proteın bazlı krep

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan kng0909
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kng0909

Üye
proteın degerı yuksek bır krep tarıfı

malzemeler:
yulaf ezmesı
soya unu
süt
yumurta beyazı
yapay tatlandırıcı
aspir yagı ışe tavayı yagladım

yapılısı:
bı kabın ıcıne 4 yumurta beyazı . 50 gr yulaf , süt , ve uygun kıvama gelınceye kadar soya unu katıyoruz. benım yaptıgım yaklasık 250 gr sut 4 yumurta beyazı 50 gr yulaf 3 tepeleme yemek kasıgı soya unu olmustu 1 tatlı kasıgı da tatlandırıcı . tadı da normal krep gıbı guzeldı.şiddetle tavsıye ederım
 
proteın degerı yuksek bır krep tarıfı

malzemeler:
yulaf ezmesı
soya unu
süt
yumurta beyazı
yapay tatlandırıcı
aspir yagı ışe tavayı yagladım

yapılısı:
bı kabın ıcıne 4 yumurta beyazı . 50 gr yulaf , süt , ve uygun kıvama gelınceye kadar soya unu katıyoruz. benım yaptıgım yaklasık 250 gr sut 4 yumurta beyazı 50 gr yulaf 3 tepeleme yemek kasıgı soya unu olmustu 1 tatlı kasıgı da tatlandırıcı . tadı da normal krep gıbı guzeldı.şiddetle tavsıye ederım
yumurtayı kırdıktan sonra nasıl sarısını ayıracaksın haşladıktan sonra sadece beyazı koyarsan tadı kötü olur bence ayrıca pişirerek besin değerlerinde azalma oluyor hem vakit harcıcaz hem daha az protein karbonhidrat alıcaz
normal yesen daha iyi ayrıca yağ olmaz ve tadlandırıcı demişsin yapay bide ondan tadı güzel gelmiştir
 
yumurtayı kırdıktan sonra nasıl sarısını ayıracaksın haşladıktan sonra sadece beyazı koyarsan tadı kötü olur bence ayrıca pişirerek besin değerlerinde azalma oluyor hem vakit harcıcaz hem daha az protein karbonhidrat alıcaz
normal yesen daha iyi ayrıca yağ olmaz ve tadlandırıcı demişsin yapay bide ondan tadı güzel gelmiştir


yumrtayı pısırmeden nasıl yıcez kı

arkadas tarıf vermıs tarıfe gore butun malzemelerı karıstırcaz ve pısırcez
 
ben sarısını ayırıp beyazını olmadık şeylerin içne koyup pişiriyorum.. burdan elemanı izleyeiblirzsiniz. ama bu biraz saçmalamış. ben kırıp parmağımı hafifçe sokup akitiyorum beyazını :) BU TARİF tede eleman tavuklu oımlet yapıyor. bu şekilde beyazıyla çeşitli atraksiyonlar yapılabilir. afiyet olsun :D
 
yumrtayı pısırmeden nasıl yıcez kı

arkadas tarıf vermıs tarıfe gore butun malzemelerı karıstırcaz ve pısırcez
pişirilceğini bende biliyorum ama bu kadar zahmete girmenin ve besin değerlerini düşürmenin bir anlamı var mı ? 1 kase yulafın içine koy sütü ye gitsin
 
besın degerlerı neden dusuyor acıklarmısın :)

Haşlamadan felan bahsetmiş arkadaş ne mantık bende anlamadım. Tarifte haşlama diye birşey geçmiyor. :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:43 ----------

proteın degerı yuksek bır krep tarıfı

malzemeler:
yulaf ezmesı
soya unu
süt
yumurta beyazı
yapay tatlandırıcı
aspir yagı ışe tavayı yagladım

yapılısı:
bı kabın ıcıne 4 yumurta beyazı . 50 gr yulaf , süt , ve uygun kıvama gelınceye kadar soya unu katıyoruz. benım yaptıgım yaklasık 250 gr sut 4 yumurta beyazı 50 gr yulaf 3 tepeleme yemek kasıgı soya unu olmustu 1 tatlı kasıgı da tatlandırıcı . tadı da normal krep gıbı guzeldı.şiddetle tavsıye ederım

Tarif için teşekkürler iyi birşeye benziyor bu akşam olmadı sabah deneyeceğim tabi tadlandırıcısız. :)
 
besın degerlerı neden dusuyor acıklarmısın :)
uzun süre sıcaklıkta kalmasından olmasın sakın ayrıca besin değerini düşmediğini nerden bildiğini söylermisin bana ben linki bulamadım ama bulunca koyucam

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:42 ----------

bu arada sıvılar gr olarak değil ml olarak belirtilir litre ile kg arasında bile fark var örnek verirsek 2.5 litrelik bir boya 3.5 kg geliyor nerdeyse
 
uzun süre sıcaklıkta kalmasından olmasın sakın ayrıca besin değerini düşmediğini nerden bildiğini söylermisin bana ben linki bulamadım ama bulunca koyucam

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:42 ----------

bu arada sıvılar gr olarak değil ml olarak belirtilir litre ile kg arasında bile fark var örnek verirsek 2.5 litrelik bir boya 3.5 kg geliyor nerdeyse

Haşlanma esnasında yumurta daha fazla sıcağa maruz kalır, tavada pişirilme esnasında değil.... Bir makalede okumuştum internette, şimdi bulamam sanırım....
 
Son düzenleme:
Haşlanma esnasında yumurta daha fazla sıcağa maruz kalır, tavada pişirilme esnasında değil....
ben yumurtayı örnek vermedim demek istediğim tavuk göğsünde 100 gr da 23 gr protein varsa piştikten sonra bu 20 gr olur mesela azda olsa düşüyor makarnada öyle ayrıca yapay tadlandırıcı olmaz tadlandırıcıda splenda dışında olmaz ayrıca bunları tabağa koyup direk yemek varken vakit harcamaya değmez yağ konuluyor ayrıca ben makarna tavuk göğsü kırmızı et filan hep yağsız yerim zaten içinde yağ var niye yağ atıcanki tekrar tadıda kötü oluyor yağ koyunca yağsız daha güzel
 
Haşlanma esnasında yumurta daha fazla sıcağa maruz kalır, tavada pişirilme esnasında değil.... Bir makalede okumuştum internette, şimdi bulamam sanırım....

Tavada direkt olarak ateş ile temas ettiğinden kondüksiyon ile ısı aktarımı söz konusudur, yani ısı kontrolü çok zordur, sıcaklık çok ufak zaman dilimlerinde çok çabuk değişkenlik gösterir. Ancak haşlamada ise konveksiyon ile ısı aktarımı söz konusudur, sıcaklık kontrolü daha kolaydır, onun içindir ki çikolata ve benzeri türevleri benmeri usulü ile eritilebilir. Bu nedenle haşlama yumurta, en iyi besin değerlerinin yakalanması açısından daha iyidir.
 
cok ııyı karıstırmak lazım . ben homojen olması ıcın mıkserden gecırıyorum . sonra normal krep yapılısı gıbı tavaya dokup pısırıyorum . bulk donemıonde olanlar fıstık ezmesı bal ve bezerı sekılde mukkeml tada ulasabılır hatta mıkserden gecırılecekse fıstık fındık cevızde eklenebılır . ama normlade tatlandırıcı katmadan hatta belkı bıraz tuz katarak ekmek nıyetıne de kullanabılırsınız . bence cok guzel oluyor.
 
Hergun de oyle haslanmıs yumurta bayıyor boyle degısık tarıfler yapmak lazım

Yumurta(ıhtıyacımıza gore adet ) yulaf ezmesı(blendır ıle toz halıne getırılmıs halı) beyaz peynır karıstıralım zeytın yaglı tavaya dokelım yapalım omletı afıyetle yıyelım soya unu olmadıgı ıcın ben boyle yapardım hatta yarın yapıyım =)
 
Back
Yukarı