İdeal zahmeti en az, öğrenci için beslenme programım.

Merhabalar.Bu spora yeni başlayacağım.Aslında arada sırada stres atmak için gidiyordum salona.Bunu saymaya gerek yok sanırım.Yaş 18 boy:1.72 kilo 64.Aç yaşayarak 87 kilodan 64 e düşmüş bulunmaktayım.Haliyle egzersiz olmadan zayıflayınca vücudum resmen söndü.Şimdi kilo almam; Ama yağsız hacimlenmem gerek.Beslenme programımı sizinle paylaşıyorum.Eksikler veya düzeltilmesi gereken yerler varsa önerilerinizi bekliyorum.Öncelikle öğrenci olduğum için en basite indirgemeye çalıştım programı.Çünkü yemeklerin hepsini kendim hazırlamak zorundayım.

SABAH:08.00

4 Yumurta Beyazı
100 Gr. Light Peynir
3 Dilim Tam buğday Ekmeği
1 Domates ve salatalık

Ara Öğün:11.00
Bu öğünde henüz dersanede olduğum için dışarıdan hazır ve yağsız birşey almam gerek.Önerilerinizi bekliyorum.

ÖĞLE:14.00

300 Gr.Kırmızı veya Beyaz et
1 Su bardağından Bulgur Pilavı veya Makarna
Bol salata veya yoğurt

Ara Öğün:16.30

1 Elma

Akşam:19.00

300 Gr.Kırmızı veya Beyaz et
1 Su bardağından Bulgur Pilavı veya Makarna
Bol salata veya yoğurt

21.00 Antrenman-Öncesinde bir ölçek Whey

22.30 Antrenman sonrası bir ölçek whey+Meyve suyu

23.59 Yatmadan önce 1 kase yoğurt

Şimdi sorularıma gelelim.
1-) 300 Gr. et yerine bazı günler nugget yiyebilirmiyim? İçinde yağ varmıdır? Protein değeri iyimidir?
2-)11.30 daki ara öğüne öneriniz nedir? Dersanede olucam hazır bişeyler almalıyım dışarıdan.
3-)Antrenman sonrası genelde karbonhidrat açığı oluşur.İnsanlar genelde yemek yer bunu karşılamak için.Ama ben bu açığı meyve suyu ile karşılıcam.Yeterlimidir?
4-)Aminoasitte kullanacağım aynı zamandan.Hangi öğünler kullanmalıyım?
Önerilerinizi tavsiyelerinizi kısacası her türlü görüşü esirgemeyin benden.İyi forumlar

11.00dakı ara ogunde yanına bir meyve alabilirsin . ben fındık fıstık paketlerınden taşırdım çantamda

Programım kilo alma üzerine olduğu için pek emin olamadım meyve konusunda.Alttaki sorularımıda cevaplarsanız sevinirim.

meyve fruktoz şekeri içerdigi için bir çeşit karbonhidrat kaynağı. özellikle kuru meyvelerde bu oran daha yuksek. kilo almak istiyorsan uygun bir öğün olacaktır

Back
Yukarı