İdman Sonrası Ne Yenmeli?

beyler yapılışı pratik ve maddi olarak cebinizi zorlamayan bir öneride bulunucam üstelik diyettir. ben her zaman yapamasamda bu değerlere yakın yerim;

sabah öğünü(kahvaltı): 3-4adet haşlanmış yumurta sadece 1 sarısı, 1 domates 1 ton balığı(yağı süzün) 1 salatalık

veya

kellogs all bran 500 gram 6tl olan paketlerden alın.

30-40 gr all branı 300 ml süt ve balla karıştırın içine çok az tarçın serpin
all bran vitamin değerleri açısından en yuksek ürünlerden biri üstelik içindeki b6- b12 değerleride oldukça iyi.

bu iki seçenekten birini seçmek size kalmış gidininceleyin seçin.

öğle-akşamüstü öğünü

mutlaka tavuk veya et olmasına özen gösteriniz. (şahsen yanında ekmek yemediğiniz sürece gögüs etimi but mu kanat mı pek önemli olmadığı kanaatindeyim. bunun yanına pilav veya makarna. bu öğünü antremandan önce yiyeceğiniz için bol yemeye özen gösterin derim. ben bazen bu öğünde balık da yerim. hamsi mesela az yağlı tavada pişiririm. bol domates ve soğan off. :) napıyosun sen diyenleriniz olabilir ama antreman öncesi yediğim için bie sakınca görmüyorum antremanda köpek gibi eritiyorum bunları. ve dediğim gibi kesnilikle ekmek yok.

antremandan sonra 50 gram fıstık. karışık meyve suyu.

veya

zeytin, peynir domates, 3-4 dilim salam

veya

açlık durumuna göre (vücudunuzu dinleyin mutlaka kalıplara sıkışmayın derim)
makarna yağsız haşlama bir tabak üstüne isteğe göre peynir veya ton balığı ekleyebilirsiniz.

veya

fazla aç değilseniz ve yeterli antreman yapmadığınızı düşünüyorsanız meyve yiyin armut, elma, karpuz, mandalina vs..

en önemlisi vücudunuzu dinlemek ben vucudu dinlerim ve yemek seçimimi ona göre yaparım arkadaşlar.

Ben antreman çıkışı 400 ml light süt içiyorum. ( 14 gr protein, 20 gr karbo, 0.4 gr yağ ). Salondan eve yürürken sigara :) Eve varınca 250 gr tavuk göğsü ve salata. Meyve suyu içmiyormu çünkü yapay şeker almamam lazım yağ yakımı da yaptığım için.

Selamlar herkese...

Forumda yeniyim, dolayısıyla ilk mesajım..

Daha spor salonuna başlayalı 10 gün oldu...Salona gitmeden yeek yiyorum...Antremanım ise 30 dk yürüyüş ile başlıyor...Antremandan sonra yiyorum ama çok yiyorum....Amacım zayıflamak aslınd...İnce ve kaslı bi vücuda sahip olmak..Boyum 1,80..Kilom ise 95 ....Yardımlarınızı bekliyorum...

Benim yaşım 14 bu sporu kafaya takmış bulunmaktayım :D memnunum gerçide uzun süredir yapıyorum 1 yıla yaklaşıyor.
ANTREMANDAN sonra yani duş falan aldıktan hemen sonra 1 buçuk bardak karışık meyvesuyu ondan sonra mandalina elma havuç kısaca meyve sebze yiyorum.Ondan sonra 40 dk yemek bekliyoz :D o da GENEL olarak 2 tabak makarna ve haşlanmış patates bu bazen tavuklu pilav ile oluyor fakat hafta içi 2 kez et yiyorum günlerim var bazen göğüs bazen kırmızı
10 kilo aldım 62 kiloyum nasıl sizce?

Antreman bitimi soyunma odasında 1 ölçek optimum whey (300 ml.su ile karışmış)

Eve gidince haşlanmış tavuk göğüsü ,bir dilim çavdarlı ekmek , haşlanmış sebze (havuç,brokoli,lahana ) ya da salata

Arada içilen bol bol su (hazmetmek için)

Yatmadan hemen önce yarım litre light süt

Sanırım yeterli antreman sonrası için weightlifter

antremandan hemen sonra insülini delirticek derece de basit karbonhidrat alin derken en ideali ne olablir eve gidene kadar whey proteinden 15 dakika sonra filan dustan cikinca evde hazirlayipta getirdigimiz portakal suyu filan olurmu ?

En ideali marketlerde satılan basit meyve sularıdır. Hatta sana önerim Whey proteinini meyve suyuyla karıştırıp yolda eve giderken içersen en ideali olur. Ben hep öyle yapıyorum.

En ideali marketlerde satılan basit meyve sularıdır. Hatta sana önerim Whey proteinini meyve suyuyla karıştırıp yolda eve giderken içersen en ideali olur. Ben hep öyle yapıyorum.

Aslında benm de aklıma o dediğin geldi ama , şimdi whey i suyla karıştırdığımız zaman hızlı kana karışıyor , ama bu durum meyve suyunda da geçerli olur mu acaba merak ediorum ???
Bir de her aromadan meyvesuyunu öle her whey le karıştırmazsın ki tadı iğrenç olur :(
mesela ben muzlu çilekli kullanıyorum tutup da bunu vişneyle elmayla karıştırırsam pek iştah açıcı bir şey çıkmaz diye tahmin ediyorum ortaya hyper_hyper_

Aslında benm de aklıma o dediğin geldi ama , şimdi whey i suyla karıştırdığımız zaman hızlı kana karışıyor , ama bu durum meyve suyunda da geçerli olur mu acaba merak ediorum ???
Bir de her aromadan meyvesuyunu öle her whey le karıştırmazsın ki tadı iğrenç olur :(
mesela ben muzlu çilekli kullanıyorum tutup da bunu vişneyle elmayla karıştırırsam pek iştah açıcı bir şey çıkmaz diye tahmin ediyorum ortaya hyper_hyper_

Valla ben genelde hep vanilyalı protein tozlarını tercih ederim ve vanilyayla vişne veya ananas süper gidiyor. Vişne suyunun ayrıca antreman öncesi ve sonrası içilmesi tavsiye ediliyor. Bu arada yine bu sitede okuduğum bir araştırma yazısında basit şekerle karışmış suyun, normal suya göre daha hızlı emildiği keşfedilmiş.

Valla ben genelde hep vanilyalı protein tozlarını tercih ederim ve vanilyayla vişne veya ananas süper gidiyor. Vişne suyunun ayrıca antreman öncesi ve sonrası içilmesi tavsiye ediliyor. Bu arada yine bu sitede okuduğum bir araştırma yazısında basit şekerle karışmış suyun, normal suya göre daha hızlı emildiği keşfedilmiş.

doğrudur o zaman bir daha protein alırken meyve suyu kullanımına uygun protein tozu almayı göz önünde bulundurmak lazım.Mesela şeftali suyu ile çikolatalı whey nasıl olur :D :D
yada muzlu çilekli whey hangi meyve suyuyla güzel olur sizce ??

selam benim kafamda bir soru işaret vardı ve sormadan duramadım
ben antremandan sonra protein tozundaki karbonhidrat ve elmadaki karbonhidrat haricinde karbonhidrat almıyorum sadece protein alıyorum yani ekmek yemiyorum yemek yersem sadece meyve yiyorum çoğu zaman onunla protein tozu bana yetiyor gibi geliyordu ancak antreman sonrasında karbonhidrat alımı kaslara iyi geliyormuş diye de okumuştum bir yerde. alınmalı mı ne kadar alınmalı bunu merak ediyorum.ben bu spora başlayalı yaklaşık 4 ay oluyor ilk ay bilmeden weight gainer kullandım o beni çok yağlandırdı yağ oranım %17 civarında bu yüzden clenbuterol başladım bide dianabol başladım bu hafta. onun dısında amino asit protein ve creatin kullanıyorum.sanırım çok konuştum beni aydınlatırsanız sevinirim

doğrudur o zaman bir daha protein alırken meyve suyu kullanımına uygun protein tozu almayı göz önünde bulundurmak lazım.Mesela şeftali suyu ile çikolatalı whey nasıl olur :D :D
yada muzlu çilekli whey hangi meyve suyuyla güzel olur sizce ??

:) meyve suyu derken kayısı veya şeftali suyu gibi posalı meyve suları tercih edilmez.. söylediğin aromaları hiç denemedim. tahminim çikolatalı olanı hiçbir meyve suyuyla gitmez. tavsiyem vanilyadan şaşma..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:10 ----------

selam benim kafamda bir soru işaret vardı ve sormadan duramadım
ben antremandan sonra protein tozundaki karbonhidrat ve elmadaki karbonhidrat haricinde karbonhidrat almıyorum sadece protein alıyorum yani ekmek yemiyorum yemek yersem sadece meyve yiyorum çoğu zaman onunla protein tozu bana yetiyor gibi geliyordu ancak antreman sonrasında karbonhidrat alımı kaslara iyi geliyormuş diye de okumuştum bir yerde. alınmalı mı ne kadar alınmalı bunu merak ediyorum.ben bu spora başlayalı yaklaşık 4 ay oluyor ilk ay bilmeden weight gainer kullandım o beni çok yağlandırdı yağ oranım %17 civarında bu yüzden clenbuterol başladım bide dianabol başladım bu hafta. onun dısında amino asit protein ve creatin kullanıyorum.sanırım çok konuştum beni aydınlatırsanız sevinirim

Antremandan sonra alınması gereken karbonhidrat daha önceki mesajlarda da söylendiği gibi basit şeker olması gerekiyor ki emilimi hızlı olsun ve glizemik endeksi yükselterek kas yıkımını önlesin. Tabii bu daha çok yağ oranı az olan sporcular için geçerli yani kas yıkımı durumu. Bu arada 4 aylık birisi için kullandığınız supplementler oldukça fazla görünüyor. Ben ki daha önce VG geçmişimin olması ve aralıksız 1 senedir de vg yapmama rağmen hiç creatin kullanmadım. Bence supplement kullanmadan önce altyapınızı güçlendirin.

Çalışmadan sonra 1 saat içinde gerçekten bir yemek yiyorum. Buda genelde 10 ons'luk (20 gr.) yuvarlak bir biftek oluyor. Bundan sonra 2 saat içinde bir yemek daha yiyebiliyorum. Ben sadece vücudumu dinliyorum, ne zaman beni uyarırsa, onu besliyorum.

Jay Cutler, NPC Ağırsiklet Şampiyonu

tesadüf oldu. bende aynı şeyi yapıyordum idman sonrası :)

Tüm sayfaları okuyamadım, daha önce farkına varıp yazan varsa affola...
Sanırım yanlışlıkla yazılmış...
10 Ons = 283.5 gram eder.
20 gram biftek Jay Cutler gibi bir adamı bırakın hiç kimseye bir yarar sağlamaz.

:) meyve suyu derken kayısı veya şeftali suyu gibi posalı meyve suları tercih edilmez.. söylediğin aromaları hiç denemedim. tahminim çikolatalı olanı hiçbir meyve suyuyla gitmez. tavsiyem vanilyadan şaşma..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:10 ----------

Antremandan sonra alınması gereken karbonhidrat daha önceki mesajlarda da söylendiği gibi basit şeker olması gerekiyor ki emilimi hızlı olsun ve glizemik endeksi yükselterek kas yıkımını önlesin. Tabii bu daha çok yağ oranı az olan sporcular için geçerli yani kas yıkımı durumu. Bu arada 4 aylık birisi için kullandığınız supplementler oldukça fazla görünüyor. Ben ki daha önce VG geçmişimin olması ve aralıksız 1 senedir de vg yapmama rağmen hiç creatin kullanmadım. Bence supplement kullanmadan önce altyapınızı güçlendirin.

haklısın sanırım,vanilyayı neye katarsan kat onun tadına uyum sağladığı bir gerçek thums:

katılıyorum arkadaşa 4 aylık biri için fazla supplement ...
biraz daha doğal yollardan beslenmeye bak,supplement kullanımına da ilk seneni doldurduktan sonra geç bence,
ben 8 aylık bu sporu yapmama rağmen protein tozuna bile yeni başladımm thums: bench_O

antremandan sonrada amino alıyorum hemen arkasına protein tozuda almam gerekirmi yoksa tozu daha sonramı alıyım

Bende bişey sormak istiyorum %100 üzüm suyu bulmak pek kolay değil 1 2 markanın var konsantre üzüm suyuda antrenman sonrası için uygun mu glisemik indeksi yüksek oluyor mu?

Antreman sonrası meyvelerin taze sıkılmış suları konusunda neler diyeceksiniz arkadaşlar..

Taze sıkılmış meyve suyu antremandan hemen sonra tavsiye edilmez. Antremandan hemen sonra insülini azdırmak için basit şeker alınmalıdır ki bunu da en hızlı şekilde hazır meyve sularıyla yaparsınız. Taze meyve sularının fruktoz içermesi dolayısıyla insülin seviyesini stabil tutabilmesi nedeniyle antreman saatleri dışında kullanımı daha çok önerilir. Ancak taze sıkılmış meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemek aslında en iyisidir.

Back
Yukarı