İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Ben yenmesinde bir sakınca görmüyorum ve bende yiyorum. İçerdiği magnezyum ve diğer mineraller olsun, kana hızlı glikoz geçmesi olsun yenebilir kanaatimce. Ayrıca magnezyum spor sonrası yorgunluğa iyi gelir. Bunun yanında alınan glikoz insülin seviyesini arttıracağından kandaki aminoasitlerin hücre içine geçişini arttırır.

Ben yenmesinde bir sakınca görmüyorum ve bende yiyorum. İçerdiği magnezyum ve diğer mineraller olsun, kana hızlı glikoz geçmesi olsun yenebilir kanaatimce. Ayrıca magnezyum spor sonrası yorgunluğa iyi gelir. Bunun yanında alınan glikoz insülin seviyesini arttıracağından kandaki aminoasitlerin hücre içine geçişini arttırır.
insulin amino asit in kasta toplanmasınımı sağlıyor?
ben sadece kandaki şekere yağı çevirip hücreye eklediğini, bundan dolayı antrenman sonrasında tavsiye edildiğini biliyordum emin misiniz?

bu başlıkta çok fazla bilgi kirliliği yaşanmakta.....

ant. sonrası muz yenmez , doğru değil...karbo türlerini öğrenirseniz daha iyi olur
acemi_42 e katılmakla birlikte bir şeyin yanlış olduğunu söylüyorsunuz madem nedenini de açıklayın ama üslubunuza dikkat ederek ;)

yumurta yiyeyim mi acaba antreman sonrası
beyazını haşlayarak yiyebilirsin sorun olmaz protein kaynağıdır
yağsız ton balığı,100-150 gr lor ,yanında salata bunlar yenilebilir daha deişik tarifleri olanlarda vardır elbet ama ben bilindikleri söyledim sadece kaç tane yiyim diye sorarsanda 5 tane ideal kanımca

antreman sonrası yarım muz gayet iyidir potasyum açısından.Basit şeker için üzüm suyu varsa amino asit ve 30dk.sonrası varsa whey sonrasındaki 1 saat içinde de protein karbonhidrat olanı yaklaşık 1:2 olacak bir öğün son derece faydalıdır.

benim anlamadığım sey antremandan sonra protein tozu yerine bir büyük bardak süt bunu karşılamazmı yada 30 dakka önce ev yaıpmı 2 kaşık pekmez..

Protein tozunun avantajlarından en önemlisi hızlı kana karışmasıdır.Süt ise kana geç karışan kazein proteinlerinden ötürü vücuda geç nüfuz eder.Bizim için önemli olan antreman yaparak deforme ettiğimiz adelelerimizi olabildiğince çabuk bir şekilde besleyip onarmaktır o nedenle süt antreman sonrası iyi bir seçim değil zaten 1 bardak [220ml] sütten max. 9gr protein alabilirsin buda çok düşük bir değerdir.Sütü onun yerine gün içerisinde tüketebilirsin.Pekmezi de basit şeker olduğu için antreman bittikten hemen sonra içip üzerine protein tozunu alabilirsin...

Merhaba,

İlk sayfadan sonuncuya kadar bu konuyu dikkatle okudum. Herkese çok teşekkür ederim, zira günlük beslenme programımda ciddi değişiklikler yapmam gerektiğini görüyorum : )

Ancak sormak istediğim, eksik kalan bir konu var:

Yanlış anlamadıysam, idmandan hemen sonra kan glikojen depolarını doldurmak için 500 ml meyve suyu içmek gerekiyor. (Tabi alternatifleri de var) Bununla beraber 30 dk içinde kas glikojen depolarını doldurmak için ise hızlı kana karışması nedeniyle protein tozu önerilmiş. Bir 30 dk sonra ise karbo ve protein içeren (balık, tavuk, makarna) bir yemek yenebiliyor.

Sorum şu: Protein tozu yerine kana hızlıca karışabilecek ve kas yıkımını önleyecek ne önerebilirsiniz?

Bu noktada idmanımın 21.30 gibi bittiğini 22.00 gibi evde olduğumu belirtme ihtiyacı hissediyorum. Fazla oyalanmadan yatıyorum arkasından.

Son düzenleme:
JanJan ek besin [protein tozu] kullanmak istemiyorsun sanırım ama protein tozundan daha hızlı kana karışacak bir besin maddesi biliyorum , ille de kullanmak istemiyorsan haşlanmış yumurta akları tüketebilirsin. Fırsatın olursa önceden haşlayıp idman biter bitmez de yersin, tabii önceden basit karbonhidrat [üzüm suyu...vb] almayı ihmal etmemelisin...

JanJan ek besin [protein tozu] kullanmak istemiyorsun sanırım ama protein tozundan daha hızlı kana karışacak bir besin maddesi biliyorum , ille de kullanmak istemiyorsan haşlanmış yumurta akları tüketebilirsin. Fırsatın olursa önceden haşlayıp idman biter bitmez de yersin, tabii önceden basit karbonhidrat [üzüm suyu...vb] almayı ihmal etmemelisin...

Yanıt için teşekkür ederim.

Maddi olarak şu anda pek müsait değilim, o yüzden protein tozu bir süre beklemek zorunda. Tabi fiyatlarını bilemiyorum. Ama alternatif varsa onları kullanmayı tercih ederim. Yumurta akı kaç adet olabilir mesela?

Antrenman sonrası vücut protein ister. Ama karbonhidratı sakın boş geçmeyin.. Üzüm suyu olabilir. Kompleks karbonhidratlar olabilir. İlla birşeyler yemek gerek, abur cubur haricinde...

Arkadaşlar body antremanı bittikten snrada yarım saat koşu bandında koşuyorum.Acaba protein tozunu koşuya başlamadan mı içmylm yoksa koşu bittikten sonra mı?

mrb. ben yeni başladım , evde ayarlamalı dambıl seti ile çalışmaya çalışıyorum :-)
idmandan sonra enerji içeceği (redbull vb...) içmek doğrumudur işe yarar mı ?
yardımcı olursanız sevinirim.

Back
Yukarı