Creatin mi glutamin mi?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan sir_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kesinlikle Creatin.
Glutamin zaten azda olsa whey icinde var.
Creatin sana daha cok yarar saglayacaktır.
 
selam arkadaslar bende bu konuyu okuduktan sonra (ne glutamine nede creatine kullanmadım) creatine almaya karar verdim ...internette gördüğüm kadarıyla günlük 5gr öneriliyor sizce bu oran doğrumu ...sonra herhangi bir şekilde yan etkiye maruz kalmıyayım fazla creatinden dolayı..
Forumda yeni baslayanlar için creatine kullanımını araştırıp bulabilirsin. Depolama veya normal zaman için 5 gr veya 10 gr oluor genelde, günde 2 veya 3 kere alabilirsin depolama zamanın ise. Eğer cok iyi bilmiyorsan bunları creatini sadece antrenmandan once ve sonra bir çay kaşığı kadar, 300-500ml. üzüm suyuna karıştırarak iç. Antrenmandan 35-40 dk once ve biter bitmez kullanmalısın. Doz aşımı yapman zor zaten belli bir miktardan sonrası çözünmüyor. Yine de fazla alırsan en kotu ihtimalle ishal olursun. (Tabi koca kavanozu agzına dayarsan o ayrı :) )
 
bende 2 suplement arasında gidip geliodum kreatine karar kıldım yorumlardan dolayı herkese teşekkür ederm...yalnız benm sormak istedigim bi soru var..kreatinin kaslarda su depolamasını arttırdıgını duydum. bu depolama yırtık kas görünümünü engeller mi ? yani $i$ik ama düz bi kas yerine daha az $i$k ama yırtık bi kas tercihimdir..
 
İki takviyeyi de kullanmış biri olarak ben oyumu creatine'den yana kullanıyorum. Açıkcası ekstra kullanılan glutamine'den pek bi fayda görmedim. Ama creatine öyle değil. Biten bir kutu sonunda gözle görülen bir fark ortaya çıkıyor. İki ürün arasında kalanlara kesin tavsiyem : creatine...
 
yırtık kas görüntüsü dediğiniz şey kas hacmi olmadan olacak bişey değil, fazla kas ve yağsız vücutta anca sağlanabilir
 
yırtık kas görüntüsü dediğiniz şey kas hacmi olmadan olacak bişey değil, fazla kas ve yağsız vücutta anca sağlanabilir

yag yok denecek kadar az damarlar belli oluo kolumda ama kreatin kullanımından sora böle bi yırtık yapının bozulması mümkün mü ?
 
glutamine markası araştırmak isterken bu başlığa rastladım ve bana çok manasız geldi tartışılan konu..
creatine ve glutamine çok farklı amaçlara hizmet eden iki ayrı supplement hangisi daha iyi demek ne alaka anlamadım?
kombine kullanılmaları en iyisi.
kaldı ki whey kombinelerin içinde bulunan glutamine ve diğer amino miktarlarının oldukça yetersiz ve dışardan alınmasının çok çok daha etkili olduğu söylenip dururken bunu savunmak bana manasız geldi.
 
"According to the research, Glutamine
image-3845586-10409943
supplementation is a waste of money, whether bulking or cutting. Glutamine supplementation may have other health benefits; such as maintaining gut health and immunity and helping those with illnesses."

BB sitesinden alıntı. VG için alıyorsanız para israfı diyor özetle. ama bağışıklık için iyimiş.
 
Yine bu konu.. Pashacan bana bahsettiğin konuyla ilgili bilimsel bir kaynak gösterir misin ? Bende öğreneyim çok çok daha etkili olan neymiş. BCAA ve glutaminin fazla alınması neye yararmış. Sağdan soldan duyduklarınız hangi gerekçelere dayanıyor acaba...
 
achilles bugüne kadar creatine yada glutamine kullanmadım..
ama ileriki günlerde bu ikisini birden içeren bi suppl. kürü yapmak istiyorum..
üzgünüm ama senin bahsettiğin bilimsel verilere bakarsak 20-30 gr. dan fazla proteini vücut tutmuyor ve dışarı atıyor.dolayısıyla 2 ölçek aldığımız wheyin bile hemen hemen yarısı dısarı atılacak dolayısıyla whey bile gereksiz bi supplement..belki sende böyle düsünüyosun bilemem..
ben bilimsel verilerden ziyade kullanan kisilerin gercek yorumlarını yakalayabilmek adına arastırma yapıyorum karar vermeden önce sonuc itibariyle bunlar supplement ilaç değil..

konuyu algılamak istediğin yerinden algılamışsın peki önceki yazdıklarıma bişey demeyecek misin? yani bilimsel olarak tüm supplementlerin arastırmasını yapan bir adamsın anladığım kadarıyla neden burada ilk cümlen iki maddeninde farklı alakasız amaçlara hizmet ettiğini yazmak yerine direk creatine dyosun?bilimsel arastırma pesine düsersen amerika'da her üniversite her supplement icin bi rapor yayınlamıs durumda ve hepside birbirinden alakasız savlar koymakta..creatin de buna dahil..bin tane tartısılan tarafı var.

creatin dende glutamine dende kullanıp etkisini görmüş insanlar mevcut ama bu ürünler kombine halinde kullanılmalı benim düsüncem bu ...
yani bi insan düsün bu sporu yapıyo normal beslenme düzeyinde ama özenmis duymus almıs bi kutu glutamine evinde antremandan önce filan kullanıyo baska bisey yok sıfır..
sonra gelip buraya yazıyo arkadaslar ben kullandım balon bu ürün ..
ben bunu anlayamıyorum açıkçası..

ben sadece sen ve senin gibi bilincli üyelerin bu tarz ayrımlarada dikkat etmesini ümit ederim sadece.
 
:) Sadece bilimsel şeylere inanıyorum. Ahmet, Mehmet kullanmış çok işe yaradığını tabii burada belirtebilir. Ayrıca supplement kullanıp bunun yarar sağladığını söyleyen biri bunu nasıl algılayabiliyor çok merak ediyorum. Whey protein kullandım wow bende çok işe yarıyor. Deli kas yaptım. Şu marka kullandım az kaslandım. Bunlar tamamen komik bence. Hangi gerekçelere dayanarak o kişilerin tavsiyelerini dikkate alacaksın ki.

Ayrıca ben nerde demişim 20-30 gram protein vücutta tutmuyor diye. Bilakis bir sürü yazımda 30 gram protein kullanımının mit olduğunu belirtmişimdir.

Konuyu neden algılamak istediğim yerden algılayım. BCAA ve glutaminin bir işe yaramadığımını belli etmek için konuya atladım. Ayrıca creatinin araştırmalarda ne kadar işe yaradığınıda biliyorum. Amaç burda ne ki algılamk istediğim gibi algılıyayım. Bu ürünlerin alınma sebebi vücut geliştirmeye yardımcı olmak için değil mi ? Evet öyle. Paranızı sokağa atmak istiyorsanız istediğiniz kürü yapın tabii. Benim burdaki amacım neyin ne olduğunu göstermek. İster deneyip görün ister dediklerimi dikkate alıp yapmayın size kalmış.

Bütün sporcular illa supplement kullanmak istiyorsa whey, creatine, multivitamin ve balık yağıyla tüm spor hayatına devam edebilir.

Buyrun BCAA üstünde yapılmış bir bilimsel araştırma deney

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/135/6/1591S

Normal yüksek protein içeren bir diyette alınmasının bir işe yaramadığı anlatılıyor. Buna inanın ya da deneyin size kalmış.

Buyrun glutamine üzerine yapılmış bir araştırma deney

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/e...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

We conclude that glutamine supplementation during resistance training has no significant effect on muscle performance, body composition or muscle protein degradation in young healthy adults.

Glutamin kullanımının kas performansında, vücut yapısında ve ya kas onarımı küçülmesi büyümesi vesairesinde bir etkisinin olmadığı ortaya çıkmış.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/e...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

The addition of glutamine to a CHO + EAA beverage had no effect on post-exercise muscle glycogen resynthesis or muscle protein synthesis, but may suppress a rise in whole-body proteolysis during the later stages of recovery.

Antreman sonrası glutamin alımının protein sentezinde etkisinin olmadığı ortaya çıkmış. vs. vs. Anabolik etkisinin olmadığı vs. vs.

Evet bunlara inanıp inanmamak sizin elinde.. İster bunları dikkate alır yaparsınız isterseniz denersiniz sonucunu görürsünüz.. Bu kadar bilimsel araştırma zaten haybeye yapılıyor haklısın.
 
glutamin in normal besinlerle fazlasıyla karşılandığını bende okumuştum hiç glutamin almadım o yüzden ekstradan
ve Achilles1980 e katılıyorum whey,creatine,balık yağı ve multi ideal
 
makaleler ortada . BCAA'nın gerekli bir madde olduğunu fakat vücut geliştirmeyle uğraşan kişiler protein ağırlıklı beslendikleri için ayrıca alınmasının gerek olmadığını.

Glutaminin ise tamamen balon bir ürün olduğunu ve vücut tarafından üretilen bir madde olduğunu bağışılık sistemimin kuvvetlendirmesinde, kanser hastaları için kullanılan. ve kas gelişimine bir etkisi olamadığı vücut geliştirme ile uğraşanların almasının gerek olmadığını belirtiliyor.

alinin velinin kulaktan dolma tecrübeleri yerine bilimsel makaleleri ciddiye almak daha mantıklı.. supplement pazarındakı kısıtlı ürün yelpazesini genişletmek, firmalar daha çok kazanmak için bin bir türlü ürün çıkartılıyorlar piyasa. sonuçta ortada büyük bir pazar var her gün yeni bir ürün çıkıyor, yeni ürünleri pazarlama stratejisi gerek dergiler gerekse sporcular ile tanıtılıyor..
bilimsel araştırılmış elle tutulur veriler her zaman öncelik arz etmeli..
 
herneyse benim söylemek istediğim yine anlaşılmamış..
glutamine ve bcaa 'nın etkisinin olduğuna inanan bi insanım ama buraya yazı yazmış olmam bunları savunmak peşinde oluşum değildir.
creatine mi alıyım yoksa glutamine mi alıyım sorusunun oldukca manasız olduğunu ve bunun tartısılıyor olması bana sacma geldi..
yani arkadaşlar sizce şort mu alayım yoksa eldiven mi? demek kadar abes alternatifler bana kalırsa..
protein'in 30 gr fazlası olayını sen yazdın demedim bahsettiğin bilimsel makaleler arasında bu savı ortaya koyan 10larca makale okudum..
bilimsel makaleler benim açımdan etken maddenin muhteviyatı ve vücudun ne amaçla kullandığını kavramak açısından okunması gerekiyo..
sonrası ise aktif olarak bu sporu yapan kişilerin tavsiyeleri ve nasıl komb,ine edip kullandıkları konusunda tecrübelerine başvurmak ile oluyo
en azından ben böyle yapıyorum
amacım tartısmak yada tartısma yaratmak değil
ama bilimsel makalelere gelirsek senin gerekli olduğunu savunduğun creatine içinde balon olduğunu savunan birçok üniversite arastırması okumustum..
dolayısıyla arasam bcaa ve glutamine içinde işlevselliğini gösteren makaleler bulabilirim..
ama dediğim gibi söylemek istediğim işlevsellikten ziyade creatine ile glutamine kıyaslamasının beyhude olduğu idi.
bu arada bunuda tartısmıs olduk =)

saygılar
 
Yapabilirim bulabilirim deme. Yap ve buraya koy. Bizde görelim nasıl işe yarayıp yaramadığını. Tekrar söylüyorum konuya atlamamdaki etken bu ürünlerin işe yaramadığını ispatıydı. Ayrıca 2 üründe body buildingte kullanılan ürünler hedeflerinin farklılığını önemsemedim konuya girerken. Benim söylemediğim bişey için nerden okudun bilmiyorum bilimsel makaleden bahsediyorsun. Lütfen bulursan onuda koy.

Lütfen yazdıklarımı kişisel algılama. Böyle sert yazılar yazıyorum foruma ki dikkate alınsın diye. Çünkü bunlarla ilgili bir sürü kitapta okuyorum. Benim için bir araştırmanın doğruluğu 2 isimin onayından geçmişse doğruluk teşkil eder. Kimdir bunlar. Bunlardan biri Amerikalıların Nutrition god beslenme tanrısı dedikleri Alan Aragon diğeri Lyle Mcdonald. Bu adamlar bu gibi bilinen tüm yanlışları şu an değiştirmiş durumdalar. Tüm beslenme mitlerini yıkmış durumdalar. Karb yağ ile alınmazdan tut gece karbonhidrat yenmez, glutamin ve bcaa nın ne olduğuyla ilgili. Saygı duyuyorum sana kişi nasıl isterse yapabilir. Hatta BCAA ve glutamine kullanırsın işe yarar. Kitaplarını fırsat bulursan okumanı tavsiye ederim. Özellikle Girth control. Önemli olan inanmak placebo bile bazen insan sağlığında olumlu etkiler gösterebiliyor. Son kez bir makale daha sunasım geldi :)


In 2006, a study by US Scientists from Baylor University examined the effects of whey protein supplementation on body composition, muscular strength, muscular endurance, and anaerobic capacity during 10 weeks of resistance training (5). Thirty-six resistance-trained males followed a 4 days-per-week split body part resistance training program for 10 weeks. Three groups of supplements were randomly assigned, prior to the beginning of the exercise program, to all subjects:
1. 48g Carbohydrate placebo ;
2. 40g Whey protein + 8g Casein;
3. 40g of whey protein + 3g branched-chain amino acids + 5g of the amino acid L-glutamine.
The Whey/Casein group experienced the greatest increases in lean mass. Significant increases in one rep-max (1RM) bench press and leg press were observed in all groups after 10 weeks. In this study, the combination of whey and casein protein promoted the greatest increases in fat-free mass after 10 weeks of heavy resistance training. Athletes, coaches, and nutritionists can use these findings to increase fat-free mass and to improve body composition during resistance training.


Kısaca anlatılan süt ve wheyin, bcaa + glutamine + whey karışımından daha fazla yararlı


http://www.performbetter.com/catalo...ce=newsletterJan08&kw=Milk_MuscleMass_Article

Tekrar söylüyorum Kişisel kimseyle problemim yok. Lütfen böle algılamayın. Önemli olan doğruları bulmak. Yine de kullanmak isteyene de tabii ki saygı duyarım.
 
achilles herneyse azmini ve bilgini takdir etmekle birlikte..
yazdığım şeyler dikkate alınmıyo ve ısrarla glutamine ve bcaa nın faydasızlığını ve bilimsel verileri anlatıyosun..
bu tartısma bitmez.
tesekkür ediyorum.
 
bilimsel makaleler benim açımdan etken maddenin muhteviyatı ve vücudun ne amaçla kullandığını kavramak açısından okunması gerekiyo.. dediğin kısımda şu an piyasada yanlışlar olduğu için bunları yazıyorum. Esas ben teşekkür ederim. Umarım yanlış anlaşılmıyorumdur. Benimde gözden kaçırdığım konularda olabilr ve ya yanlış bildiğim. Teşekkürler konuyu canlı tuttuğun için.
 
ARkadaşlar bu hafta içinde şu suplementleri alıcam;

Universal Nut. Ultra Whey Protein 2.3 kg

Hardline Nutrition Amino 9000-625 tablet

Fakat 3. bir suplement olarak sizce glutamin mi almalıyım yoksa cretain mi?

Amacım 2-3 aylık süreç içerisinde biraz daha kütleli olmak özellikle biceps ve omuz kaslarında ölçü almak istiyorum.Beslenmem iyi ve bu ek gıdaları da alıcam fakta 3. suplement konusunda kararsızım yardımınız bekliyorum.Amacım kütle kazanmak.
Bu soruyu soran kişinin beklentileriyle alakalı birşey. ' Kreatin mi glutamin mi? ' Neye göre?? Aminoasit kullandığını söylemişsin ama kullandığın ürünlerin içerisindeki aminoasit miktarlarına bir bakmanı öneririm öncelikle. Ben aminoasit hapları kadar kullanması gereksiz bir ürün görmüyorum.(gaspari size on hariç) Örneğin optimumun amino2222 'sini ele alalım. Bak içerisindeki amino değerlerine, 1 porsiyonu 4 tabletten günde 2 porsiyon yani 8 tablet kullanıyorsun. 8 tabletin içerisindeki amino değerleri, whey gold standartın içerisindeki amino değerlerinin yarısı kadar bile değil (yada yarısı kadar). hergün fazladan 1 whey protein içmek alınacak amino ürününden daha tatmin edici. Türkiyede supplementleri tedarik etmek birhayli pahalı bir iş,sanırım bu yüzden böyle bir başlık açtın, hangisini tercih etmeliyim diye. Antreman yapmak kasların gelişmesi için sadece başlangıç niteliğinde,kasları yorup biraz hırpalayıp hadi geliş diyoruz. Gelişmesi için kaslara vermen gereken öğeleri vermessen nasıl gelişsinler? Bu yüzden ilk etapta bence kasların gelişmesi için gerekli olan besin takviyelerini kullanmak,sonra şartların el verdiği ölçüde kreatin gibi performans arttırıcıları kullanmak daha hayırlı bir iş. Bu yüzden bence ilk etapta kas kütlesi arttırmak için şu supplementler iyidir; whey protein,glutamin,multivitamin. Paran oldukça bunlara kreatin,nitrik oksit ürünleri,ihtiyacına göre yağ yakıcılar yada neye ihtiyaç duyuyorsan eklersin.. Kolay gelsin :)
 
Back
Yukarı