Whey protein idman sonrası.
Casein protein uyumadan önce.
Amino üzerinde yazdığı gibi idman öncesi ve sonrası.
Omega kahvaltıdan sonra kullanıyorum genelde.
Glucosamine bacak çalıştığında kullanman mantıklı olur.
Multivitamin idman olmayan günler herhangi bir zaman kullan.
whey protein ve aminonun aynı gün kullanılması tamamen israftır
glucosaminin sadece bacak çalışılan günlerde kullan demeniz gerçekten çok garip.glucosamin hemen emilip etki sağlıyor mu da yorulan diz kapaklarında kıkırdak yapısına katılıp fayda sağlıyor?
multivitamin düzenli olarak alınır sadece off günlerde değil.
Spora başladım demenizi yeni başladım olarak algılıyorum;
Whey proteini sabah uyanır uyanmaz 1 ölçek ve spor sonrası 1 ölçek.
Off günlerinizde sadece sabahları 1 ölçek almanız yeterli.
Gaspari AminoMax 8000 - antrenman öncesi ve sonrası kullanmalısın. Hap yerine sıvı yada toz kullanman daha sağlıklı olur.
Gaspari Anavite multivitamin hapı - Sabah kahvaltıyla beraber kullanmalısın, güne zinde başlamak için. Vitamin ve mineraller vücutta enerjiye dönüşür halsizliği ortadan kaldırır.
Glucosomine Chondroitin - Bu ürünün çeşidi çok fazla 750-600 olarak düşünürsek eklemler arasındaki bağ dokuyu kuvvetlendirmek adına günde 1-2 tablet alınabilir. Öğlen 1 akşam 1 gibi. Fakat bu ürünü erken yaşlarda kullanmanın pekte bir mantığı yoktur. Erken yaşlarda vücutta sıvı azalması olmaz.
Omega 3 - Aldığınız ürünün Epa ve Dha oranı nedir? 900 mg'lık bir balık yağı ise öğle yemeğinizle birlikte 1 adet içebilirsiniz.
CytoSport Muscle Milk protein - Vitamin ağırlıklı bir protein tozu, bu ürünü bitirene kadar multivitamin haplarınızı kullanmayabilirsiniz. Sabah kahvavtıdan 1 saat önce içebilirsiniz. Ürünün 70 gramında 30 gram protein var olarak görünüyor dolayısıyla 2 ölçek(70 gr) kullanmalısınız. Bildiğim kadarıyla bu ürün casein değil o sebeble sabah içmenizi tavsiye ettim. Şayet casein ise sabahları optimum whey proteinden 1 ölçek, gece yatarken CytoSport Muscle Milk proteinden 2 ölçek almalısınız.
antrenmandan önce alınan amino,bcaa,whey tarzı ürünler vücutta sindirim sistemini harekete geçirip antrenman esnasında güç kaybına neden olur.
erken yaşta vücutta sıvı azalması gayet olur nitekim ben de olduğu gibi şu an animal flex kullanıyorum
omega ise opsiyoneldir ister sabah kahvaltısı ister öğle yemeği ister akşam yemeğiyle alınabilir
muscle milk bence kenarda durmalı amino ve whey bittikten sonra kullanılmalıdır.
sabah uyanır uyanmaz whey protein almak yerine 100gr lor peyniri kullanmanız daha faydalı olur.
whey protein bitinceye kadar antrenmandan sonra 1-2(antrenman şiddetine bağlı olark) ölçek
whey bittikten sonra aminoyu antrenmandan sonra 1-2(antrenman şiddetine bağlı olarak) servis
whey bittikten sonra muscle milk 1-2(antrenman şiddetine bağlı olarak)
multivitamin kahvaltıdan sonra her gün 1 servis
omega 3 istenilen bir öğünden sonra 1 servis kullanılabilir.
supplementlere mucize gözüyle bakmayın.1 ölçek yerine 2 ölçek almanız sizi Arnold,CT,Phil yapmaz.bu tarz ürünler destekleyici ürünlerdir ana öğünleriniz sağlamsa bu ürünlere pek de gerek yoktur.