ben de kemersiz çalışma taraftarıyım.öncelikle ucuz kemerler bize(özellikle trdeki salonlarda oldugu gibi adi ucuz kemerler)yalandan bir güvenlik vaad ediyor.ben su ana kadar calıstıgım hiçbir salonda sağlam güç kemerlerinden görmedim.ayrıca kemerle çalışmak da kim ne kadar aksini söylerse söylesin core bölgesini tembel hale getiriyor,ağırlıklar artsa da kemerden ötürü core bölgesi yeterince gelişemiyor ve bir yerden sonra o kemere bağımlı hale geliyorsunuz,gelişemeyen coredan ötürü de hem major ağırlıklarınızı belli bir seviyenin üstüne çıkarmakta zorluk yaşayacaksınız(güçsüz core demek büyük unstability sorunu ve risk demek)hem de sakatlığa davetiye çıkaracaksınız.ayrıca sadece ağırlık kaldırmak olarak bakılmamalı,güçlü bir core her sporda her aktivitede çok önemlidir.ve de kemer kullanmamak varolan core gücünüzü doğru bölgeleri doğru aktif edip kasmayı(brace)size öğreterek core gücünüzden olabildiğince faydalanmanızı sağlar,vücudunuz bunu öğrenir,duruma adapte olur.
ayrıca şöyle bir not da düşeyim,kendisi başarılı bir powerlifter olan,youtubedeki CanditoTrainingHQ sayfasının sahibi kişi kabaca der ki,SQUATta çok ağır çalışırken(1rep max,5rep max vs.)vücudunuz o ağırlığı kaldırmak için otomatik olarak olabileceği en güçü en stabil duruma geçer,o ağırlığı kaldırmak için mümkün olan her şeyi yapar.eğer bu esnada kemeriniz varsa kemerin yaptığı baskıdan,alt belinize verdiği şekilden ötürü biraz daha öne eğilmek durumunda kalırsınız,yani daha dikey değil daha yatay bir pozisyon alırsınız.bu da ağırlığın etkisinin bir bölümünü kemer sayesinde kemere yüklemeniz,eğer kemeriniz olmasaydı belki o ağırlığı kaldıramayacaktınız,tekrarı çıkaramayacaktınız.çünkü o pozisyonda yeteri kadar güçlü-stabil değilsiniz.kemersiz squat yapmak sizi daha dik durmaya yöneltir,bu da bel ve sırtınıza-omurganıza daha az ağırlık binmesi demektir.ayrıca kemersiz squatlarda barın gidiş doğrultusu daha kesin,daha belli olur.
DEADLIFTte kemer kullanımının ise mantıklı olabileceğini çünkü kemerin deadlift esnasında forma bir zararının olmadığını ve aksine kemerin core bölgemizin etrafını sarıp hareketin çekişi esnasında core bölgemizle kemere baskıp uygulayıp core bölgemizi daha iyi hissedebileceğimizi bunun da daha stabil kalmaya yardımcı olabileceğini savunuyor.fakat bunun da kişisel olduğunu,yarışmalarda hem kemerli hem kemersiz deadlift yapan powerlifterlar gördügünü söylüyor.