Öğünlerde Tam Buğday Ekmeği Tüketmek ne kadar doğru ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve imRuhestand tarafından 7 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. imRuhestand
    Offline

    imRuhestand Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2015
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    öğünlerde hep tam buğday ekmeği tüketirim neden derseniz aldığım ekmekte bile protein var 9 gr protein var 100 gr ekmekte. Öğünlerde Tam Buğday Ekmeği Tüketmek ne kadar doğru ?
     
  2. aslangur
    Offline

    aslangur Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2013
    Mesajlar:
    1.373
    Beğenileri:
    677
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Diyetteyken anladım ki ekmeğin her türlüsünden uzak durmak lazım
     
    imRuhestand bunu beğendi.
  3. arif emir arslanturk
    Offline

    arif emir arslanturk Üye

    Katılım:
    18 Mart 2014
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bayan
    hedefine bagli
     
  4. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    evet kilo vermeye çalışıyorsan çok az yiyebilirsin ama normalde sorun yok yemende, tam buğday ekmeği iyidir.
     
  5. imRuhestand
    Offline

    imRuhestand Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2015
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    bulk dönemindeyim ben ya diyette değilim
    --- Mesaj birleştirildi, 7 Şubat 2015 ---
    bulk dönemindeyim ben ya diyette değilim
    --- Mesaj birleştirildi, 7 Şubat 2015 ---
    kilo almaya çalışıyorum
     
  6. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Madem bulk dönemindesin, o zaman her türlü yiyebilirsin
     
    imRuhestand bunu beğendi.
  7. imRuhestand
    Offline

    imRuhestand Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2015
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    saol :)
     
  8. Akhilleus
    Offline

    Akhilleus Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    1.294
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Grafik tasarım
    Yer:
    İstanbul
    Beyler şu bulk ve cut olayında fazla kırmızı çizgileriniz var ki bence gereksiz. Misal arkadaş demiş ki tam buğday ekmeği. Siz demişsiniz diyette değilsen yiyebilirsin. Neden peki? Elinizde makarnanın tam buğday ekmeğinden daha iyi olduğunu gösteren veya kahverengi pirincin buğdaydan üstün olduğunu kanıtlayacak bir araştırma var mı? Hayır. Bunların hepsi hep ön kabul.

    Diyelim bu arkadaş cut diyetinde. Farz edelim ki günlük alması gereken karb miktarı da 200 gr olsun. Bunun 200 gr olarak esmer pirinçten karşılaması veya %50 esmer pirinç - %50 tam buğdey ekmeğinden karşılaması arasında fark nedir? Basitçe hiç, 0 yani.

    Biliyorum şimdi biri hemen koşa koşa glisemik indeks denilen ne idüğü belirsiz tabloyla koşup gelecek. Fakat aranızda öğün olarak sadece suda haşlanmış, hiç yağ konmamış pirinç veya muadili olarak kuru buğday ekmeği yiyeniniz var mı? Tabiki yok. Glisemik indeks bir besinin tekil olarak ince bağırsak çeperinden kana karışma saflığı ve hızı diyebiliriz. Lakin pişen bir pirinç pilavı yanında, yoğurt, onun yanında buğday ekmeği 1-2 dilim ve tavuk göğsü olarak yendiğinde o tablo koca bir hiçlikten başka bişey olmuyor. Bu aynı patatesin protein bioyararlanımı ve yumurtalı patatesin yararlanımı tablosu gibi. İşin içine farklı glisemik yükler ve öğündeki yağlar eklendiğinde o glisemik indeks bayağı bir değişiyor. O sebeple kalori miktarındaki değişimleri vücudunda izleyerek isterse bir insan diyette bile ekmek yer abartmanın alemi yok.
     

Sayfayı Paylaş