Çok Merak Ettiğim Bir Soru

Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.Ben 180 boyunda 78 kilo olan bir kişiyim.2 sene önce 96 kilodan 78 kiloya düştüm.Vücudum çok değişti.Yağ oranım fazla ( Sarkma yok).Ben vücut geliştirmeye başlamadan önce kilo vermeli miyim ? Ya da kas calısırken diyet yapabilir miyim ? ( Performans düşüklüğü ve kas erimesi yapabileceğini duymuştum birkaç kişiden.)

A.selam öncelikle 72 -74 arası olman daha iyi olur yağ oranını düşürmek için low carb diyeti uygularken kas çalışabilirsin tabii ki :) şahsen ben performans düşüklüğü ve kas erimesiyle karşılaşmadım.

şöyle ki bu yazınızdan hiç spor yapmadıgınızı öngörüyorum ve de yağlı olduğunuzu.bu demek oluyor ki kas kütleniz yetersiz,bir de define olucam %8-10 civarına inicem diye katı bir diyetle definisyon yaparsanız mevcut kütlenizi de kaybedip zayıf bir insan olup çıkabilirsiniz.sizin durumunuzda olup yağlı kas kütlesi yetersiz olup kilo vermek isteyen kişilere ben kendi adıma ya clean bulk yap ya da ufaktan kalori eksiği bırakıp proteini yeterli alıp bulktaki gibi ağır ağırlıklık idmanı yap diyorum,yani temiz beslen yavaş yavaş kilonu ver diyorum.ki bu 2. seçenek mantıklı olabilir.yeni bir sporcuda aynı anda hem yağ yakıp hem de gayet iyi kas kütlesi koymak mümkün.idmanları da fullbody yapın derim.

daha demin bir başlığa yazdığım mesaj,sizin için de geçerli.ufak kalori eksiği vererek protein ihtiyacınıza dikkat ederek çalışabilirsiniz ya da hafiften kilo almaya başlayarak(clean bulk) çalışmaya devam edebilirsiniz,vücudunuzu görebilsek,sizin hakkınızda daha çok şey bilsek(spor geçmişiniz vs)daha net bir şeyler söyleyebilirdik.

Göbek,göğüs ve bel bölümüm oldukça yağlı sadece clean bulk kullansam ek besin ( protein tozu vs vs ) kullanmama gerek olur mu ?

Back
Yukarı