora göre ayarlamalısın.

yağ tabiki

Back
Yukarı