arkadaşlar ben basit şeker olayını hala anlamadım yağ yakma kilo verme döneminde olanlar ne yapıcak antreman sonrası basit şeker alması gerekiyomu ben antreman sonrası üzüm suyu içiyorum yarım saat sonrada bol proteinli balık tavuk salata karıştırıp yiyorum
guclenmek istiyosaniz karbonhidrat+protein yiyeceksiniz bundan daha basit bi aciklama mumkun degilslm 6ay önce 4 ay salona gittim ve bu ay tekrar basladm,kahvaltida öglen aksam ant. öncesi ve ant. sonrası ne gibi besinler ve ne miktarda almalıyız artı güclenmek acısından ne yiyebiliriz?kreatin veya protein tozu bu konuda etkili olurmu?son sorumda aksamları gec uyuyan birisi olarak uyku düzeninin gelismemize etkisi nekadar fazla?teşekkür ettim,iyi calismalar
guclenmek istiyosaniz karbonhidrat+protein yiyeceksiniz bundan daha basit bi aciklama mumkun degilpilav/makarna + et/tavuk/balik.
spordan sonra protein tozunu icin, 1-2 scoop, ondan bi 30-45dk sonra da yemek yiyin.
Sporun uyku duzenine direkt olarak bi etkisi yok. Yorulur erken yatarsiniz, her gun ayni saatleri tutturmaya calisirsiniz o olur. 7+ saat uyursaniz da sizden iyisi yok.
bu arada zayiflerken de agirlik azaltip tekrar sayisini artirmanin bi anlami yok, her antremanda olabildigince agir calismak hem zayiflarken hem kilo alirken gereken calisma seklidir. Kaslarin ortaya cikmasini saglayan sey set sayisi degil, kasin ustundeki yagin azligidir.
sabah 3yumurtalı bir kahvalti ant öncesi ton baligi makarna veya pilav,ant sonrası tavuk veya kırmızı et idealdir yani.boy ve kiloma ragmen basabildigim kilodan pek memnun sayılmam güçsüzlük var bunuda supplementlerle degilde besinlerle cözmeyi istiyorum acak protein tozu veya kreatinden baska caresi yoksa almama degebilir.dogrumudur tşk.
ucuz, proteini fazla, yagi/karbonhidrat az.lorun önemi nedir neden öneriliyo ucuz olduğu için mi gerçekten faydaları varmı kaslar için???
Sahsen antremandan 2 saat once yemis oluyorum, bos mideye calismak benim icin daha kolay oluyor. bazilari kebapcidan cikip da basabiliyor, kisiden kisiye degisir deneyip anlarsiniz.
whey+creatin mucizevi seyler degil, sadece normal besinle alamadiginizi verebilir size. Etin kilosu 15milyon ise, tahminen 200-250gr protein eder. Es deger protein tozu daha ucuzdur o yuzden onu kullanirsiniz et yemezsiniz, mantik bi nevi bu. Sadece et yiyerek protein almanin hem maliyeti hem de hamalligi fazla. Spor sonrasi 1 butun tavugu herkes yiyemiyorama 2 scoop whey ictiginizde 200gr tavugun proteinini almis oluyosunuz.
Bastiginiz agirlik da zamanla artar. Dietle birlikte artar, yaptiginiz programin uygunluguyla artar. Bazilari gogusde bench+fly yapip birakir, ben en az 4 hareket yaparim mesela. Kendinize uygun olan program/diet'i bulup calisirsaniz belli bi noktadan sonra yerinizde saymanizin imkani yok.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:52 ----------
teşekkürler bilgilendirici olmuş ant. sonrası 1 bardak protein tozunu 45 dk gibi bi sürede almak ideal süremi? birde 93 kilo olarak benchte 20+20ye cikiyorum en fazla ve örnegin setler 8/10/10 ise 10olanları yapamıyorum,sonuç olarak 40kg az bir kilo kndi kiloma göre ama 10a gelmeden 8 veya 9da sanki 100kg kaldırıyormuşum gibi zorlanıyorum ve güç yetmeyip bar geri iniyor.buna bir çözüm bulmam lazım.
walla definisyonda olduğumdan wheyi-creatini bıraktım 4 yumurta beyazı+yağsız süt ant sonrası ideal, tabi bu karışımdan önce 1 kaç bardak en az %50 oranlı meyve suyu veya kendi sıktığım portakal suyunu içiyorum o günlük beslenmeyle ilgi tüm ilişiğim kesiliyor tabi akşam 7 gibi geliyorum ant den
45 dakika sure derken? Spordan sonra ilk firsatta icin, bekletmenin bi faydasi yok.
setleri de 8-10-10 yerine 10-8-6 seklinde yaparsaniz daha rahat olur sanirim. Son sette agir gelmesinin cozumu yok herkese ayni sey oluyorAmac kaslari yormak/yipratmak ise, bunu yapabildiginiz surece kac kiloyla kaldirdiginizin onemi yok. Ilk donemler zor gelir, sonrasinda daha hizli artirirsiniz kilolari endiseye mahal yok.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:20 ----------
45dk derken ant. snrası 45dk icinde kastettim.ara vermek önemli degilse ant. sonrasi hemende uyarprogramımda 8/10/10 diye geciyor benchte onun icin uymaya calisiyorum ama yine son setlerde olmuyor.setleri 10/8/6 ya degistirsem fark etmezmi?