1 bardak sütün içine 3 yumurta beyazı katıp içsek işe yararmı ve bi sorunla karsılasırmıyız@@@ Eti burçak hakkında fikirlerinizi çok merak ediyorum yulaf ve lif kaynagı diyor yenirmi sizce cevaplarsanız çok sevinirim
eti burçakı @Şafak Bilgili ye sor. onun uzmanlık alanı. yaw 3 yumurta beyazını süte katarsan dünyanın en berbat şeyi çıkar ortaya. şunu düzgünce kaynat da yesene
Abi hala unutmadınmı --- Mesaj birleştirildi, 1 Aralık 2014 --- git 5 yumurta beyazı yulaf tarçın ve tatlandırıcıyı karıştır mikrodalga fırına at al sana güzel bir kek
Direk eti yuvaf ezmesi alsan daha mantıklı olur çünkü burçak v.s ürünlerin glisemik endeksi yüksektir içinde şeker bulunduğu için. Yumurta kısmına gelirsek yani en sağlıklısı metro gross marketlerde lick pastorize yumurta akı var zaten ama lick yumurta akı tozu alma sakın pastorize şişe olanını alıcaksın eğer düşünürsen 5-6 lira gibi bir fiyatı var 30 yumurta akına denk geliyor bir yumurtada 30-33ml yumurta akı bulunur bu ürün 1 litre ondan hesapladım 30-31 gibi bir orana denk geliyor ve pastorize olduğu için daha sağlıklı kaynatmaya falanda gerek yok, 4-8 derecede saklamak gerekiyor ama. Bu arada yarar mı demişsin şimdi şöyle belli bir beslenme programı uygulayıp bunu eklersen tabiki yarar bir düzen uygulamalısın ilk önce.
Alacaksan süt tozu al hem biraz faydalı ve protein tozu gibi protein değeri tozdan daha düşük al derim ama bide pahalıya gelir.
Evet var hem tadı açısından kötü hemde bu toz bu hale gelirken kim bilir kaç türlü tepkimeye giriyor ve denatüre oluyor yani denatüre ne dersen içindeki aminoasit değerleri büyük ölçüde düşüyor ve şekil değiştiriyor protein olduğu gibi kalabilir ama kalitesiz olmuş olur ve kaliteli olduklarınıda düşünmüyorum emilebilirlik oranıda kötüdür sonuçta sporcu için değil otel v.s kuruluşlar için üretiliyor yani besin değerlerine önem verilerek üretilmiyor. Süt tozuna gelirsek yine bu mantıktan gidebiliriz emilebilirlik oranı ayrıca o kadar fazla süt tozu tüketmekte çok fazla doymuş yağ almamıza sebep olabilir yarım yağlı veya yağsız olanlarda emilebilirlik oranı kötü olduğu için bence sporcu amaçlı kullanımı yine mantıksızdır
Pek tad arayan biri değilim açıkçası. Denature konusuna gelirsek besinler pisincede denature oluyor sonuçta iyi bir arastirmak lazım bu konuyu. Peki pastorize hali var bunun sıvı halde onla ilgili ne düşünüyorsunuz acaba
Pastorize hali güzel bence bende yarın alıyorum kullanan arkadaşlarım var çok beğeniyorlar normal yumurtanın akıymış herhangi bir oynama olmadığını savunuyorlar ne derece doğrudur bilemem gerçi ama pastorize olması güzel çiğde tüketilebilir ve denatüre olmadığı için o tercih edilmedilidir
Süt tozu onermem çok fazla süt şekeri var.Metro grossdaki Lick urununu bende kullandım 10 tl kendisi.Öneririm çok pratik.Eti Burçak şeker yani yeme.
Eti burçak yenebilir glisemik endeksi yüksek olsa bile şeker diye söylemek yanlış olur ama tabiki şeker içeriyor ve vücudun şekere htiyacı yoktur besin değeride yoktur.
Çok teşekkür ederim hepinize dostlar Kendi uyguladıgım bir beslenme programım var ama çalıştıgım için bazı sabahlar 3 yumurta yiyemiyorum o yüzden sormustum teşekkür ederim. Yulaf ezmesi alma vaktim de gelmiş o zaman
Yumurta çiğ tuketen biriyim ama salomani ismini tam yazamadim öyle bir bakteri vardi galiba bulaşma ihtimali varmış, gerçi bir şey olmadi ama olmayacağı anlamina gelmiyor.Ayrica emilimide düşükmüş heralde izmirde bulmam lazim bundan bulabilirsem iyi olcak.
Salmonella (Nutella gibi ) Pastorize yumurta kullan işte metrodan al onlardan bulaşmaz. Akını marketten al 2 de pişmiş yumurta ye işte güzel güzel