Üst göğüs bar mı dumbell mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alvel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Üst göğüs 1 press hareketi barlamı-dumbellar la mı ?

• Total voters
    19

alvel

Üye
Merhabalar
Arkadaşlar üst göğsüm göğsün geri kalanına oranla biraz geride
Göğüs programımda 1 üst göğüs press var incline bench press yapıyordum şuana kadar
dumbll bench press yaptığımda bench pressten daha iyi etki ediyor göğsüme merak ettiğim konu şu
Üst göğüs press hareketi olarak incline bench press mi yoksa dumbell mı dersiniz ?
mesaj olarak cevap yazacaklar içinde incline bench press te 18 tekrar 35kg- 14 tekrar 42kg -10 tekrar 45kg- 8 tekrar 50kg- 6 tekrar 50-55 arası(6tekrarı her zaman yapmıyorum) dumbell ar la yaptığımda ise 18 tekrar 10 kg lerle- 14 tekrar 15 kg lerle -10 tekrar 17.5 kg- lerle 8 tekrar 17.5 kg lerle- son olarakta 20 kg lerle yapabildiğim kadar 1 set yapıyorum bazen hangisini önerirsiniz ?

En iyisi değişimli yapmak , bar daha iyi vurur diye düşünüyorum kaslara ama dumbell da etkili onun için kaslar sürekli aynı hareketle gelişimi yavaşladığı bir gerçekse en iyisi bir ay incline bir dumbell olabilir .

İki side aynı görevi yapıyor bar kasları eşit tutar ikisinlede çalış

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sen niye 5 set yapıyorsun ? bide 18 tekrarda neyin nesi ?

Dumbell ile daha iyi hissediyosan gelistigini dumbell ile yapmaya devam et sonra tekrar bara gecersin smith machine de bile yapabilirsin sonra, degisim iyidir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yazdigindan tam olarak ne yaptigin anlasilmamis,ilkönce cok tekrar yapiyorsun,üst gögsü daha cok hissetmekse amacin inciline dumbell press yap ardindan bir fly , kelebek,yada cable ekler sonunada barbell ile ya düz benc yada inciline benc yapar antremanini bitirirsin.4 set üzerinden 8-10 tekrar yapabilecegin agirliklar secersin yani senin yazdigina göre 4 set inciline dumbell press 10 tekrarli yapsan kullanicagin agirlik assa yukari 17.5-20 kg olmasi gerekir.(Bunu senin yazdigin agirliklara göre tahmini yaziyorum)

sen niye 5 set yapıyorsun ? bide 18 tekrarda neyin nesi ?
18 tekrar ısınma seti düşük ağırlıklarla herzaman 5 set yapmıyorum 1 set ısınma sonra 3 seti yapıyorum hareketi tam olarak hissetmediğim günlerde yüksek ağırlıkla son bi set yapıyorum 5. buda 5 tekrarı geçmiyor

Kesinlikle dumbell press. 4 haftadir barbelli biraktim dumbell press yapiyorum en iyi gogus hareketi incline dumbell press. Deneyince anlicaksin ama doğru yapman lazim nizami.

Ben barla yaptığım zaman sanki göğüsümden çok omuz ve kollarım çalışıyormuş gibi geliyor hareketi de nizami yapmak için çok dikkat ediyorum
sehpanın eğiminin doğru olup olmadığına bak çünkü ön omuz hareketi var nerdeyse üst göğüsle aynı

Back
Yukarı