İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Arkadaşlar lütfen cevap verin.
Ben haftada 4 gün ağırlık çalışıyorum. Isınma olarak da 35-40 dk orta tempoda yüzüyorum.
Yaklaşık 20 kg kadar fazlam var. Amacım zayıflamak fakat zayıflarken de kas geliştirmek.
Burada okuduklarımdan anladığım kas erimesi olmaması için ve kasların gelişebilmesi için spordan 2-3 saat önce makarna,patates gibi karbonhidratlar spordan hemen sonra 500ml kadar üzüm suyu 1-2 saat sonra da protein+karbonhidrat(makarna...) tüketmek gerekiyormuş. Benim sormak istediğim: Ben kilo vermek istediğime göre spordan önce ve sonra alınacak karbonhidratları nasıl ayarlamam gerekir. Bunları yiyip sabah aldığım karbonhidratları mı kessem acaba. Sporumu akşam saat 7-9 arası yapıyorum. Yani spordan sonra yenen karbonhidrattan 1-2 saat sonra yatıyorum. Hafta içi işte olduğum için de spordan 2-3 saat önce yenmesi gereken makarnayı yiyemiyorum bunun yerine acaba iki tost ekmeği arasında ton balıklı sandiviç olabilir mi? Acaba spor öncesi ve sonrası bu karbonhidratları kessem mi yoksa oranlarını mı azaltsam bilemedim. Bu sorularıma cevap verebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden sağolun.

antremandan hemen sonra 200 ml meyve suyu...30 dakika sonra 1 olcey whey 200 ml sutle beraber...bundan 2 saat sonra 150 gr tavuk 150 makarna uygun mudur?

antremandan hemen sonra 200 ml meyve suyu...30 dakika sonra 1 olcey whey 200 ml sutle beraber...bundan 2 saat sonra 150 gr tavuk 150 makarna uygun mudur?

uygundur ama tavsiyem antremanı günün erken saatlerinde yapmıyorsan makarnayı antreman öncesi tüket.

Definasyonda değilsen antremandan hemen sonrası için buğday - mısır gevreği karışımı üzerine light yoğurt onun üzerine de 2 tatlı kaşığı ahududu reçeli öneririm. ağır antremanlardan sonra ilaç gibi geliyor bana thums:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:38 ----------

Arkadaşlar lütfen cevap verin.
Ben haftada 4 gün ağırlık çalışıyorum. Isınma olarak da 35-40 dk orta tempoda yüzüyorum.
Yaklaşık 20 kg kadar fazlam var. Amacım zayıflamak fakat zayıflarken de kas geliştirmek.
Burada okuduklarımdan anladığım kas erimesi olmaması için ve kasların gelişebilmesi için spordan 2-3 saat önce makarna,patates gibi karbonhidratlar spordan hemen sonra 500ml kadar üzüm suyu 1-2 saat sonra da protein+karbonhidrat(makarna...) tüketmek gerekiyormuş. Benim sormak istediğim: Ben kilo vermek istediğime göre spordan önce ve sonra alınacak karbonhidratları nasıl ayarlamam gerekir. Bunları yiyip sabah aldığım karbonhidratları mı kessem acaba. Sporumu akşam saat 7-9 arası yapıyorum. Yani spordan sonra yenen karbonhidrattan 1-2 saat sonra yatıyorum. Hafta içi işte olduğum için de spordan 2-3 saat önce yenmesi gereken makarnayı yiyemiyorum bunun yerine acaba iki tost ekmeği arasında ton balıklı sandiviç olabilir mi? Acaba spor öncesi ve sonrası bu karbonhidratları kessem mi yoksa oranlarını mı azaltsam bilemedim. Bu sorularıma cevap verebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden sağolun.

Forumdaki beslenme ile ilgili bölümlerde bu soruların cevapları mevcut biraz daha araştırma yapmalısın . Ama yine de sana bir kaç öneride bulunmak isterim: 1-Vücut yağ oranını öğren. 2- kurtulman gereken fazlalıkların varsa antreman günleri hariç karbonhidrat alımını minimize et. 3- elinden geldiğince akşam saat 8-9'dan sonra karbonhidratlı besinler tüketmemeye çalış 4- yağdan şekerden kesinlikle uzak dur.

kolay gelsin

zntrenmandan önce "kompleks karbonhidrat" ,eğer "heavy duty "antrenman ise , antrenman süresince karbonhidrat , 1/ 2 saat içinde yine karbonhidrat...

özellikle boyunca ve sonrası "şeker pancarı plazentası " ...performans sporcularında yapılan deneyelerde "üzüm suyu " vb den çok adah iyi toparlanma süreçlerei veriyor...
yoksai sulandırılmış pekmez ...))9

Ben Whey Protein Tozu Suyla beraber . 1 Saat sonra da Yemegimi Yerim ;) Body calısmasından 1 saat gecmeden birsey yenmesi sakıncalı diye okumusdum?

arkadaslar makarna 100 gr 200 gr seklınde yazmıslar ama bu pısmısmı yoksa pısmemısmı arasında bıraz fark var bunları belırtırlerse acıklayıcı olur herkese ıyı forumlar

-makarna konusu:

eğer haşlama yaparsanız tabi ki fark olur...yani aşağı yukarı %10 su ile şiştiğini farzederesniz , 100 gr makarna olur 90 gr kuru makarna...yani 90 x 4 kcal = 360 kcal enerji (yağsız) ...

-antrenmandan sonra yemek yenmesi metabolizma açısından doğru değilidr...vücudun "yoğun tempodan ç"çıkıp soğuması , yeniden metabolizmanın oturması vakit alır...1 saat mantıklı ...1/2 saat da olabilir ...

-antrenmandan önce 100 gr tavuk ...bu tabi herhalde 2-3 saat önce herhalde?!...)))

spordan önce bir portakal ve creatin alırım antremandan hemen sonra nitrotechimi suyla icerim ve 15 ayıcık şeker yerim ondanda 20-25 dk sonra kesinlikle karbonhidrat olarak ya cok bol pilav ya makarna yada haslanmış patates yerim protein olarakta 2 konserve ton balıgı yada kırmızı et yada ızgara şiş tavuk yerim bence ideal ve tam tatında besleniyorum.boy1.85 kilo 84

Arkadaşlar merhaba, konuyu okudum herkesde elinden geldiği kadar bilgilendirmiş ama benim kafam biraz karıştı.

Şimdi şöyle 180 cm 73 kilo bir insanım öyle çok yağlanma sorunum yok hani öyle göbek falan veya kollarda çok yağlanma yok, 3 aydır da düzenli olarak bi salona gidiyorum. Daha doğrusu 1 gün salon 1 gün havuz yapıyorum, yorgun olduğum zaman havuza gitmiyorum bazen.

Çok uzatmadan derdimi anlatayım öyle aman aman kaslı olayım böyle bu sporu yapanlar kadar iri kaslarım olsun değil derdim ( bu zaten çok zor bişey ciddi disiplin ve emek istiyor bunu istemiyorum derken saygısızlık ettiğim düşünülmesin lütfen ) ne bileyim ben daha çok vücüdum genetiğim elverdiğinin maksimumu kadar kaslanmak ama daha çok bu kasları göstermek istiyorum. Karın kasları vs. Hani abzurt bi örnek olacak belki ama Brad Pitt'in vücudu gibi bi vucudum olsun çok isterim tabi yapım elverdiğince. Bu kasları göstermenin yolu deriyi inceltmeden geçiyor anladığım kadarı ile bu da tabi beslenme ile alakalı bir durum.

Sizce nasıl beslenmeliyim normalde konun başlarını okuduğumda şöyle bir program çıkarmıştım kendime. işte kalkınca 5 yumurta beyazı 1 büyük bardak süt ve lor peyniri, ara öğunde olursa light ton balığı veya gene lor peyniri. İdmandan 2 saat önce kadar 1 tabak makarna idmandan hemen sonra 500 ml üzüm suyu sonra eve geçince haşlanmış göğüs ve "makarna" yatmadan Süt ve lor peyniri.

İşte bir haftadır bu şekilde besleniyordum ama amacıma ulaşmak için acaba idman öncesi sonrası makarnayı bırakmalımıyım. Bu şekilde beslenme sizce doğrumudur bunu disiplinli bir şekilde uygularsam mevcut kaslarımı gösterecek deri inceliğine kavuşurmuyum.

Yardım ederseniz minnettar olurum. Şİmdidedn teşekkür ederim

Ben antremandan önce. 5 tane yumurta beyazı, günene göre değişiyor, yagsiz haslanmis makarna veya yine 0 yagsiz pilav, yanlarında tavuk göğsü yada yine gunüne göre kırmızı et, antreman 1 saati geçmemek sureti ile eve gidince hemen protein tozu 1 ölçek, 150ml su ile, yarım saat sonra yine yagsiz karbo pilav Yada makarna, yanında kırmızı et veya tavuk göğsü olarak değişir genelde yine, 2 saat sonrada hafif salatalık, biraz geçtikten sonrada meyve tüketmeye çalışırım, yatarkende su ile takviye olunmuş why protein, şimdi dogrumu yapıyorum ben? Eğer yalnişlarim varsa söylerseniz, ve öneride bulunursanız sevinirim. ^_^

Arkadaşlar ben antremandan önce elma,pekmez ya da çilekli activia yoğurt yiyorum bu arada 14 yaşındayım.

Antremandan sonra 1 sandviç ekmek arasında ton balığı yiyorum elbette yağını süzüyorum. Birde 3 tane haribo ayıcık şeker yiyorum.

Sizce iyi mi? Kötüyse doğrusunu yazar mısınız?

NOT: Whey protein, amino asit gibi şeyler kullanmıyorum.

Arkadaşlar ben antremandan önce elma,pekmez ya da çilekli activia yoğurt yiyorum bu arada 14 yaşındayım.

Antremandan sonra 1 sandviç ekmek arasında ton balığı yiyorum elbette yağını süzüyorum. Birde 3 tane haribo ayıcık şeker yiyorum.

Sizce iyi mi? Kötüyse doğrusunu yazar mısınız?

NOT: Whey protein, amino asit gibi şeyler kullanmıyorum.

Antremendan önce Karbonhidrat alman lazım, ancak makarna ya da pilav gibi ürünler tüket böylece komplex karbonhidrat almış olursun ve yemekten en az 2 saat sonra antremana başla.

Antremandan hemen sonra şeker için haribo ve ya jelibon iyidir ya da sadece ağzına bir küp şeker atsanda kafi, muhim olan beyaz şeekr almak. antremanın üstünden 1 saat geçtiği zamanda bol proteinli gıdalar alman lazım. Ton balığı, lor, çökelek tavuk göğsü hepsi ile sandviç yapabilirsin, tabii ekmek beyaz olmasın

Peki idmandan sonra 500 ml. Powerade mi daha doğru bir seçim olur yoksa 500 ml. üzüm suyu mu? Üzüm suyu doğal bu arada, Atatürk Orman Çiftliği'nin.

Antremandan hemen sonra wheyi meyve suyuyla karıştırın. Çok daha verim alacaksınız. 200 ml. biraz az, onu 350 ml. yapalım. Sütle alınan wheyin emilimi daha yavaş olacağından genelde yatmadan önce tavsiye edilir. Bir de acıkma sürenize göre değişecektir tabi ama antremandan sonra 2 saat beklemek yerine 1,1-5 saat sonra yemek yemeniz daha iyi.

Son düzenleme:
Back
Yukarı