proteın bazlı krep

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve kng0909 tarafından 3 Ekim 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    proteın degerı yuksek bır krep tarıfı

    malzemeler:
    yulaf ezmesı
    soya unu
    süt
    yumurta beyazı
    yapay tatlandırıcı
    aspir yagı ışe tavayı yagladım

    yapılısı:
    bı kabın ıcıne 4 yumurta beyazı . 50 gr yulaf , süt , ve uygun kıvama gelınceye kadar soya unu katıyoruz. benım yaptıgım yaklasık 250 gr sut 4 yumurta beyazı 50 gr yulaf 3 tepeleme yemek kasıgı soya unu olmustu 1 tatlı kasıgı da tatlandırıcı . tadı da normal krep gıbı guzeldı.şiddetle tavsıye ederım
     
    zHeMpa bunu beğendi.
  2. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı kırdıktan sonra nasıl sarısını ayıracaksın haşladıktan sonra sadece beyazı koyarsan tadı kötü olur bence ayrıca pişirerek besin değerlerinde azalma oluyor hem vakit harcıcaz hem daha az protein karbonhidrat alıcaz
    normal yesen daha iyi ayrıca yağ olmaz ve tadlandırıcı demişsin yapay bide ondan tadı güzel gelmiştir
     
  3. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076

    yumrtayı pısırmeden nasıl yıcez kı

    arkadas tarıf vermıs tarıfe gore butun malzemelerı karıstırcaz ve pısırcez
     
  4. Tank Jr.
    Offline

    Tank Jr. Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    system engineer
    Yer:
    istanbul
    ben sarısını ayırıp beyazını olmadık şeylerin içne koyup pişiriyorum.. burdan elemanı izleyeiblirzsiniz. ama bu biraz saçmalamış. ben kırıp parmağımı hafifçe sokup akitiyorum beyazını :) BU TARİF tede eleman tavuklu oımlet yapıyor. bu şekilde beyazıyla çeşitli atraksiyonlar yapılabilir. afiyet olsun :D
     
  5. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    pişirilceğini bende biliyorum ama bu kadar zahmete girmenin ve besin değerlerini düşürmenin bir anlamı var mı ? 1 kase yulafın içine koy sütü ye gitsin
     
  6. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    besın degerlerı neden dusuyor acıklarmısın :)
     
    demircan256 bunu beğendi.
  7. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Haşlamadan felan bahsetmiş arkadaş ne mantık bende anlamadım. Tarifte haşlama diye birşey geçmiyor. :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:43 ----------

    Tarif için teşekkürler iyi birşeye benziyor bu akşam olmadı sabah deneyeceğim tabi tadlandırıcısız. :)
     
    demircan256 ve Danny Boy bunu beğendi.
  8. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    uzun süre sıcaklıkta kalmasından olmasın sakın ayrıca besin değerini düşmediğini nerden bildiğini söylermisin bana ben linki bulamadım ama bulunca koyucam

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:42 ----------

    bu arada sıvılar gr olarak değil ml olarak belirtilir litre ile kg arasında bile fark var örnek verirsek 2.5 litrelik bir boya 3.5 kg geliyor nerdeyse
     
  9. zHeMpa
    Offline

    zHeMpa Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    125
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Haşlanma esnasında yumurta daha fazla sıcağa maruz kalır, tavada pişirilme esnasında değil.... Bir makalede okumuştum internette, şimdi bulamam sanırım....
     
    Son düzenleme: 4 Ekim 2011
  10. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    ben yumurtayı örnek vermedim demek istediğim tavuk göğsünde 100 gr da 23 gr protein varsa piştikten sonra bu 20 gr olur mesela azda olsa düşüyor makarnada öyle ayrıca yapay tadlandırıcı olmaz tadlandırıcıda splenda dışında olmaz ayrıca bunları tabağa koyup direk yemek varken vakit harcamaya değmez yağ konuluyor ayrıca ben makarna tavuk göğsü kırmızı et filan hep yağsız yerim zaten içinde yağ var niye yağ atıcanki tekrar tadıda kötü oluyor yağ koyunca yağsız daha güzel
     
  11. conicon
    Offline

    conicon Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2010
    Mesajlar:
    290
    Beğenileri:
    117
    Ödül Puanları:
    53
    Tavada direkt olarak ateş ile temas ettiğinden kondüksiyon ile ısı aktarımı söz konusudur, yani ısı kontrolü çok zordur, sıcaklık çok ufak zaman dilimlerinde çok çabuk değişkenlik gösterir. Ancak haşlamada ise konveksiyon ile ısı aktarımı söz konusudur, sıcaklık kontrolü daha kolaydır, onun içindir ki çikolata ve benzeri türevleri benmeri usulü ile eritilebilir. Bu nedenle haşlama yumurta, en iyi besin değerlerinin yakalanması açısından daha iyidir.
     
  12. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    cok ııyı karıstırmak lazım . ben homojen olması ıcın mıkserden gecırıyorum . sonra normal krep yapılısı gıbı tavaya dokup pısırıyorum . bulk donemıonde olanlar fıstık ezmesı bal ve bezerı sekılde mukkeml tada ulasabılır hatta mıkserden gecırılecekse fıstık fındık cevızde eklenebılır . ama normlade tatlandırıcı katmadan hatta belkı bıraz tuz katarak ekmek nıyetıne de kullanabılırsınız . bence cok guzel oluyor.
     
  13. jackal53
    Offline

    jackal53 Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2011
    Mesajlar:
    370
    Beğenileri:
    223
    Ödül Puanları:
    53
    Hergun de oyle haslanmıs yumurta bayıyor boyle degısık tarıfler yapmak lazım

    Yumurta(ıhtıyacımıza gore adet ) yulaf ezmesı(blendır ıle toz halıne getırılmıs halı) beyaz peynır karıstıralım zeytın yaglı tavaya dokelım yapalım omletı afıyetle yıyelım soya unu olmadıgı ıcın ben boyle yapardım hatta yarın yapıyım =)
     

Sayfayı Paylaş