Evde sadece 2 adet Dumbell ile çalışma proğramı (Yapılış Şekli)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Flexorun bahsettiği dirsekler yukarıda pozisyonu daha iyi anlaşılması için şöyle söyliym, ellerinde sürahi varmışta sürahiden su boşaltıyormuş, ağzını aşağıya çeviriyomuş gibi tutmak lazım.
 
sayın hocalarım. ben kendime göre bir çalışma programı yaptım. sizden önerilerinizi bekliyorum.

öncelikle yaş 16 boy 173 kilo 74. göbek sorunum yok fakat kalın baldırlara sahibim. yapı itibari ile kalıplıyım. amacım aşırıya kaçmamak sureti ile kas yapmak ve en azından kısıtlı zamanımda spor yapmak.

öncelikle şunu sormak istiyorum. beslenme olarak aşırıya kaçmıyorum. her öğünde 4 dilim ekmek falan yiyorum. kahvaltılarda domates,peynir ve zeytin yiyorum sadece(arada yumurta). tatlı hiç yemiyorum. öğlen okulda ya bir sandviç alıyorum yada evde yarım ekmek. akşamda bilinen ev yemekleri. spor olarak arada koşu yapıyorum. ayrıca hergün okula 1,5km yüyorum ve 1.5 km de geri geliyorum. bunların dışında arada futbol ve basketbol. tüm bunları yaptığım da kilomda bir değişiklik olmuyor. hatta senede 1-2 kilo veriyorum.

şimdi ben 4tane 2,5kg , 4 tane 2kg ve 2 tane kısa dambıl barı aldım. çalışma program olarak şöyle birşeyler sıraladım.

1. ve 2. gün aynı linkte ki gibi

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde_dumbell_ile_al_ma-t8554.html?

3. günde aşağıda ki linkteki gibi olacak ama ordan sadece ONE-ARM DUMBBELL ROWS hareketini yapacağım. diğer hareketleri yapacak yerim yok. onların yerinede şınav çekmeyi düşünüyorum. sizce biraz da olsa karşılar mı bu eksiği şınav? bu programa ek olarakta 50-60 mekik çekmeyi istiyorum. sizce bir zararı olur mu?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde_s_rt_al_ma-t10426.html

4. günde ise aşağıda ki linkten şeçeceğim 4-5 hareketi yapacağım.

http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Quadriceps

bu programı hiç aralıksız mı uygulayacağım yoksa belli bir aralık koymalı mıyım?

beslenme olarak ayrıca birşey yapmayacağım. antremanlarımı sabah 7-9 arası aç karnına yapacağım. sonrasında yukarıda yazdığım kahvaltıyı yapacağım. fakat sabah antremandan önce ve akşam yemeğinden sonra elma sirkesi içmeyi düşünüyorum sizce bir faydası olurmu?

son olarakta yukarıda söylediğim gibi baldırlarım çok kalın. ama yağdan değil doğuştan bir durum. yani diz altı ile baldırlarım orantısız. ayak programı baldırlarımı daha sıkı hale getirir mi? yani daha inceltirmi?

son birşey daha. bu program ile kilo alırmıyım verirmiyim? yada sabit mi kalır? çalışmalarım çok düzenli olacak.

meraklarımı giderirseniz çok memnun olurum çünkü bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum.bench_O

sorularımın bazılarının cevapları forumda var ama genede merak.
 
resimler duruyor.
 
çok ama çok yararlı bir konu olmuş tebrikler...acaba bu sayfayı kendi sitemde yayınlayabilirmiyim bodyforumtr.com dan alıntıdır diyerek
 
çok ama çok yararlı bir konu olmuş tebrikler...acaba bu sayfayı kendi sitemde yayınlayabilirmiyim bodyforumtr.com dan alıntıdır diyerek

Sayfayı Yayınlamanız hiç sorun değil fakat madem siteniz var ve üyelerinize sağlık konusunda paylaşım sunmak istiyorsunuz neden bunu sadece resimlerle geçiştirerek eksik paylaşım sunuyorsunuz..

Benimde farklı bir sitem mevcut (teknoloji sitesi) fakat ben sayfayı siteme koymak yerine bu sitenin linkini vermeyi tercih ettim.

sebebi
Üyeler sadece hareketleri öğrenmekle kalmasın hareketleri anlasın ve bundan sonraki aşamaları öğrensin diye
 
merhaba

arkadaşlar merhaba ben forumunuza yeni katıldım.
birşey sormak istiyorum. 21 yaşındayım 1.80 boy 70 kilo var. boya göre biraz zayıf kalıyorum. fakat vücudumda yag oranı fazla degil. evde düzenli vücut geliştirme egzersizi yapmak istiyorum. tavsiye edeceğiniz bir çalışma planı var mı teşekkürler şimdiden ...
 
yeni baslayanlar bolumunde evde calisma basligi var,lutfen orayi oku.
 
Sayfayı Yayınlamanız hiç sorun değil fakat madem siteniz var ve üyelerinize sağlık konusunda paylaşım sunmak istiyorsunuz neden bunu sadece resimlerle geçiştirerek eksik paylaşım sunuyorsunuz..

Benimde farklı bir sitem mevcut (teknoloji sitesi) fakat ben sayfayı siteme koymak yerine bu sitenin linkini vermeyi tercih ettim.

sebebi
Üyeler sadece hareketleri öğrenmekle kalmasın hareketleri anlasın ve bundan sonraki aşamaları öğrensin diye

O an sizin kadar derin düşünmemiştim , sadece hareketlerin yapılışlarını paylaşmak istedim ama şimdi sadece linki koydum
 
flexor oncelikle burdan okuduklarimin cok isime yarayacagindan eminim ama aslinda sizlere baska bir sey sormak istiyorum.Gunluk calismam bittikten sonra oldukca sertlesmis caki gibi hissediyorum kendimi ve baktigimda da epey bi sismis oluyorum gogusler, kollar vs..Ama sabah uyandigimda bu devamlilik arz etmiyor,sertlik de sislik de gidiyor.Sormak istedigim bu ne zaman oturur? forum kurallarini biliyorum ama burdan sormam hata olduysa bildirirseniz sevinirim..
 
O haraketi makinesi yoksa evde yapamassın forumu araştırırsan bahsettiğim makineyi görürsün. Genelde evde yapılamayan bir egzersiz zira pahalı donanım gerekir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı