Sürekli uzun saatler çalışan birisi olarak önerim beslenmene ve dinlenmene şiddetle ve en öncelikli olarak dikkat etmen olacaktır.
Ne çalışıyorsun 4 saat?
Beslenmen bu şiddete uygun mu?
Kaloriden kısarak böyle uzun saatler egzersiz yapman zor olur.
Hem diyette olman hemde çok uzun süre çalışman bunu etkiler. Bu kadar uzun çalışman anlamsız bence. Hadi diyelim çalışacaksın o zaman aralarda uzun dinlenmelere ve beslenmeye ihtiyacın olacaktır.
antremanınızı öyle bir ayarlamalısınız ki max 1 saat içinde artık kolunuzu kaldıracak haliniz kalmamalı, zamanı uzatmak yerine ağırlıkları arttırın... ilk etapta da iyi beslenerek 1 hafta dinlenin, vücut toparlansın...
4 saat antrenman = overtraining = kas kaybı
dalga mı geçtiniz :S
tabi ki dalga geçmiyorum
kaslar antreman sırasında değil dinlenirken büyürler (özellikle uykuda)
profesyone vücut geliştirmecilerin bile günde 4 saat ağırlık kaldırdığını duymadım
4 saat ağırlık kaldırabiliyorum diyorsan verimsiz çalışıyorsun demektir, yani yaptığın antrenman kas gelişiminin kondüsyon yönüne kaymış. yeterli dinlenme olmadan arka arkaya günler girdiğiniz için de her geçen gün daha da düşmüş kondüsyon
bir kaç gün ara verirsen tekrar uzun süre çalışırsın
ama bu şekilde hacim falan alamazsın,irileşmek istiyorsan 5 kilo ile 4 saat değil, 15 kilo ile 1 saat çalışmalısın... (rakamlar farazi orantı deneyerek bulacaksın ağırlığı...)
serverous bence forumu okumaya devam et..