rollOver
Üye
ab ripper![]()
Hocam ab ripper sadece karin siz komple bir p90x i arastirin komple program 3 ay hergun ab ripper yok programda

ab ripper![]()
Bende sizin gibi dusunuyordum daha onceki senelerde yag yakip sonra sekle girerim dedim ama gittikce ufaldim. Simdi protein tozu kullanarak, tavuk eti, yumurta yiyerek sizinkine benzer bir beslenme ile spor yapiyorum ve yag yakimim gayet iyi gidiyor. Body building ile birlikte spora baslamadan 10-15 dk kosu, spor bitisi 10-15dk eliptik bisiklet suruyorum. Bence bu ayin sonuna kadar body ye agirlik verin, dedigim gibi baslangic ve bitiste de bisiklet, kosu bandi kombinasyonu yaparsaniz simdilik yeterli olacaktir. Mart sonu nisan basi gibi vucut gelistirme ile birlikte kardiyoyu da arttirinca yaglar o zaman gider. O surecte bcaa, aminoasit gibi bir takviye alirsaniz kas kaybi da engellenecektir. Yine de supplement pek onermiyorum acikcasi.
Senin beslenme programını bende uygulayacağım. Bu tarz bişey arıyordum bol protein az karbonhidrat ve yağÖncelikle bunun için teşekkür ederim.
Bir süre salona gittim ve gördüğüm kadarıyla hem ağırlık hem yağ yakımı yapmanın sorun olacağını sanmıyorum.
Ben şuan evde
Evde sadece 2 adet Dumbell ile çalışma proğramı (Yapılış Şekli) | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
bu programa çok yakın bir program hazırladım kendime onu yapıyorum 2 aydır.
Ayrıca kardiyo için insanity ve karın için P90x in Ab Ripper ı nı tuttumOnları da programın bir yerlerine sıkıştırıp eziyetimi tamalayacağım
Son olarak bir soru;
Boyum 1.93, Kilom 97, Yaşım 28... Can simidi mağduruyumBu program ve beslenme ile birlikte L-carnitine kullanmalı mıyım sizce?
Hepinize çok teşekkür ederim.
rollOver:
Yeşil çay ve mate çayı kullanıyorum akşamlarıSeni dinleyeceğim rollOver L-carnitine yok
Bende takviye alma taraftarı değilim ama bilgi sahibi olmadığımdan ve etrafımda beni görüp yorum yapabilecek kimse olmadığından pek bilemedim kullansammı kullanmasam mı ama doğal olarak devam edeyim ilerde neler olur bilemeyiz tabi
Yağ yakıcı olarak dediğim gibi akşamları yeşil çay ve mate çayını karıştırıp demliyorum. Ayrıca gün içinde çiğ badem ve kuru kaysıda yemeyi düşünüyorum. Bu arada Ananas ın da yağ yakıcı özelliği olduğundan sabahları 1 dilim yemek istiyorum ama şeker olayı nasıl olur onu bilemiyorum. Ha birde açlık otu denen bir bitki var oda çay gibi içiliyo demlenip. O da bağırsakları çalıştırıyo ve yağ yakımını sağlıyo diye duymuştum.
Bar Brothers TR:
Yağ oranımı bilmiyorum valla![]()
Bende kendimi bir duzene sokup su program ve beslenmeyi deneyecegim. Bir bakarsan sevinirim.
Antrenman programım ve beslenme listem sizce nasıl? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Beslenmen gayet iyi boy ve kilo oranına göre günlük 120 gr protein sana yeterli olacaktır. "KAHVE" vazgeçilmezim demişsin. Saat 17:00 , 18:00 den sonra kullanmaman şiddetle tavsiye edilir. Kahvaltıda içebilirsin. Ben günde sadece 1 kup kahvaltıda içiyorum olabildiğinde 2si bir arada veya classic iç.
" İyi ve sağlıklı bir vücut için beslenme en başta gelen ve en önemlisidir. "
Ör :
105gram kaliteli protein hesaplaması:
5 adet yumurta beyazı ve 2 adet yumurta sarısı : 21gram protein ( Eğer ki yağ oranım yüksek diyorsan sarıyı yemene gerek yok )
100gram beyaz peynir: 18gram protein
Yarım litre az yağlı süt: 16gram protein / 25gram K.hidrat
200gram tavuk eti: 40gram protein
200gram az yağlı Yoğurt: 10gram protein /14gram K.hidrat
- Bu arada yağ - kas oranını özel veya bir devlet hastanesinde ölçerek diyetisyenede danışarak devam ediniz.
Hocam çok teşekkür ederim. Açtığım konuya bu şekilde yorumlar gelir diye açmıştım ama pek yorum gelmedi ama olsun farklı başlık altında da olsa yorum almak güzel.
Şimdi benim sormak istediklerim var; Yapacağım kardiyo programı zaten konumdaki videoda görünenin aynısı olacak.
1) Şimdi bu kardiyoyu ve karın egzersizini hergün yapmayı planlıyorum bu doğru olur mu?
2) Kardiyo yu ağırlık antrenmanından önce mi yapsam sonra mı?
Ben teşekkür ederim kardeşim,
1) Kardiyoyu hergün yapabilirsin bu senin direncine kalmış birşey ve gündelik hayatına bağlı yorgun düşmem önemli değil ağrılara dayanabilirim dersen hergün yapabilirsin fazla abartmadan.
2) Kardiyo daha çok yağ yakımına yönelik olduğu için önce ağırlık antremanı yapmanı tavsiye ederim.
Ben ve arkadaşım L-Carnitin kullandığımız için ağırlık çalıştığımız günler önce ağırlık çalışıp sonrasında cardio yapıyoruz.
Çünkü Yağ yakımına cardio ile başladığımızda yakım süreci 24 saat sürüyor. Eğer önce ağırlık çalışırsak yağ yakımı 48 saat sürüyor hesabını sen yap.
NOT : Ağırlık çalışmasını gündüz yapmış iseniz kardiyoyu akşam yapabilirsiniz.
Can ~
Direncim iyi her gün yapabilirim. Abartı konusunda, dediğim gibi sadece paylaştığım videodaki hareketleri yapıcam fazlasını değil.
Ben L-carnitine kullanmıyorum ve kullanmayıda düşünmüyorum ama gerek varsa(çünkü yağlı bir vücuda sahibim ama çok değil) kullanabilirim. Çünkü çabuk sonuç almak istiyorum. Biraz tez canlıyım
Çalıştığım için akşam en erken 19:00 yada 19:30 da evde oluyorum. Her sabah 06:00 da kalkıyorum. Akşamları gelip spor yapıyorum evde. Yani gündüz ağırlık akşam kardiyo gibi bir şansım yok. Direk kardiyo+ağırlık yada ağırlık+kardiyo olacak şekilde çalışmayı düşünüyorum. Olay peş peşe çalışacak olmam...
Beslenme düzenini oturtabilirim. yani yanımda yemek götürüp iş yerinde yerim her ögünü belirli saatlerde kacırmadan yerim. Akşam geldiğimde yemek yerim ortalama 7-8 gibi aksam yemeği yer 9 gibi spora baslar 11 gibi bitirir yatarım tahminimceL-Carnitine de sanırım kullanabilirim. Kısa sürede kardiyo ile birlikte güzel etki yapar diye düşünüyorum.