Çaylak 58 sen iyisimi bi beni dinle günlük aldığın protein miktarı okuduğum kadarıyla az ve devamlı şeker ağırlıklı karbonhidrat yüklü besinler tüketiyorsun...P90x de bu kural yok kendım kullanıyorum ve verim almak için gercekten söylediğin gibi sağlam ağrılar cekiyorum ama önemli olan günlük protein ihtiyacını karsılayıp vicudu ac bırakmamak (Ara öğünleri atlamamak) 2 saatte bir mideye besin göndermen mide kaslarını ve metobolizmayi tetikleyip calısmasına sebeb olucak ve aclık hissin yatışacaktır. 6 saat gibi vicudu yarı oruc pozisyonuna alırsan aksam aldığın besin haddinden fazla olup seni rahatsız bile edebilicek kıvama gelir . Özetlicek olursam p90x program baslı basına protein agırlıklı (bi nevzevi protein dietine dahil ediyor) bir calısmadır.Kısaca sana tavsiye olarak rutin günlük beslenmemi yazayım dilersen uygular verimi kendi gözünle görebilirsin
Sabah kesinlikle 6-8 saat uykunu almış ve vicud oructan iftara giricek

08:00 uyanış 7 yumurta beyazı - 2 corba kaşığı yağsız tulum loru
09:25 Protein tozu (spor öncesi nedeniyle 1 ölçek ) yaklaşık 32 gr. Whey yada hdrolyze kullanıyorsan bu sana 32 gramda 28 gram protein sağlıyacaktır
09:30 Spor Zamanı (p90x de kesinlikle water break ler azdır dıkkat edersen tıkanmamak için eforlu sistemi ile meşhur . bu sebeble 1,5 saatlik sporunda sıvıyının büyük kısmını spor sonrasına sakla ve yudumluklarla kendini tatmin et )
11:00 Spor Sonrası Protein tozu 1 ölçek
11:30 Haslanmış 1 adet tavuk göğsü GR mını tam yazamıcam ama seni doyurucak kıvamda olsun
14:00 Ara öğün 1 avuç badem içi alabilirsin(protein bakımından 1 avucunda 18-20 gram protein ve bi o kadara yakın bitkisel yağ vardır)
16:00 Ara öğün 1 kase yogurt light olursa yağ açısından kar yapmıs olursun
18:00 Yeniden tavuk göğsü fakat Sebzelerle haslanmıs veya buharda brokoli (buda kaynayan tencerenin üstüne süzgec koyup brokoliyi buharda pisirmek ve vitamin değerlerini kaybetmeden tüketmek)
20:00 Ara öğün 1 adet turuncugillerden meyve kesinlikle kırmızı tatlı bi elma deil ekşi olması kaidesiyle tüketebilrsin
00:00 Bunu herkezin yapıcanı sanmıyorum ama maksat uyku(vicudu oruca yatırmadan önce) en azından aksamki portakaldan 1 dilim yemek .uyumadan önce böylece mideye inen besin gece boyunca belli bir saate kadar calısmasını sağlayacaktır
Benim şahsen besin alma saatlerim bundan ibaret itfaiyeciyim ve iş yemeklerinden kesinlikle yemem evden sefer tasıyla ise giderim ama sağlıklı beslenirim protein diyeti diye adlandırabilirsinizki benim sistemim kesinlikle şişmeye yönelik bi beslenme değildir ki Dikkat ederseniz karbonhidrat yok denilicek kadar az alıyorum ince ve kas belirlemek benim baslıca amacım ve ulaştım bunu sürdürüyorum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana benden daha cok bilgililerin de ilave etmesini isterim her ne kadar spor yapsakta daha yolun basındayız saygılarımla..
Konuyu bitirirken sunu belirtim p90x3 Programı çıkmıştır ve burda kalın ince normal insan vicud tiplerine göre calısma yapılmakta 1,5 saatlik eski p90x programı yarım saate dusurulmekte ve daha tempolu olmaktadır benim söyleyebileceğim 90 gün boyunda p90x i yapmak ve p90x3 e tüm hareketleri sorunsuz bir şekilde yapmak . Fit olmanın verdiği özgüven hic bişeyde yoktur bu düsünceyle yapamıcanızda hic bisey yoktur iyi günler iyi sporlar