proteini kes definasyona gir bilemedim abi nasıl soru nereye geldimBen çene kasımdan kurtulmak istiyorum. Yukarıdaki diş hekimi açıklaması gibi bir sorun var bende... Dişlerimi sürekli istemdışı sıkmaktan çene kaslarım pörtledi. Yüzüm yuvarlak olduğu için çene kocaman görünüyor. Diş hekimim çene kasların gelişmiş diyor. Ben de kurtulmak istiyorum. Ne yapmak lazım
Ne bileyim... Uzun süre sıvı yiyecek mi tüketsem acaba? Ortodondiste başvurmak lazım belki deproteini kes definasyona gir bilemedim abi nasıl soru nereye geldim![]()
Katı sıvıyla alakası yok ya öyle olsa hepimiz kaslı olurduk . Yemek yerken yavaş ye hem sağlık için hemde diş çene için . Yağ oranın ne durumda seninki yağdan vsde olabilir geniş diyorsan bazı kişiler aşırı alır yüzden yo zayıfım ama hatlı diyorsanda bence orantılamak için hafiften yağlanabilirsin yüz hatlarını kapatırNe bileyim... Uzun süre sıvı yiyecek mi tüketsem acaba? Ortodondiste başvurmak lazım belki de![]()
Doktor bey size özelden bir soru sorabilir miyimArkadaşlar yüzünüzdeki ve çenenizdeki kasları rahat bırakın. Tonlarca hasta TMJ rahatsızlıklarıyla geliyor kliniğe. Bruksizm yani diş sıkma hastalığı nedeniyle kaslar ve eklem arasında dengesizlik ortaya çıkabiliyor. Dişleriniz de bu dengesizliğe dayanamayıp aşınıyor ve hiç estetik olmayan bir görüntü oluşuyor (sanki dişler yarım boyundaymış gibi bir görüntü.) Ayrıca sakız çiğneyerek antrenman yapma gibi şeyler yazılmış. Aman diyim arkadaşlar. Çene ekleminizde bulunan kondil diski sürekli sakız çiğnerseniz zedelersiniz ve bu disk tamiri çok zor bir yapıdır. Kas için olmasa bile sakız çiğnemeyi de hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim bir diş hekimi olarak.
kemikle alakası yok. youtube jaw exercises yazarsan efsane sonuçları görebilirsinKemik yapısıyla alakalı sanırım.
Acaba çene idmanını piramit set yapsak olur mu?
200-180-150-120
Falım arttırarak.![]()